Octavius84 Odesláno Září 16, 2010 Sdílet Odesláno Září 16, 2010 To já vím, ale problém je že nevím jaký rozměr si můžu dovolit koupit aby to nikde neškrtalo a tak 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Září 16, 2010 Sdílet Odesláno Září 16, 2010 no na tom elektorny.cz je ten konfigurator a jak rikal Misak tam pisou co jde a co nejde, dle meho by taky disk co by skrtal nemel dostat typovej list k autu protoze jeho soucasti jsou nejake zkousky TUV, takze kdyz to tam nedas tak aby to neskrtalo tak ti asi nedaji ten TUV certifikat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Září 16, 2010 Sdílet Odesláno Září 16, 2010 Dobrá uváha, takhle mě nenapadlo k tomu přistupovat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Září 16, 2010 Sdílet Odesláno Září 16, 2010 A na elektrony.cz dostaneš typový list? Nikdy jsem se po tom nepídil, ale myslím, že to není pravidlem, spíš vyjímkou... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Září 16, 2010 Sdílet Odesláno Září 16, 2010 z elektrony.cz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Září 16, 2010 Sdílet Odesláno Září 16, 2010 To řeší vše. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Září 17, 2010 Sdílet Odesláno Září 17, 2010 (upraveno) no na tom elektorny.cz je ten konfigurator a jak rikal Misak tam pisou co jde a co nejde, dle meho by taky disk co by skrtal nemel dostat typovej list k autu protoze jeho soucasti jsou nejake zkousky TUV, takze kdyz to tam nedas tak aby to neskrtalo tak ti asi nedaji ten TUV certifikat Je to trochu jinak.Právě že i ráfky,které nejdou bez úprav na vozidle použít mohou dostat TL.Právě proto je nezbytnou součástí TUV protokol,kde jsou vypsány všechny podmínky,za kterých lze ráfek na auto nasadit.U širokých ráfků není vyjímkou právě úprava podběhů nebo dokonce i blatníků,v některých případech je dokonce předepsán i sportovní podvozek.Jenom taková zajímavost,u většiny ráfků s pneu s nízkým profilem je jednou z podmínek ocelový šroubovací ventilek.Běžně ale vídám obyčejný gumák.Je tom proto,že na STK s TUV ve valné většině případů nepracují vůbec,nebo špatně.Pokud by přistupovali na STK ke kontrole před zápisem tak jak mají,řada z nás by neprošla. Typový list je vlastně jenom canc papíru,aby měli kam dát razítko a stanovisko po provedené kontrole. Existuje soubor všech možných podmínek,které se vyskytují při montáži nestandardních ráfků. Jsou tam takový perličky,jako třeba předepsaný výrobce pneu :) Na jednu stranu můžeme být rádi,že STK pracují tak jak pracují. http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/F70EEDDE-8...dyTUV_04_06.pdf Upraveno Září 17, 2010 uživatelem mikl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
chjetjov Odesláno Říjen 24, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2010 Píšu sem jen tak pro info protože mi přijde že dost lidí se ptá jaký možný rozměry dostanou na OII takže předek 8x18 ET 35 naprosto ok možná i 8,5x18 ET 35 by šlo v pohodě nikde nic neškrtá a to mám ještě sportovní podvozek zadek 9x18 ET 35 taky v pohodě akorát krásně s blatníkem problém je že přední náprava je širší takže 9x18 ET 35 dopředu fakt nenarvete... měl jsem to tam ale lezlo to fakt dobrý 2cm ven... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Únor 12, 2011 Sdílet Odesláno Únor 12, 2011 Spíš je problém že to je nelegální... :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
chjetjov Odesláno Únor 17, 2011 Sdílet Odesláno Únor 17, 2011 na 9x18 ET 35 na octavii 2 mám doma typovej list... a přitom to tam vůbec nepasuje a leze to ven jak kráva... nechápu kdo to mohl na to auto schválit... mám to tak i v techničáku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 17, 2011 Sdílet Odesláno Únor 17, 2011 To se vůbec nedivím, když origo RS jsou 7,5J x 18 ET 51 :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
chjetjov Odesláno Únor 18, 2011 Sdílet Odesláno Únor 18, 2011 a to že je to na to auto schválený ti přijde v pořádku jo? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 18, 2011 Sdílet Odesláno Únor 18, 2011 Ne, ale i když jsem to auto ani techničák v životě neviděl, myslím si, že vím jak to vzniklo, žijeme přece v Čechách a když černočerná skla splňují podmínky propustnosti, tak proč ne 9" kola s ET 35 - majitel je chtěl a věděl jak na to... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Únor 18, 2011 Sdílet Odesláno Únor 18, 2011 Vzniklo to úplně jednoduše.Existuje homologace tak nevidím důvod,proč by to mělo být nelegální. To že taková kola někde dřou,nebo lezou ven z blatníku se asi dá předpokládat.Proto je k ráfkům ten kus papíru,který neslouží k tomu,aby jste ho někde jenom ukazovali,ale hlavně k tomu,aby jste splnili podmínky,které si výrobce kol klade.Když je splníte,můžete jít na STK,kde by technik měl zkontrolovat,zda jste podmínky dle TUV splněny.Proto je také povinnost mít ověřený český překlad TUV. Čím je rozměr vzdálenější od standardního rozměru výrobce vozu,tím jsou podmínky náročnější.U extrému na OII o které je tu řeč je třeba splnit vybroušení a prořezání podběhů,vytažení P+Z blatníků ,omezení dorazu řízení a asi dalších cca 20 podmínek.Tím myslím schválenou kombinaci kol,kterou jsem vybral namátkou od DOTZ předek 8,5x18 ET35 pneu 225x35R19,235x35R19,nebo 255x30R19 a zadek 9.5x19ET35 pneu 255x30R19 nebo 265x30R19. Z toho plyne asi to nejdůležitější,nestačí jenom koupit a nasadit kola vybavená TUV a TL,ale hlavně podle podmínek postupovat,jinými slovy,kdo chce velmi nestandardní rozměr kola,musí počítat ze zásahem do vozu.Pokud vše splní,je to OK a tedy legální. