feki Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 dik za nazor, existuje nejaka znacka diskov ktorej by som sa mal naozaj vyhnut alebo tak? ktore sa mozno krivia alebo co aj viem co sa im moze stat? napr o tom Brocku som v zivote nepocul... zatial som teda rozhodnuty pre conti premium contact... voci eco contactom je ten cenovy rozdiel zanedbatelny... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 tak co sa tyka pevnosti diskov v tom som lajk aj ja ale osobne by som nesiel do znaciek ako mak, mam a pod. talianske disky. par kamaratov ich malo a kazdy na ne nadaval ze moc nevydrzali. samozrejme ohnut mozes aj znackovy disk ked ho dobre trafis. ja som sa rozhodoval medzi enkei, sparco a skoda original a nakoniec som zvolil tie zenithy od skodovky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Únor 26, 2013 Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 dik za nazor, existuje nejaka znacka diskov ktorej by som sa mal naozaj vyhnut alebo tak? ktore sa mozno krivia alebo co aj viem co sa im moze stat? napr o tom Brocku som v zivote nepocul... zatial som teda rozhodnuty pre conti premium contact... voci eco contactom je ten cenovy rozdiel zanedbatelny... Vyhni sa cinskym diskom bez homologacie a cisla KBA. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
apfo Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 Zdravim, chcem kúpiť na OC II RS disky 8,5x18 ET50 s pneu 225/40 R18 a neviem ci budu pasovat??? nema niekto skusenost s touto sirkou disku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Březen 4, 2013 Sdílet Odesláno Březen 4, 2013 budu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Březen 4, 2013 Sdílet Odesláno Březen 4, 2013 neviem ci moja otazka nie je mimo tema ale spytam sa ked doteraz som mal plechace na octe a teraz idem dat origo skoda alu musim menit aj sroby za dlhsie alebo netreba??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Březen 4, 2013 Sdílet Odesláno Březen 4, 2013 srouby jsou stejné 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Březen 4, 2013 Sdílet Odesláno Březen 4, 2013 presne tak sjejne sefe! ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jatra16 Odesláno Březen 8, 2013 Sdílet Odesláno Březen 8, 2013 Zdravim páni, priznavam ze som neprecital celych 25 stran, tak dufam ze to tu neni, ale chcem sa spýtat na Váš názor ohladom diskov, ktoré sú teraz dost rozšírené po internetových bazaroch a autobazaroch na slovensku aj v cechach. Jedna sa o repliky diskov rôznych automobiliek. Dopátral som sa ze dodavatelom je firma RATLITA UAB, co je nejaka firma z LITVY, ale disky by sa mali vyrábať v Číne, presnejšie výrobca by mal byť ZHEJIANG YUELING WHEEL HUB MAKING CO., LTD., http://www.yueling.com.cn/en/ Na slovensku sa po bazaroch predavaju 18skty za cca 650 Eur, a najlacnejsie som ich nasiel na tejto stránke http://www.disky4car.sk/ kde stoja 18 stky cca 500 Eur. Aký je Váš názor na tieto disky, prípadne nemáte niekto skúsenosti s tymito replikami? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Březen 8, 2013 Sdílet Odesláno Březen 8, 2013 Vacsinou plati - ake peniaze taka kvalita. O cinskych diskoch je zname, ze: 1. su makke a ohnes to v prvej jame 2. nemaju TUV ani cislo KBA, cize ich nezapises do TP 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 9, 2013 Sdílet Odesláno Březen 9, 2013 je velky problem s inou stredovou dierou? respektive ked je vecsia? je nutne to vymedzovat? konkretne myslim pri tychto diskoch... http://www.elektrony.sk/na?page=shop.product_details&product_id=27637 alebo pravdepodobne aj tieto maju 66.6 http://www.pneuok.sk/m6%7Cmt1758%7Cmo75337/com-4-wheels-6-5j-x-16-5-112-et50-66-6/ nizsi et nestoji za problemy s organmi ci? tie druhe maju aj v et 39 tusim... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Březen 9, 2013 Sdílet Odesláno Březen 9, 2013 (upraveno) Středova dira musi odpovidat, pokud výrobce nedělá přímo sérii pro dané vozidlo (značku), tak dodává "univerzální" střed, ke kterému se na daný typ vozu dodává středící kroužek. Co se týče ET, tak na 99% nebudeš mít problém na STK a už vůbec ne s policii (kontrolují většinou jen rozměr pneu a velikost disku), ale může vyvstat problém s pojištovnou při případném plnění pojistné události ... ta je schopna ti prolezt všechno, jen aby mohla krátit nebo neplnit vůbec (samozřejmě musí se prokázat příčinná souvislost, ale už je to zbytečný dohadování). A proto je nejlepší kupovat kola, která mají schválení pro daný typ vozu a je na ně vystaven typový list, s následným zápisem do TP. Upraveno Březen 9, 