Přejít na obsah

Poradna lité disky a pneu

jirka.k

Doporučené příspěvky

Na geometrii ti neodpovím nejsem odborník, ale každá změna má vliv, záleží jak zanedbatelný nebo vážný.

Co se týče zápisu do TP, tak ten můžeš provést jen na základě typového listu a přísluzšných schválení (atd) a ten od škodovky nedostaneš... Takže leda sehnat nějaká jiná kola se 100% identickýma parametrama a typovým listem pro OCII a doufat, že ti na úřadě zapíší jen parametry a ne i výrobce/typ těch kol z typového listu.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Bylo by možné zapsat do TP 16" kola ILIAS na novou Octavii?

Všechny parametry souhlasí až na ET, které je 46 oproti 50 u originálních 16" kol.

Může tento rozdíl rozhodit geometrii?

Předem díky za rady :)

skoda_ilias.jpg

rozdil v ET 4mm bych vubec neresil, pokud mas uz v VTP zapsany z vyroby 6.5x16 a na ty disky co jsou na novou octavii chces dat stejny gumy jako mas ted v technicaku u tech 6.5x16" tak to proste udelej a neres to. Na technicke to kontrolovat nebudou jinak nez ze se podivaji jestli sedi rozmer gum, nikdo nebude resit sirku disku ktera stejne bude sedet a ET uz vubec ne.

Pri bouracce by musela by sakra haluz kdyby pojistovna prisla na to ze ti nesedi ET o 4mm a chtela z toho delat vitr a poustet se do dohadovani za pomoci soudniho znalce to je pro tu pojistovnu utopie kdyz jde o 4mm.

Odkaz ke komentáři

Chtěl bych se ti zeptat na velikost kol na scoutovi. Řeším kola na léto a mám rád velká kola a tak přemýšlím o 18" kolech na mého scoutíka. Myslíte, že by se zvedla hodně spotřeba oproti 17" kdybych vybral nějaké lehké disky? Na scouta se musí dát pneu 225/45 nebo se mužou normálně použít 225/40? Nemá někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři

NO spíš se obávám, že je tam legálně nedostaneš, protže se tam nikdy nedávali, stejně jak na Yetiho, a když dáš lehčí disky a budou mít i s pneu méně kg, tak snad kesne spotřeba, když zachováš šířku stejnou, spíš se jen obávám, že to tam legálně nedáš, jinak tyto rozměry má audi nebo novej passat 225/4518 nebo 235/40/18

Odkaz ke komentáři

No, musel bych je tam dostat jako jsem dostal na béžovou potvůrku 18" Neptuny, teď už vím jak na to, takže s tím si tak hlavu nelámu. Mně by se líbily třeba škodovácké 18" Lunuy nebo i Neptuny, ty jsou ale těžký jako prase, to by ta 1.8 žrala 10l/100km v i poklidném režimu jízdy. Co jsem koukal, tak lehounké disky jsou od Benet automotive. U ostatních disků ani váhu neznám. Škoda, že ty škodovácké jsou tak těžké.

Upraveno uživatelem boukic
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...