Přejít na obsah

Při brždění se třepe volant (už nevím co)

Doporučené příspěvky

taky mám Ferodo (jako RiderPaul) - po výměně pořád volant třepal, po přezutí na vyvážené zimní pneu je klid, takže na jaro musím alu nechat vyvážit. Na Ferodo mám najeto cca 1000 Km, krásně zajeté jsou, paráda. Snad vydrží. A za ty prachy ? 1610 Kč komplet s deskama, kotouče i dopravou :-)

Odkaz ke komentáři
hele a jake ate preferujes? ja mam ate power s drazkou a po roce vypadaji, ze jsou zohly.. teda, asi se zpusobeno tim, ze jsem mel spatny unasec v levem predtim kole a tim padem mi odeslo i lozisko. unasec a lozisko je vymeneny, ale kdyz brzdim ze stovky tak do osmdesatky, tak to vibruje jako prase. vidim to na vymenu kotouce :) ale dam si asi normalne plne ate power, tedy bez drazky a podobnych ptakovin...

takze, po vymene za zimni prevazene pneumatiky se tres ve volantu skoro ztratil. jde citit jenom minimalne, ale to uz bude asi zpusobeno temi tlumici... uvidim na jare po vymene. jo a letni gumy mam asi v hajzlu :-) joo levny sunty :-D

Odkaz ke komentáři
takze, po vymene za zimni prevazene pneumatiky se tres ve volantu skoro ztratil. jde citit jenom minimalne, ale to uz bude asi zpusobeno temi tlumici... uvidim na jare po vymene. jo a letni gumy mam asi v hajzlu :-) joo levny sunty :-D

Na letních pneu podle mě klidně šetři (jen přizpůsob jízdu na vodě), ale na zimních (Made in Šikmook) by to bylo o držku :)

Jinak já měl tehdy způsobeno třepání volantu ještě díky špatným tlumičům a povoleným tyčím řízení :)

Odkaz ke komentáři
hele a jake ate preferujes? ja mam ate power s drazkou a po roce vypadaji, ze jsou zohly.. teda, asi se zpusobeno tim, ze jsem mel spatny unasec v levem predtim kole a tim padem mi odeslo i lozisko. unasec a lozisko je vymeneny, ale kdyz brzdim ze stovky tak do osmdesatky, tak to vibruje jako prase. vidim to na vymenu kotouce :) ale dam si asi normalne plne ate power, tedy bez drazky a podobnych ptakovin...

No já montuju hlavně ty power disc je to o dost lepší než origo (origo jsou obyč ATE) ono se s tím opravdu musí ze začátku opatrně jinak je fakt zkur... :) zatím jsem neměl ani jednu reklamaci :)

Odkaz ke komentáři

Kluci, mám taky stejnej problém.. měl jsem bouraČKU NA JEDNO KOLO - vyměněny: 2 těhlice, 2 přední tlumiče, jiný destičky a kotouče s brzdičem - vše jsem dostal k těhlicím jako komplet. Do mté doby, auto jelo naprosto parádně, oéd této výměny škubání v brzd. pedálu v řízení když brzdím :-( samozřejmě byly vyměněny i ložiska.. nevíte, co by tomu mohlo být? jsem z toho fakt hotovej, nechávbal jsem na soustruhu líznout kotouče a nic.. :/ auto se chová při brzdění poříd stejně..

Odkaz ke komentáři
Kluci, mám taky stejnej problém.. měl jsem bouraČKU NA JEDNO KOLO - vyměněny: 2 těhlice, 2 přední tlumiče, jiný destičky a kotouče s brzdičem - vše jsem dostal k těhlicím jako komplet. Do mté doby, auto jelo naprosto parádně, oéd této výměny škubání v brzd. pedálu v řízení když brzdím :-( samozřejmě byly vyměněny i ložiska.. nevíte, co by tomu mohlo být? jsem z toho fakt hotovej, nechávbal jsem na soustruhu líznout kotouče a nic.. :/ auto se chová při brzdění poříd stejně..

Co třeba geometrie?

Odkaz ke komentáři
No já montuju hlavně ty power disc je to o dost lepší než origo (origo jsou obyč ATE) ono se s tím opravdu musí ze začátku opatrně jinak je fakt zkur... :P zatím jsem neměl ani jednu reklamaci :D

Jj, musi se dobre zajet. Jsou to fakt dobry ty kotouce, tedka, kdyz mam zimni vyvazene konecne pneu, tak se mi trepani ci vibrace pri brzdeni ztratily. Ne uplne, ale jsou na minimalni hladine, ted uz jenom novy tlumice, puky a bude to myslim uplne v pohode.

Doufam, ze si to myslim dobre :-D

Letni pneu mam trosku levnejsi a vypada, ze je poskakny, takze tlumice jsou fakt v prdeli..

