Přejít na obsah

Columbus mi ukazuje spatne pozici GPS

Doporučené příspěvky

Po výměně předface volantu za FL MF volant (+podvolantovka) mi teď columbus ukazuje pozici auta na mapě o 10 - 15m pozadu (tzn. projedu křižovatku ale navigace ještě myslí že jsem před ní) a dělá to hrozný bordel. Není nějaká možnost jak to opravit (bez VAGU), nebo neví někdo jak je možné že mi to tak blbne?

Odkaz ke komentáři
Zajimavy je kdyz dam do Multivanu Columbuse tak tam can mit nemusim jen u ty stary navy

Pleteš tady páté přes deváté.Jak ti tady hoši píšou.Turek do faceliftu stejně jako multivat do faceliftu mají CAN 1,6 a tam potřebuješ převodník.

OII-je jedno jestli OLD nebo Face stejně jako Touareg Facelift(MR 2007) stejně jako multivan facelift(MR 2010) mají Can 2,0 a tam nic nepotřebuješ.

Zkontroluj ve Vagu jestli nehlásí chybu antény,zkontroluj kolik příjmá satelitů.Jak psal kolega,MF whell ani podvolantovka na to nemá vliv.

Odkaz ke komentáři

Satelitu mi ukazuje 11 a je pripojeny na 7. Dnes jsem se dival. Kdyz si dam v setupu vypis CAN tak mi ukazuje rychlost +/- odpovidaji te na budikach. VAG nemam takze nemuzu zkontrolovat jestli mi neco pise chybu, u milhauska kdyz to mel napojeny byla chyba tusim jen v tempomatu. Jinak ten den jsem byl u Vaše v prostejove na montazi TPM (kontroly tlaku) a P/Z parkovakum,ale kdyz jsem jel odtamtud k milhausovi tak jsem zadny problem nemel. Naopad kdyz jsem vyjizdej od milhause tak jsem se zdesil hned v prvni krizovatce co navigace vyvadi.

Prosim o pomoc, ani nevite jak me to sere :angry:

To Rolbař: už jsem to zkoušel (stiskem šipek+ovl.hlasitosti) a restartoval se, nepomohlo :) Zkousel jsem i vyrobni nastaveni jen pro navigaci a taky nepomohlo

Upraveno uživatelem RichardD
Odkaz ke komentáři

To ti verim ze te to sere kluci tady pisou ze to neni Canem tak ji zkus odpojit a pak zase pripojit me se obcas stalo ze jsem jel a navy byla v Nemecku a ja v Praze pochvili zacla letet a hledat moji pozici je v prdeli ze kazdy tomu rozumi a pak ti neco namontuje a nefunguje ti pulka auta :angry:

Odkaz ke komentáři

Rozumíme tomu určitě víc než ty,který jsi do multivana kupoval Can Bus sběrnici.

Sorry,ale jsi vůl.Can Bus sběrnici samo multivan má,jen podle rv.je to 1,6 nebo 2.0.

Can bus je seriová dat.sběrnice a liší se rychlostí přenosu a přenosu bitových period,takže to co jsi koupil byl pouze převodník mezi jednotlivými varianty.A je to přesně tak jak jsem psal v mém prvním příspěvku.Měl by jsis prvně něco o tom naštudovat a potom mlet nesmysly.

Jsme tu 4 co se tím zabýváme docela dlouho a pokud si myslíš,že všichni 4 jsem blbci tak hurá,jsi president

Upraveno uživatelem cosby
Odkaz ke komentáři

Ja nemusim nic kupovat kdyz to mam z vyvoje nerikam ze jste blbci to jsi napsal ty urcite tomu rozumite ale vyzkouset se muze vse a ne hned nadavat a buh vi co psat ja mam taky columbuse dodelanyho i multifunkcni volant z faceliftu ale nikdy jsem nemusel resit porad nejaky veci

Odkaz ke komentáři

Zkoušel jsem teď zastavit na hranici křižovatky a zdálo se že pozice se dorovnala správně do doby, než jsem se zase rozjel. Jakoby se GPS pomalu refreshovala, protože mi připadá že čím pomaleji jedu tím je přesnější. Ale může to být subjektivní či zavádějící informace. Jen mi to tak připadalo, přesnější testování zkusím zítra.

Odkaz ke komentáři
odpoj baterku,máš to to samé

Já to odpojení myslel komplet. I s anténami.

Flashoval jsem to včera a nepomohlo, zítra u Vaše to zkusíme odpojit a připojit

Ono je taky flashování a flashování.

Některé verze softu jsou jen updaty....

Upraveno uživatelem j0ska
Odkaz ke komentáři

Právě jsem se vrátil z hradu (od Vaše). Diagnostika psala problém ve smyslu jako předávání údajů o rychlosti (já blbec jsem si to přesně neopsal ale snad to až tak nevadí). Ani odpojení a zapojení nepomohlo. Vypadá to tedy že rstd měl pravdu. Dle Vaše tuto chybu může způsobovat nová FL podvolantovka, která v mé MR06 zpomaluje komunikaci na sběrnici (CAN ?) a tím se pozdě předávání informace do navi. Což by přesně odpovídalo tomu, jak navigace reaguje, opožděně a s větší akcelerací se zvětšuje i odchylka. Otázkou tedy je co s tím? :)

Upraveno uživatelem RichardD
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...