2013 uživatelem Jack_Reacher 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 9, 2013 Sdílet Odesláno Březen 9, 2013 dakujem, kvoli leasingu mame havarijnu poistku, takze radsej pekne et50. myslis ze by som sa mal teda spytat predajcu diskov ci tie disky maju univerzalny stred a teda ci k nim dodavaju strediaci kruzok? alebo ako by som to mal zistit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Březen 9, 2013 Sdílet Odesláno Březen 9, 2013 Já vždy objednával kolo přímo na daný typ vozu, a bylo dodáno včetně odpovídajících středících kroužků. Ale nic nedáš za dotaz, nebo připiš poznámku do objednávky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 10, 2013 Sdílet Odesláno Březen 10, 2013 dakujem este raz, napisal som im maila ci to tak je, este mi napada mozno blba otazka, sruby mi budu pasovat z origo diskov? alebo je mozne ze je tam iny kuzel? a dalej chcem objednat aj skryte vencilceky, maju nejaky zapor okrem toho ze musim mat pri sebe aj redukciu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Březen 10, 2013 Sdílet Odesláno Březen 10, 2013 Srouby ti pasovat nebudou (jiny kuzel, jak pises). Me novy srouby dodali zaroven s kolama (vcetne stredicich krouzku). Kola mam DOTZ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 Chalani, chlapik z eshopu mi napisal, ze ak maju disky homologizaciu teda tuv certifikat, nemusim sa bat ani ineho et ako mam napisane v technicaku ani pri nehode. Je to pravda? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 Jen pokud si ty kola necháš dopsat do TP. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 A to stoji nejaky poplatok? Ale ajtak s tym budem mat problem, nakolko velky technicak ma leasingovka... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 Tak to od nich musíš získat. Nevim jak se to řeší. Leasing je pro mě mrtvý produkt. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 a to z akeho dovodu ma leasingovka velky technicak??? pokial viem posiela sa im len kopia po prihlaseni 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 tak mame to naopak, auto patri leasingovke, takze velky technicky ma ona, a v malom technickom je len uvedena mama ako prevadzkovatel ci nieco take, neviem to presne z hlavy, a tento maly technicak mame my. Kopiu mame my :D original oni... Ziskat ho nie je problem, prave sme zapisovali TZ takze sme si to vyskusali, akurat k tomu museli dat zvolenie... len ci ten zapis nieco stoji, alebo je to zdarma/zadnedbatelna polozka) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 Nevim jak to funguje na Slovensku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 pravdepodobne takto, a cez 60eur za zapis urcite nedam http://www.centrumkolies.sk/rady/o-kolesach/zapis-kolies-do-technickeho-preukazu/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 Já jsem platil za zápis kol do TP: - prohlídka na STK technikem typu K a potvrzení typového listu = 150,- Kč - Zápis do TP na magistrátu = 50,- Kč Takže celkem 200,- Kč (necelých 8e) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 tak pridavam este jednu odpoved, udajne ak sa nezmeni priemer disku, nie je nutny zapis. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 Tak pokud to tak u vás máte, je to možné neznám slovenskou legislativu, ale u nás je v TP zapsáno včetně rozměru ET, a tedy může být např. na STK kontrolován soulad s TP, tedy včetně Et (realita je, ale druhá věc, většina zkontroluje jen podle pneu ...). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Březen 14, 2013 Sdílet Odesláno Březen 14, 2013 Feki.. Kdyz se nad tim logicky zamyslis tak ti musi byt jasne, ze to je hovadina. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Březen 14, 2013 Sdílet Odesláno Březen 14, 2013 dakujem este raz, napisal som im maila ci to tak je, este mi napada mozno blba otazka, sruby mi budu pasovat z origo diskov? alebo je mozne ze je tam iny kuzel? a dalej chcem objednat aj skryte vencilceky, maju nejaky zapor okrem toho ze musim mat pri sebe aj redukciu? Povedal by som, ze 90% aftermarketovych diskov ma skrutky s kuzelovou hlavou, ale to nemusis riesit, kedze s diskami ti poslu aj sadu skrutiek a centrovacich kruzkov. Na letnych diskoch mam skryte ventilky AEZ a tie su perfektne. Na zimnych mam nejaku inu znacku a pri prvom pokuse o dofukanie pneu mi jeden ventil VYSTRELIL ako projektil! Ale bez problemov som to vyreklamoval, kedze sa jednalo o vyrobnu vadu... Vasekk: jasne, ze mame vsetko v TP: priemer x sirka disku, ET, rozmery pneu vratane indexov :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.