Odkaz ke komentáři

takže z tohoto můžu klidně odepsat tlumiče - mám ted týden nové Bilsteiny B4, pneumatiky - ty tam byly i před tím než jsem tento problém zaznamenal a vše šlapalo, a nevyvážený kolo bych myslím poznal i za běžné jízdy, ne jen ři brždění. Zkusím vyměnit kotouče, objednával jsem nová feroda, potom dám vědět :D jinak díky

Odkaz ke komentáři
Mišel, nepoznáš vždy... moje situace :

- třepání volantu při brzdění, kopání do pedálu ....

- výměna brzdových kotoučů a destiček

- volant stále třepal a kopal....

- výměna kol za zimní a je KLID !

Závěr - ALU nevyvážené a poznat to bylo JEN při brzdění ...

To je jak můj případ. Nevyvážené ALU a kopalo to jen při brždění. Na zimních je to OK.

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Zdravím, taky mám problém s vibracema při brždění ale projevují se jen mezi 60-40 km v hod. Asi tak před půl rokem jsem měnil kompletní řízení a nevím jestli to není tím, protože bych řekl že to do té doby nedělalo (nebo jsem si toho nevšiml). Začalo to asi tak po cca. 2000km od výměny. Možná zkusím hodit ty zimáky. Dík všem za nějaký typ kde začít.

Odkaz ke komentáři
Guest domino518

taktiez trase,kupil som new kotuce,dosky...po 3-5 tis opet trase (niesu spalane,zabehnute su)....dalej menena axialna tyc,silenbloky,tycky stabilizatoru,pruziny,tlmice,ulozenia atd + nova brzdovka..... a trase furtom

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
No nevim kuci.

Al vyvazene - trepe volant.

zimni vyvazene -trepe volnat.

Kdyz je vlhko nebo prsi,nedela to :palec:

a z toho plyne, že to chce jezdit jen na mokrém :-)

hele, já vyměnil rameno (zatím jedno) a klepání volantu se cca o 80% zmírnilo. už jen to druhé a snad OK. a jinak to rameno, co jsem vyndal vypadalo ze je v pohode

tak jsem vyměnil i to druhé a stále se mi to klepe. a do toho ještě nejspíš začíná poloosa.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

a z toho plyne, že to chce jezdit jen na mokrém :-)

tak jsem vyměnil i to druhé a stále se mi to klepe. a do toho ještě nejspíš začíná poloosa.

Takže obě ramena jsem vyměnil třese se dál. Vyměnil jsem přední brzdy za nové a byl klid cca 1500km, pak to začalo znova. Sundal jsem Alu dal zimní plechy třese se stejně, tak už nevím co s tím mám ještě udělat.

Můžou to dělat kosti stabilizátoru? něco jsem o tom slyšel ale nevím.

Odkaz ke komentáři

Ahojte,

co sa tyka trasenia s volantom, tak moj problem boli brzdove kotuce, boli krive. Kupil som ATE power disc a ATE platnicky (klasicke, nie power disc (tie origo su brutalne drahe)) - ale mam ich makke,ked sa zodru, kupim tvrdsie platnicky ATE ceramic. Sice s tymi makkymi sa lepsie brzdi mam pocit.

Takze to vyriesilo trasenie a hadzanie volantom u mna.

Co sa tyka zabehavania novych ATE power disc - cital som si tam aj manual pribaleny a ak mate tie s drazkou, netreba zabiehavat vobec, je to v navode na pouzitie. Pisu,ze zabehavat sa maju nove ATE kotuce bez drazky po dobu 500km.

Svoje som teda nezabehaval a brzdil ako s pouzivanymi a nemam najmensi problem. Mam ich na aute zatial 6000 km(cca. 6 mesiacov) a bez problemu. Navyse ziadna hrdza na kotucoch, ako tvrdi vyrobca, co je velmi pekne, ze nehrdzaveju kotuce.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak jsem vyměnil přední brzdy včetně kotoučů a přestalo to třepat. Po výměně v pohodě jenže asi tak po 500km začali pískat. To pískání se ozíva jen při zastavování při hodně malé rychlosti. Už jsem je rozebral, vyčistil a stejně to nezabralo. Neví někdo čím by to mohlo být? Jinak jsou to Ferodo Premiér.

Odkaz ke komentáři

možna že na tom taky neco bude ale v prve řadě jsou ty brzdy poddimenzovane znamy ma O1 tour R.V:2010 od novoty.ve 20tis byl reklamovat kotouče a to jenom jedinkrat si dovolil ze 150km razantne zbrzdit na 40km a kotouče se zvlnily. Proč to nedělaj Brzdy pruměru 288mm na 01 když naprava je naprosto stejná i s nabojem? :blink:

Ja když mením uložení ramen tak to dělám i s tím předním uložením na první pohled nic nepoznaš ale po vylísovaní je ten silentblok taky dost vymačkanej.

Upraveno uživatelem Lupino
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...