Přejít na obsah

Denní LED (kulaté) místo mlhovek RS

Doporučené příspěvky

Zdar chlapi,

koupil jsem origo denní LED místo mlhovek na model OII Scout FL.

Dle vizuální obhlídky je mlhovka Scoutu totožná jako moje na RS před FL.

Bohužel zatím nemůžu sehnat ochotnýho fachmana co by mi to tam dokázal namódit

a zprovoznit.Svícení nemusí makat na spínačku,tedy přes jednotku,

ale klidně i na obyčejný vypínač.LED světlo umí svítit buď na 100% nebo na 50%

jako samotné denní LED nebo současně s potkávačkama.

PROSÍM PROSÍM O TYP NA ŠIKOVNÉHO FACHMANA!!!!

DÍKY DÍKY DÍKY!!!!!

post-4725-1284740144_thumb.jpg

post-4725-1284740163_thumb.jpg

post-4725-1284740188_thumb.jpg

post-4725-1284740208_thumb.jpg

post-4725-1284740226_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud ty mlhovky jdou vymenit za tyto LED svetla bez nejakych uprav, tak zapojeni na obycejny vypinac bude velmi jednoduche a zvladne to temer kazdy. Ja bych se ale pokud mozno vydal cestou koncernoveho reseni a tedy pres jednotku ... Ikdyz to asi nepujde udelat, ale podle me by to mohlo jit zapojit tak, ze kdyz jsou svetla vyple a spinacka zapla, tak by LED svetla svitily naplno a po zapnuti hlavnich svetel, nebo jen parkovacek by se LED svetla ztlumily na tech 50%. Moc se v originalni elektrice auta nevrtam, ale myslim, ze velky problem zprovoznit to nebude.

Respektive po otoceni klice by sel do LED svetel proud a svitily by naplno, po zapnuti svetel by slo dalsi + (z parkovacek) do tech LED modulu, ktere by svetlo ztlumily. Jen nevim co by na to rekla elektronika auta (praskla zarovka?) a taky jestli je to zapojeni LED svetel takove jak si predstavuju

Odkaz ke komentáři

kully: Tvé uvažování je to samé co mé,ohledně toho zapojení.

Ve škodovce u Exnera mi říkali,že to denní svícení asi nebude umět jednotka,

ale nechápu proč,když teď na denní svítím xenonama.Je to podle mě ten samý

princip.Přesně jak píšeš,na spínačku svícení na 100% a na prkovačky a potkávačky impuls na druhý + konektor a svícení na 50%.Samozřejmě je tu ta věc s tou hláškou vadné žárovky.

Sázel jsem na to,že si i s tímto šikovný mekánik poradí(např přidáním odporu na kablík).

Zatím jsem však takového šikovného mekánika nenašel.A právě hledáááám touto cestou!!!!!!!

Pouhá výměna světel asi nepůjde,páč mají jinej sklon toho krycího plexi a

podle mě se bude muset udělat operace a to ze dvou světel mlhovka+led udělat jedno.

Z mlhovky vypreparovat krycí plexi a zřejmě i držák a naimplementovat to na tělo LED světla.

Odkaz ke komentáři

Kdyz svitis misto dennima xenonama, tak to takhle zapojit nepujde, protoze jednotka nema vystup pro dalsi (denni) svetla, ale je tady ta moznost co psal lubinob a to nakodovat sviceni na ameriku. Tim by vlastne svitily LED denni svetla pri vypnutych hlavnich svetlech a druhe + by se vzalo z tech parkovacek jak jsem psal predtim. Toto reseni mi prijde asi nejjednodussi a "nejcistejsi" vzhledem k puvodni elektronice a kabelazi. Ted jenom obejit tu kontrolu praskle zarovky a napasovat LED svetla do narazniku. Ikdyz si myslim, ze budou konstrukcne stejne - prece nebudou delat na Scouta dva narazniky jen kvuli mlhovkam a LED dennim svetlum ...

Mozna ale ty LED denni svetla maji nejaky modul (odpor?) uz v sobe a elektronika auta to nebere jako prasklou zarovku - zkousel jsi je napojit do auta ?

