FireMakin Odesláno Září 9, 2010 Sdílet Odesláno Září 9, 2010 Ahoj, tak si listuju v techničáku a narazil jsem na v kolonce palivo toto. Co vy na to ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nohic Odesláno Září 9, 2010 Sdílet Odesláno Září 9, 2010 http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?...&highlight= ? Jezdit na to muzes, ale bacha kde to beres a jaky oznaceni beres. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Září 9, 2010 Sdílet Odesláno Září 9, 2010 Do B50 v pohode (50% fosilna nafta, 50% bionafta), čo ti vyhovuje aj podla techničáku . CR motory ešte menej, momentálne aj tak tankuješ B5 (95% fosilna nafta, 5% MERO), kvoli nariadeniu EU, akurát to tak necítiš :). Staré VE TDI odišli aj na B100, PDčko spapá B50 bez problémov, a CR max B10-B15. Avšak teraz to netankuj, idú mrazy, aby si nebol prekvapený, pekne si to nechaj na leto ( a ani neuvažuj že by si to natankoval do bandasky a odložil do leta, MERO sa rozpadne a poškodí aj normálnu naftu). Pokiaľ by si rád vedel o biopalivách viac, som ti k dispozícii (vrátane varenia MERO) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FireMakin Odesláno Září 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 9, 2010 http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?...&highlight= ? :) Jezdit na to muzes, ale bacha kde to beres a jaky oznaceni beres. Chtěl jsem to dát přímo do sekce našich 74kw kde se toho moc neřeší, tak jsem chtěl trošku pohnout téma Do B50 v pohode (50% fosilna nafta, 50% bionafta), čo ti vyhovuje aj podla techničáku :) . CR motory ešte menej, momentálne aj tak tankuješ B5 (95% fosilna nafta, 5% MERO), kvoli nariadeniu EU, akurát to tak necítiš :D. Staré VE TDI odišli aj na B100, PDčko spapá B50 bez problémov, a CR max B10-B15. Avšak teraz to netankuj, idú mrazy, aby si nebol prekvapený, pekne si to nechaj na leto ( a ani neuvažuj že by si to natankoval do bandasky a odložil do leta, MERO sa rozpadne a poškodí aj normálnu naftu). Pokiaľ by si rád vedel o biopalivách viac, som ti k dispozícii (vrátane varenia MERO) :D mmt, a co to přesne BIO 48 ? jak tankuju B5 teď - to je klasická nafta? v zimě určo ne, ale proč to třeba nenatankovat a hned neprojet,co ? staré VE TDI je co ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Září 9, 2010 Sdílet Odesláno Září 9, 2010 BIO 48 - B48 - Podiel 52% Fosílnej (normálnej nafty) a 48% MERO (Metylesteru repky olejnej) B5 - to isté ako vyššie len 95% normálna nafta, 5% MERO, toto tankuješ na benzinkách, do každého paliva sa to pridáva lebo si to vymysleli papaláši v EU. Takže aj teraz tankuješ Bionaftu, len v menšom pomere. V zime nie preto, lebo kým normálna nafta (zimná) tuhne pri -20 / -15, tak MERO začína už od nuly (také sú moje merania. záleží samozrejme z čoho je mero vyrobené a ako kvalitne, napríklad MERO robené zo slnečnice tuhne už pri 5°C), takže to nestihneš ani "projet", a predtým než sa opýtaš, nie, aditíva nefungujú, fungujú iba aditíva ktoré boli pridané do fosílnej nafty, a tá zmes (aditiva+normal nafta) bola pridaná do bionafty. TDI VE - Turbocharged Direct Injection VerteilerPumpe, staré rotačné TDI majú takéto označenie (rovnako ako Pump-Duse majú TDI PD a Common Rail majú TDI CR) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FireMakin Odesláno Září 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 9, 2010 jej, děkuji za vysvětlení, teď čekat jestli tu někdo napíše ějaké zkušenosti. Předpokládám, že od dubna - října by neměl být problém s BIOnaftou ne. Musím se podívat, co tankují tedy na UNICORNU apod...v CZ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Září 9, 2010 Sdílet Odesláno Září 9, 2010 Bionafta? lepšie maže, zvýši sa jemne spotreba, lepšia cena, je toho mnoho. Len prosim netankuj B48 a D2 (klasický diesel) striedavo, lebo si oddrbeš tesnenie a nech ta ani nenapadne dávať tam riedidlo a podobné veci ako to robia na DP 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FireMakin Odesláno Září 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 12, 2010 Na UNICORNU mají směsnou naftu : tj. prý 70% nafta, 30% MEŘO.... jeŠtě tam mají druhý produkt ekologická nafta, ale to je prý jen MEŘO...jinak co mají nové PDčka v techničáku ? taky BIO ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Prchy Odesláno Říjen 7, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2010 Čau kluci, tak mam nové PDčko r.v. 2010 a bio naftu už tam nemám. Čau Ondra 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lukash Odesláno Říjen 22, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 22, 2010 Já bych to nějak neprožíval s bio, natankuješ u unicornu směsnou za zajímavou cenu, ale ujedeš výrazně méně - takže na přepočet to vyjde +- stejně, to jest moje zjištění. 74kw PD MR01, aktuálně asi 330t km v těle... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ondra4x4 Odesláno Říjen 31, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2010 já 100% MEŘO a pohodička, jen zima a dlouhé stání je nepřítel .. úbytek výkonu mě moc nevadí ,ale znát to je dost - cena je nižší .. a ano malinko to víc papá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.