fencl.tom Odesláno Září 13, 2010 Sdílet Odesláno Září 13, 2010 Zdravima prosim o radu.Mam 1.6 AEE a studeny motor po slapnuti na plyn ma tendenci dusit se a pri prudsim seslapnuti i chcipne... Pokud se ale necha cca 30vterin zahrat je vse ok.Po nastartovani ma normalne zvyseny vlnobeh tak jak ma asi byt. Chova se tu chvili jak karburatorovy motor bez sytice.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sordo99 Odesláno Březen 23, 2012 Sdílet Odesláno Březen 23, 2012 Prosim o rady mam podobný problem někdy, ne pokaždé při zahřívání motor při jízdě cuká a když se trošku ohřeje tak to přestane. Dnes mi zase začal cukat tak jsem zastavil, otáčky začaly kolísat a když sem chtěl přidat plyn tak furt chcípal po chvilce co se trochu ohřál tak to jak když mávne kouzelným proutkem přestalo. Začalo mě to takhle zlobit v prosinci. Svíčky byly měněmy před 10000tkm, škrtící klapka a zapalovací kabely jsem měnil před dvouma rokama, minulý rok jsem měnl termostat a chlací kapalinu. Na vagu mi to žádnou chybu nepíše kromě sporadické lambda sondy ale tu mi to píše od tý doby co jsem to auto koupil nikdy nebyl žádný problém tak jsem jí zatim neměnil, auto žere furt stejně. Jestli stím má někdo zkušenosti tak prosím poraďte. Myslím jestli to není čidlo chladící kapaliny. díky moc za každou odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 28, 2012 Sdílet Odesláno Červen 28, 2012 Tak začínám pozorovat něco podobného. Nastartuju studený motor(bez přidání plynu)...zařadím zpátečku, přidám plyn a otáčky se propadnou dolů...už to vypadá, že skoro chcípne, ale nakonec to vybere a při dalším sešlápnutí a po celou další jízdu se chová úplně normálně... Otáčky drží bez problémů, tah motoru taky, vynechávání během jízdy není...tak nevím Dneska to neudělal při prvním sešlápnutí plynu, ale až při druhém, kdy jsem couval z garáže proti kopečku, musel jsem šlápnout na spojku jinak bych ho asi zadusil...dalších 30Km absolvováno bez problému...další start s vlažným motorem a dalších 30Km taky bez problému Fakt tému nerozumím... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Červen 29, 2012 Sdílet Odesláno Červen 29, 2012 chlapci jsem na tom stejně, je fakt, že to dělá jen někdy. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 29, 2012 Sdílet Odesláno Červen 29, 2012 (upraveno) u mě to dělá opravdu někdy a to jen při teplém počasí...jak je chladněji, tak je to bez problému. Loni jsem pozoroval první náznaky... No nic...vyměníme svody, dáme nový olej a pak se uvidí co dál... Upraveno Červen 29, 2012 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 2, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2012 (upraveno) Tak včera mi to neudělala a dneska po nastartování při prvním a při druhém sešlápnutí jo. No už jsem myslel že fakt chcípne, ale těsně to vybrala... Do toho mi ještě nejde zavřít šíbr, ale to už je jiná pohádka...asi tu mrchu podpálím Upraveno Červenec 2, 2012 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Chlebik Odesláno Červenec 2, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2012 Po větším dešti mi do zahřátí motoru při přidávání plynu má tendenci chcípat, při rozjezdu je výkon hrozně výkyvný. Do zahřátí znamená než poskočí rafička teploty, to je tak 3-5 minut, jakmile se motor zahřeje, vše ustane a šlape vůz si šlape jak má.. Děje se mi to od doby co jsem se díval do škrtící klapky a navíc jsem měl oddělaný plast co je pod stěračema (díval jsem se na pylový filtr). Asi kamsi zatíká ale to nemůže být snad důvod, musí to být něco víc co selhává při dešti, vyčetl jsem vyměnit vysokonapěťové kabely ke svíčkám, myslíte si totéž? ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 3, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 3, 2012 No u tebe to vypadá opravdu na ty kabely ;) Jenže u mě to tak jasné není...kabely mám nové cca rok a půl a dělá to opravdu první a druhé sešlápnutí plynu po startu...dál už ne a to je motor pořád studený. Dělá to v suché garáži, takže vlhko s tím taky nesouvisí... Toto jsou ty "nejlepší" závady...nedělá to vždycky, blbě se to hledá, vymění se vše a stejně nic 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Červenec 22, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2012 A co třeba palivový filtr? Mě to právě taky dělá, jen při prvním druhém sešlápnutí plynu když je motor