Odkaz ke komentáři

Vyhodiť hmlovky a nahradiť ich dennými LED by malo byť podľa schém jednoduché:

• zo spínača svetiel vybrať a zaizolovať pin 5 (predné hmlovky)
  • vypinovať konektory pôvodnej kabeláže predných hmloviek (2 pin), napinovať (1:1) nový konektor (3 pin)
  • potiahnuť ďalší kábel od každého svetla z pinu 3 až dovnútra k BCM
  • prepinovať pri BCM pôvodné vedenia z hmloviek:

ľavá strana, čierna svorkovnica, vybrať pin 25 a prehodiť do hnedej svorkovnice na pozíciu 48

pravá strana, hnedá svorkovnica, vybrať pin 25 a prehodiť do hnedej svorkovnice na pozíciu 49

• odpojiť v BCM staré obrysovky v xenónoch:

ľavá strana, vybrať a zaizolovať pin z hnedej svorkovnice na pozícii 26

pravá strana, vybrať a zaizolovať pin z čiernej svorkovnice na pozícii 44

• zapojiť nový kábel od každého denného svetla do BCM:

ľavá strana do hnedej svorkovnice na pozíciu 26

pravá strana do čiernej svorkovnice na pozíciu 44

• v BCM odkódovať hmlovky a prikódovať denné svietenie cez LED

A bolo by to spravené presne tak, ako keby to auto malo tie LED denné svetlá z výroby :lol:

Zásadný problém ale je, že máš OII pred FL - tam ti nová BCM fungovať nebude, takže horeuvedený postup ti nepomôže :palec:

Led.pdf

Mlha.pdf

Upraveno uživatelem 160R
Úprava textu
Odkaz ke komentáři

To spíše jen zapomnel,jarda se ničeho jen tak nebojí...hi hi.Sme delali minulý týden takovej muj nesmysl,misto mlhovek sme teda nedali,nove denni od skoda,ale ja dal tyhle:http://www.leddennisviceni.cz/index.php?topMenu=24&cat=1120

Povedlo se na jedna,jinak to u nej ani neznam,nakonec to slo tak ze se vykuchal vnitrek mhlovky a do nej se to vsadilo,proste paraada.Je to napojeny primo na obvod mlhovek,takze mi to hlasi chybu ale uz se hleda odpor.Povedlo se i nastaveni svitivosti a funguji i connerky... :palec:

Odkaz ke komentáři

JUPÍÍÍÍÍÍÍ!!!!

Tak jsem právě domluvil s Rolbařem a v pátek k němu jedu na audienci!!!!

Písnu jak to vše dopadlo a když se to povede,tak dám ihned fotečky.

Nárazník RS před FL má dost lidí a skoro všichni nějak řeší denní LED

a to tak aby to bylo co nejelegantnější no néééé!!!

Tak uvidíme jak dopadne napasovat a zprovoznit tento originální díl ŠKODA.

Odkaz ke komentáři

Ja chcem takúto výmenu urobiť už dávnejšie, hneď ako sa dali kúpiť okrúhle Led svetlá (O Scout FL MR 2011 a Fabia FL RS), ale skončil som pri probléme, ako ich uchytiť, hmlovky pred FL (O RS , Scout) majú úplne iné uchytenie, aj iný tvar a priemer, ako hmlovky FL a spomínané LED.

Ak to nemá vypadať tak radšej to tam nebudem len tak nejako prispôsobovať.

Dalšia alternatíva, že LED použijem na manželkynu Fabiu Scout FL, tam to sedí na 100%, len zase otázka elekriky - nakódovania, ak by niekto vedel už ako na to pri Fabii FL, dajte vedieť, koncovky napájanie nesedia, konektory s led mám a na Led by som nepotreboval 50% svietenie (parkovačky), len denné svietenie.

Odkaz ke komentáři

Tak jsme to s Jardou (Rolbařem) řešili,to světlo LED rozebral

a myslí si,že zvládne do origo mlhovek napasovat střeva z LEDek vč.paraboly.

Buď zítra nebo v pátek na to půjde,tak dám ihned vědět a když to klapne tak samozřejmě s foto

a když se zadaří a Jarda to svolí tak dám foto i s průběhu celé operace :-)

Odkaz ke komentáři

HOOOTOOOVOOO!!!!!! :palec:

Pánové,Jarda zvaný ROLBAŘ je prostě machr!!!

Krom jiných blbynek co mi dělal nad plán jsou denní LED tam kde mají být

a fungují tak jak mají a bez chybové hlášky!!!!

To vše za čisté dvě hoďky práce!!!!

A jak to sedlo??? No líp jsem to ani nečekal!!!