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 18, 2011 Sdílet Odesláno Únor 18, 2011 Jenže tohle je jiný případ - na voze žádný zásah není a přesto jsou v techničáku povolená tahle extrémní kola... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Únor 18, 2011 Sdílet Odesláno Únor 18, 2011 (upraveno) Ne, ale i když jsem to auto ani techničák v životě neviděl, myslím si, že vím jak to vzniklo, žijeme přece v Čechách a když černočerná skla splňují podmínky propustnosti, tak proč ne 9" kola s ET 35 - majitel je chtěl a věděl jak na to... Já vím,reagoval jsem spíš tady na Tvoji úvahu. Ono by spíš chtělo,aby na STK věděli,co si s TUV počít.Na jednu stranu dokáží buzerovat kvůli blbinám a když se jim dostane do ruky nástroj,jak majitele kol,jejichž vozidlo není řádně pro nasazení připraveno vydusit a vyhodit,tak tak nečiní.Potom by nemohl takový zápis existovat.Úřad nemá povinnost nic po STK kontrolovat,dostane potvrzený typový list a jen na základě kontroly STK provádí za správní poplatek zápis.Vše leží na profesionalitě STK. Ty podmínky se netýkají jen extrémních rozměrů,jsou i u rozměrů,které se standardům výrobce blíží.Věřím,že řada lidí nemá v souladu s TUV ani pouhé 17" nebo 18",které nejsou přesně podle rozměru uvedenému v technickém průkazu. Těch podmínek je celá řada a pro zajímavost se můžeš podívat sem.Je to od banalit až po složitější zásahy. http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/F70EEDDE-8...dyTUV_04_06.pdf Upraveno Únor 18, 2011 uživatelem mikl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Únor 28, 2011 Sdílet Odesláno Únor 28, 2011 Pokoukávám tady po těch ale nemám reference. Znáte je někdo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Únor 28, 2011 Sdílet Odesláno Únor 28, 2011 RSW neeeeeeeeeeeeeeeee, je to mekky jako blato 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Únor 28, 2011 Sdílet Odesláno Únor 28, 2011 (upraveno) Výborně...jdu hledat něco jinýho :) Nějakej prověřenej a dobrej e-shop nemáš? Upraveno Únor 28, 2011 uživatelem Holy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 28, 2011 Sdílet Odesláno Únor 28, 2011 alcar.cz - brali jsme tam ted od nich kola pres vitta a spokojenost. Cena luxusni. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Únor 28, 2011 Sdílet Odesláno Únor 28, 2011 Vitto tam má 75% slevu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Únor 28, 2011 Sdílet Odesláno Únor 28, 2011 vitto umi zajimave slevy, elektrony.cz jsou slusnej obchod davaji pokud kola majit i typovej list. Samozrejme prodavaji i repliky a moznai RSW tak je treba hledat, Rial zda se byt kvalitni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 1, 2011 Sdílet Odesláno Březen 1, 2011 Holy: Cena vypada na prvni pohled vyssi, nez ma konkurence. Nakonec byla ale nizsi, nez co nabizel nejlevnejsi prodejce na netu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 1, 2011 Sdílet Odesláno Březen 1, 2011 Už jsem poslal presidentovi tajnou depeši, tak uvidíme jaká bude konečná nóta Disky mají ET 46, jsou to 17/7 a budou tam 225/45 R17. S tím by neměl bejt problém, ne? Prozatím mám takovouhle představu: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Březen 1, 2011 Sdílet Odesláno Březen 1, 2011 prezident ale umi slevu jen na disky z alcaru cece 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 1, 2011 Sdílet Odesláno Březen 1, 2011 (upraveno) Aha...to sem si poplet asi webadresy....sakryš...a ty co chci alcar nrmá... Upraveno Březen 1, 2011 uživatelem Holy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Březen 1, 2011 Sdílet Odesláno Březen 1, 2011 RSW neeeeeeeeeeeeeeeee, je to mekky jako blato jedna paní povídala 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Březen 1, 2011 Sdílet Odesláno Březen 1, 2011 jj povidali tri kamaradi co nez aby to rovnali po sezone tak to prodali a servisak co mi opravuje kola apod. RSW ani nebere do opravy ze to nema smysl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Březen 1, 2011 Sdílet Odesláno Březen 1, 2011 tak to už je jiná domníval jsem se, že si přebral názor z internetových diskuzí ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest AutoDiesel Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 Chlapi, neíká Vám něco značka litých kol ATT? Nemáte s nimi někdo nějaké zkušenosti? Díky za odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.