Přejít na obsah

Zamlžení předního skla

Jarys

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci :help: . Prosím všechny o radu - mám Okťulu 1.6 - 55KW r.v. 1997 a mám celkem velký problém s ofoukáním předního skla a vlastně i celého vnitřku.Teď jak jsou ty deště,tak se mi stalo,že když jsem přišel do auta,tak byl přední kobereček u spolujezdce suchý,ale po rozjetí se na něm objevila voda.Kape to někde z pod palubovky.Už jsem četl tady na fóru,že by to mohlo být tím,že je a nebo jsou ucpané kanálky jak je torpédo pod předním sklem - je to ucpané a neodtéká to spodem kolem prahu.Tomu bych rozuměl, ale je možné,aby toto " neodtékání " mělo vliv i na to, že když zapnu topení a dám foukání na přední sklo, které je zamlžené,tak se mi neodmlžuje, ale naopak ještě více zamlžuje. Jízda potom vypadá asi tak, že jednou rukou řídím a ve druhé mám hadru a neustále musím utírat sklo i boční,abych aspoň něco viděl ve špíglu :blink: . Zdá se mi, že i z mřížek, kterými má proudit vzduch, ať už na přední sklo, tak i do kabiny je na stupni 4 velice slabý, řekl bych tak na úrovni 1. Tak se chci zeptat - je toto všechno možná zapříčiněné tím, že se drží ta voda v tom " korýtku ", tím pádem je úplně napitý pylový filtr, přes který nejde vzduch v té intenzitě v jaké by měl jít a navíc je vlastně " mokrý " a nebo je chyba úplně někde jinde? Ještě jeden poznatek, když byly zase horka, tak ten vzduch z těch ofuků šel o 100% intenzivněji, tak opravdu nevím. Děkuju za každou radu. Zatím díky moc všem za pomoc.

Odkaz ke komentáři

Myslíš,že ten ucpaný filtr má vliv i na tu intenzitu foukání :palec: ? Když nad tím tak uvažuju, tak přece filtr je venku a motorek na ventilátor v kabině a nebo to jde nějak přes ten filtr a tím to tlumí :blink: . Je to moje první Okťula, skončil jsem před sedmi lety na Žigulu, potom jezdil se služebním Superbem a toto auto mám 3 měsíce, tak jsem z toho trošku vydivočelý :palec:. Asi je to stejně jedno, jen vždycky potřebuju nějaké vysvětlení :palec: .

Odkaz ke komentáři

Tady se teoreticky nikam nedostanem... Az bude slusnejsi pocasi, tak to rozeber, vycisti, vymen filtr a dej vedet, jak se to zlepsilo a nebo nezlepsilo :blink:

Ty kanalky krasne poznas, kdyz na okno vylijes treba kybl vody, mne zacne po par vterinach odtekat dole u podbehu voda :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...