Z původních mlhovek se vycvakla parabola (mimochodem to bylo jak psal Woody)

a místo ní se nacvakla parabolka LEDek i s tím zadním chladičem,maličko se to tam vyklalo

ale fakt tak o 0,5mm tak se to bodlo na 4 místech silikonem.Celé se to zpátky zadeklovalo

origo zadní pokličkou té mlhovky.Jelikož se to udělalo na původní 2pólový konentor a já vermomocí trval

na druhé funkci těch LEDek (umějí se při parkovačkách a hlavních světlech ztlumin na 50% svitu)

tak musel Jarda ještě vytáhnot z té zadní pokličky jeden kablík.Je tam takovej ideální výlisek

kterým vyšel kablík ven a ještě se tam krásně napasovalo gumové těsnění.

Zpět do nárazníku šla komplet celá původní mlhovka pouze se střevy LED.

Zapojení se udělalo tak,že se zrušila funkce mlhovek a do origo konektoru v nárazníku se poslalo (přes relátko)

napětí spínané zapalováním,pak po otočení zapalování LED svítí na 100%

Při přepnutí na parkovačky a následně i na hlavní světla tam jde štáva právě od parkovaček a LED svítí na 50%

Před jízdou k Jardovi jsem se na celou operaci tak těšil že jsem doma zapoměl foťák a tak fotky z průběhu operace nemám

pouze výsledek celé akce.Snad to na těch fotkách bude trošku vidět co a jak.

Závěr: Jarda je prostě machr,jako jedinej do toho bez problému chtěl jít a nakonec to bylo mnohem a mnohem

jednodužší než se to zdálo,hlavně to napasování se nikomu nezdálo a nikdo to nechtěl zkusit!

Jardooooo ještě jednou VELKÉÉÉÉÉ DÍÍÍÍKYYYY!!!!! :palec:

Tak,že kdo má RS nárazník a rád by řešil denní LED stejně jako Já origo LED Škoda s homologací místo mlhovek,

tak stačí objednat díly 530941067 a 530941068 (ofiko cena 1450,- až 1490,-/ks) a objednat se u Jardy. :blink:

Jen tak mimochodem foto č.4 - až jsem se lekl jak to v šeru svítí na těch 100%!!! :palec:

post-4725-1285699982_thumb.jpg

post-4725-1285700003_thumb.jpg

post-4725-1285700026_thumb.jpg

post-4725-1285700076_thumb.jpg

post-4725-1285700128_thumb.jpg

post-4725-1285700156_thumb.jpg

post-4725-1285700201_thumb.jpg

Upraveno uživatelem RadekR
Odkaz ke komentáři
Pěkná práce, taky uvažuji překopat mlhy na LED, nevíš jaký tam dal odpor aby nehlásily chybu a jak funguje corner jestli ho máš, zhasínají stejně plynule jak žárovky ?

Odpor se tam žádný nedával,chybu to nehlásí.

Na denní svícení je vzaná štáva která je spínaná spínačkou

a na parkovačky a xenony je vzaná od parkovaček,které svítí s LEDkama zároveň

Corner jsem před tím neměl a ani teď ho nemám a ani asi nepůjde,páč auto teď o mlhovkách

neví má je smázlý v jednotce,aby to právě neházelo chybu.

Upraveno uživatelem RadekR
Odkaz ke komentáři

fungovat to sice bude, ale má to jeden háček a to je kontrola prasklých žárovek, místo mlhovky se musí dát odpor, který bude simulovat žárovku. Jelikož ta žárovka má nějakých 55W, tak je to hodně velkej odpor, kterej mimojiné vytváří uplně stejné teplo, jako žárovka, takže se nedá hodit jen tak někam.

Ty LED nejsou homologované na mlhovky, pouze jako denní světla, takže je možná lepší mlhovky úplně odpojit, ať to neláká.

Odkaz ke komentáři
fungovat to sice bude, ale má to jeden háček a to je kontrola prasklých žárovek, místo mlhovky se musí dát odpor, který bude simulovat žárovku. Jelikož ta žárovka má nějakých 55W, tak je to hodně velkej odpor, kterej mimojiné vytváří uplně stejné teplo, jako žárovka, takže se nedá hodit jen tak někam.

Ty LED nejsou homologované na mlhovky, pouze jako denní světla, takže je možná lepší mlhovky úplně odpojit, ať to neláká.

No právě o ten odpor mi šlo, vyhřívaný přední nárazník fakt nepotřebuji !!

Já vím že ji máš, proto jsem to napsal. A že ti bude svíti kontrolka prasklých žárovek no a? Aspon budeš vědět že ti svítí denní :lool:

Kontrolku přelepím černou izolačkou !! :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...