syrový. A pak úplně bez problémů. Kabely a svíčky měněny před půl rokem. Otec má ten samý motor a dělá to taky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 23, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2012 zajímavá to záhada...no každopádně dalších x startů a už to neudělal ani jednou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Srpen 25, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2012 no ,minule som cital tento topic, ale pozeral som,ze mne sa take nieco este nestalo. Chybne tvrdenie odteraz. Mam nieco podobne. V piatok som auto nastartoval po tyzdni,co stalo a nie som isty,ci otacky nevyleteli az na 1500,potom klesli na 1000, ale pocas toho motor uplne znel,akoby isiel zdochnut,som sa az zlakol,ze co to ,no do 5 sekund sa vsetko vratilo do normalu,tak som vyrazil.Startoval som zas uz viac ako 3krat dnes a zatial sa to neprejavilo. Nechapem Je pravda,ze som pocas toho neskusil pridat,ci by to nezdochlo,nechal som ho,nech sa potrapi sam a zvladol to :lool: . Je pravda aj,ze to bolo v teplom pocasi,cca 35 bolo vonku,docela horucava 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinx2 Odesláno Září 20, 2012 Sdílet Odesláno Září 20, 2012 Zdravím všechny, výše uvedený problém s propadem otáček a chcípáním motoru při sešlápnutí plynu cca do 30 vteřin od nastartování jsem řešil taky. Problém se objevoval náhodně, nezávisle na podmínkách, ale stále častěji. Navíc okořeněný tím, že mám LPG, na které po nastartování jelo normálně. Na diagnostice čisto, bez závad. V lednu jsem měnil klapku a lambda sondu (při přestavbě na lpg), vše originál. Vyměněny svíčky, kabely, víko a palec rozdělovače, repasováno ložisko v rozdělovači, vyměněn palivový filtr, těsnící kroužky pod saním a klapkou, skontrolováno benzínové čerpadlo, relé, těsnost hadic k posilovači... a stále nic :( . Nakonec jsem už ze zoufalství vyměnil teplotní čidlo chladící kapaliny, a potíže zmizely :D . Čidlo přitom na diagnostice ukazovalo celkem reálnou teplotu motoru, spotřeba byla v normě (8litrů LPG). Taktéž odpory čidla při 100 st. celsia v pohodě. Snad moje zkušenost někomu pomůže. Martin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Chlebik Odesláno Říjen 8, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2012 Nakonec jsem už ze zoufalství vyměnil teplotní čidlo chladící kapaliny, a potíže zmizely Nějaké bližší info na konkrétní čidlo? Nevím dle čeho objednat do své 1.6 55kW, pravděpodobně to bude některé z těchto.. EDIT: koukl jsem pod kapotu, mám tam 4 pólový, pravděpodobně modrý čidlo. Tak to o víkendu vyměním včetně chladící kapaliny ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinx2 Odesláno Říjen 14, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2012 Já tam měl to modré s hranatým čtyřpólovým konektorem. Koupil jsem originál, ten je pro změnu zelený. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
djdacan Odesláno Květen 13, 2015 Sdílet Odesláno Květen 13, 2015 Zdravím, stejný motor je u Felice 1.6MPI r.1998 Germany. Mám stejný problém pročetl jsem tady forum běžel jsem do garáže zkusil odpojit čidlo teploty a problém ustal (znovu jsem ho zapojil). Tak jsem tu mrchu napíchl na diagnostiku a už mi to ukazovalo 2 chyby tak jsem je vymazal a vše funguje jak má motor už nechcípá. Podle mně by stačilo třeba na 10 minut odpojit baterii, Je to jako částečný reset. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Květen 14, 2015 Sdílet Odesláno Květen 14, 2015 Nevím proč ale napadá mě i třeba takové čidlo nasávaného vzduchu :) jestli se nemýlím tak má dost velkej podíl na přípravě směsi obzvláště při studeným motoru kdy ještě nejede lambda. Není možný že by se špatně chytalo? Mě dělá ta má mrcha dělá to že když chci poprvé nastartovat v teplém počasí cca 20°C a víc tak točí jak divá a ne a ne chytnout a přitom je docela cítit benzín. A přišel jsem na to že když jí nechám 3x natlačit čerpadlem tak chytne v poho :) taky záhadička. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest subzero8605 Odesláno Červenec 8, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2015 Mněl jsem podobný problem Motor se za studena dusil a cukal při řazení koumal sem mněnil snad všechno . pak jsem zapomněl vrátit tu věc plnou pružinek co je před vzducháčem a je po problému :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.