Přejít na obsah

Skusenosti s tymhle motorem

Guest speedy963

Doporučené příspěvky

Guest Black III RS

Zdravim......

už druhý tyzden mam octaviu III 2.0 TDI CR 103kw........zatial mi tento motor velmi vyhovuje.

Oproti 1,9 tdi pd ktory ma otec je to neskutocny rozdiel co sa týka hluku.

Spotreba je este nizsia ako u 1,9 ........kedze casto vyuzivam aj 6-ty prevodovy stupen,pri mojej jazde od 95 do 130 km/h mam kombinovanu spotrebu od 4,3 do max 5l...No nie je problem dostat sa pri pokojnej jazde pod 4 litre

A ešte raz zdovodnujem ze motor je velmi kultivovany a tichý.....kedze nemam vzadu oznacenie TDI mnohí znamí si myslia ze to je benzín :(

Odkaz ke komentáři
Guest Black III RS

neviem ako to je u 2,0 tdi PD, no doteraz som chodil na 1,9 tdi pd a po presedlani na 2,0tdi cr aj pri studenom motore je zvuk motora ovela tichši ci uz v interieri alebo vonku.......pripominam ze ho mam od nova....ziadna jazdenka...... kludne mozem do buducna hodit aj nejake video ....mam vo dvore aj PDčko aj CR.... :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
Guest risa2000

Zrovna jsem začal jezdit s Octávkou (sedan) s tímhle motorem a přijde mi právě naopak dost hlučný. Možná ne až tak v otáčkách, ale když jede kolem 1.200 ot/m a stačí, aby byl jen trochu v záběru tak to dělá docela rachot, že duní celý vnitřek. Auto je nové, tak nevím, jestli to je nezajetým motorem, nebo to v těchhle otáčkách je u Škodovky normální. Předtím jsem jezdil s Peugotem 407 (1.8 HDI) a Mercedesem C200 CDI a oba motory byly v nízkých otáčkách velmi tiché (a obecně byla obě auta o dost tišší).

Odkaz ke komentáři

Na tomto motoru máme najeto cca 20 000km, máme ho v Yeti 4x4, dlouhodobá spotřeba 6,4l což je na čtřkolku super hodnota (převládá město a dálnice). Zvuk motoru mě příjde takovej "nakřáplej" ale nějak to neotravuje. Myslím, že je zatím moc brzo bavit se o tom jestli je motor povedenej nebo ne, to prověří léta používání. Jinak zatím bez dolití oleje, výkonově to je tak na štíru, ale na normální ježdění to stačí.

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Čaute .Přidáváte při tankování nějaké aditivum do nafty ? Já jsem dával vždycky Super Diesel Aditiv VIF celeročně , ale tady u toho CR motoru jsem se v návodu na obsluhu dočetl , že se tam nemá nic přidávat, tak nevim. Tím že jsem to celeročně používal jsem měl větší jistotu , že když bych náhodou natankoval nějaký humus, tak ten aditiv z toho udělal aspoň "nějakou ještě použitelnou naftu" . Máte s tím zkušenosti v tomto motoru, přidávate aditivum ?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Já myslím, že ta informace byla ze 100% k věci :rolleyes: a nebuď tak vztahovačnej, posměšný to bylo na to, co se píše v návodu, ne na tebe. Informací o aditivech je na tomhle fóru a jiných plno, takže odpověď na tvůj dotaz tu je, stačí hledat. Zvlášť o VIFu. S tvým počtem příspěvků bych řekl, že nebudeš takovej nováček.

50% ti bude říkat, že aditiva jsou super, 50% ti bude říkat, že je to zbytečný.

Dokud někdo nevezme dvě stejný auta a nebude je 100tis. km provozovat vedle sebe bez/s aditivima a pak motory nerozebere do posledního šroubku, tak je to stejně jen teoretická debata.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...