petropos Odesláno Říjen 6, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2010 Nevíte někdo o nějaké fintě, jak omezit ulpívání sněhu v nadkolí a na zástěrkách ? Celé to tam mrzne a je to tvrdý jako beton. Brousí se o to kola a zalézá to do spár kolem prahů a lišt. Taky zmrzlá voda zalézá pod kraje dveří a nadzvihává je. Nemáte někdo zkušenosti, jak tomu zabránit ? Nečím nastříkat, namastit ... Vím, že třeba existuje sprej proti námraze na anténách a parabolách, ale nastříkat tím auto se neobvažuju. Kdo ví, ať poradí. Dík Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 Jednoduchá rada prostě v zimě nejezdi!!!! :) Odkaz ke komentáři
cerrtinka Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 Jednoduchá rada prostě v zimě nejezdi!!!! :) toe rada nad zlato :) Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 Já bych to moc neřešil, když např. přijedu do práce, tak vždycky kopnu do zástěrek, on ten sníh vypadne a není co řešit :) Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 pravidelně čistit, nebo ... nejezdit :) ono asi fakt nic poradit jiného nejde ale taky mě to štve Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 Taky nevím jestli se s tím dá udělat něco jiného. Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Říjen 11, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2010 přesně tak nebo si udělej vyhřívání podběhů.... Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Říjen 11, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2010 Vždyť je to ptákovina od začátku, kolikrát za zimu jsou ty podběhy tak narvané? Jsem z Vysočiny a seriozní problém je to jednou do roka, jinak stačí když při každé zastávce člověk vezme smetáček a vydloubne to, omete zadní světla a prahy a hotovka. Odkaz ke komentáři
petropos Odesláno Říjen 11, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 11, 2010 Tak děkuji pánové za vaše NERADY. Zkusím to popsat polopatičtěji. Cestou do práce jedete po nasolené břečce na hlavních silnicích a pak vjedete do města, kde se nesolí, ale pouze pluhuje a štěrkuje. Zaparkujete a jdete makat. Přez den vysvitne sluníčko a tato břečka na vašem autě mírně roztaje a spojí se se sněhem, který se tam nalepil jako poslední. Když jdete už skoro za tmy z rachoty ke svému autu, tak slunce už nesvítí, mrzne a tato ranní břečka se sněhem je dokovale přimrzlá na zástěrkách a v prostoru za zástěrkama - je tvrdá jako beton a nedá se ukopnout botou, nebo odloupnout škrabkou na sklo. Při jízdě a v zatáčkách vám o to drhnou kola. Tento humus je přibližně vyfocen na přiložené fotografii. Trochu pomáhá nastříkat podběhy a zástěrky silikonový olejem, ale docela dobrý nápad měl kolega z konkurenčního fóra, který mi poslal odkaz na separační sprej, který zamezuje ulpívání vody a sněhu na sněhových frézách, nebo také trávy na travních sekačkách. Je to ovšem průmyslový výrobek, který nevím, jestli se dá sehnat někde v maloobchodě. Takže řešení se tu nabízí. Tak děkuji pánové za vaše NERADY. Zkusím to popsat polopatičtěji. Cestou do práce jedete po nasolené břečce na hlavních silnicích a pak vjedete do města, kde se nesolí, ale pouze pluhuje a štěrkuje. Zaparkujete a jdete makat. Přez den vysvitne sluníčko a tato břečka na vašem autě mírně roztaje a spojí se se sněhem, který se tam nalepil jako poslední. Když jdete už skoro za tmy z rachoty ke svému autu, tak slunce už nesvítí, mrzne a tato ranní břečka se sněhem je dokovale přimrzlá na zástěrkách a v prostoru za zástěrkama - je tvrdá jako beton a nedá se ukopnout botou, nebo odloupnout škrabkou na sklo. Při jízdě a v zatáčkách vám o to drhnou kola. Tento humus je přibližně vyfocen na přiložené fotografii. Trochu pomáhá nastříkat podběhy a zástěrky silikonový olejem, ale docela dobrý nápad měl kolega z konkurenčního fóra, který mi poslal odkaz na separační sprej, který zamezuje ulpívání vody a sněhu na sněhových frézách, nebo také trávy na travních sekačkách. Je to ovšem průmyslový výrobek, který nevím, jestli se dá sehnat někde v maloobchodě. Takže řešení se tu nabízí. Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Říjen 11, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2010 Co do toho kopnout hned když přijedeš do práce? Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Říjen 12, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2010 no teda, co to resite? sem tam vymetes nejakou diru nebo poradnou nerovnost a ono ten led odpadne sam :) ale gdyz uz proc byste ne zkusily nejakej mastnej pripravek treba na palubky a nebo pneumatiky? Poradne to tam nastrikat. Treba se bude min lepit snih a brecka. Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Říjen 12, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2010 myslím, že všichni tvůj "problém" pochopili hned napoprvé :) každopádně si myslím, že je jednodušší do toho vždy kopnout a jednou za čas prostříknout vodou a umýt... nějaké spreje na to moc nepomůžou, pokud ano tak objednej kamion :) , protože jedno nastříkání vydrží tak jeden den ? Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Říjen 12, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2010 Staci to naozaj "okopat" pri prijazde, potom uz nema co slnko roztopit. Tiez to tak riesim. Len pozor, ked nieco vypadne, odkponi to spoza kolesa, lebo cez to potom neprejdes. :) Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Říjen 12, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2010 Přesně tak nevím co víc ti k tomu má kdo co napsat??? prostě to buď okopej a nebo já když s tím jedu do garáže tak násadou od koštěte prostě vyšťourám stačí ?? :) Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Říjen 12, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2010 ja jsem tatovi na Golfe minuly rok jak byly -20 po zastaveni jel jsem naSVK, si řekl že to teda taky ukopnu a hele ukopl jsem to i ze zasterkou a tata me šel sežrat :) Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Říjen 12, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2010 (upraveno) cely tema bych nechal smazat :lool: je to o nicem... jako dalsi se tady muze objevit, jak zabranujete tomu, aby se vam na strese hromadil snih, kdyz snezi :D "ja mazu strechu sadlem" :) :) Upraveno Říjen 12, 2010 uživatelem houmik Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Listopad 6, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2010 Jedna dobře mířená kopačka do zástěrky hned po jízdě Jinak střechu průběžně oprašovat, v noci každou hodinu budík, pokud sněží, vyběhnout a očistit, pokud ne a mrzne, vyběhnout a oškrabat aspoň okna ;) Když už jste vzhůru, otevřete lahváče, dejte si cigárko na oslavu, že ráno bude auto v cajku ... A pokud Vám vstávání vadí, dejte auto do garáže ... Odkaz ke komentáři
cerrtinka Odesláno Listopad 6, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2010 Jedna dobře mířená kopačka do zástěrky hned po jízdě Jinak střechu průběžně oprašovat, v noci každou hodinu budík, pokud sněží, vyběhnout a očistit, pokud ne a mrzne, vyběhnout a oškrabat aspoň okna ;) Když už jste vzhůru, otevřete lahváče, dejte si cigárko na oslavu, že ráno bude auto v cajku ... A pokud Vám vstávání vadí, dejte auto do garáže ... Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Listopad 6, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2010 Zamykám, později mažu, myslím, že toho už bylo dost a ty dva poslední smailíky to jasně dokládají. Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky