Guest speedy963 Odesláno Listopad 18, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2010 Zdravim, mate nekdo nejake skusenosti s tymhle motorem? Cetl jsem, ze neni to podareny motor. Jak to je? diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Black III RS Odesláno Listopad 20, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2010 Zdravim...... už druhý tyzden mam octaviu III 2.0 TDI CR 103kw........zatial mi tento motor velmi vyhovuje. Oproti 1,9 tdi pd ktory ma otec je to neskutocny rozdiel co sa týka hluku. Spotreba je este nizsia ako u 1,9 ........kedze casto vyuzivam aj 6-ty prevodovy stupen,pri mojej jazde od 95 do 130 km/h mam kombinovanu spotrebu od 4,3 do max 5l...No nie je problem dostat sa pri pokojnej jazde pod 4 litre A ešte raz zdovodnujem ze motor je velmi kultivovany a tichý.....kedze nemam vzadu oznacenie TDI mnohí znamí si myslia ze to je benzín :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Listopad 20, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2010 po zahrati tomu mozna tak bude, za studena je to stejne hlasita kompozice nahodnejch vybuchu jako 2.0 TDI PD, nejspis by sis mel jit poslechnout nejakej moderni benzin pokud mas i teple TDI CR zni podobne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Black III RS Odesláno Listopad 20, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2010 neviem ako to je u 2,0 tdi PD, no doteraz som chodil na 1,9 tdi pd a po presedlani na 2,0tdi cr aj pri studenom motore je zvuk motora ovela tichši ci uz v interieri alebo vonku.......pripominam ze ho mam od nova....ziadna jazdenka...... kludne mozem do buducna hodit aj nejake video ....mam vo dvore aj PDčko aj CR.... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest risa2000 Odesláno Březen 8, 2011 Sdílet Odesláno Březen 8, 2011 Zrovna jsem začal jezdit s Octávkou (sedan) s tímhle motorem a přijde mi právě naopak dost hlučný. Možná ne až tak v otáčkách, ale když jede kolem 1.200 ot/m a stačí, aby byl jen trochu v záběru tak to dělá docela rachot, že duní celý vnitřek. Auto je nové, tak nevím, jestli to je nezajetým motorem, nebo to v těchhle otáčkách je u Škodovky normální. Předtím jsem jezdil s Peugotem 407 (1.8 HDI) a Mercedesem C200 CDI a oba motory byly v nízkých otáčkách velmi tiché (a obecně byla obě auta o dost tišší). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
formis85 Odesláno Březen 8, 2011 Sdílet Odesláno Březen 8, 2011 Na tomto motoru máme najeto cca 20 000km, máme ho v Yeti 4x4, dlouhodobá spotřeba 6,4l což je na čtřkolku super hodnota (převládá město a dálnice). Zvuk motoru mě příjde takovej "nakřáplej" ale nějak to neotravuje. Myslím, že je zatím moc brzo bavit se o tom jestli je motor povedenej nebo ne, to prověří léta používání. Jinak zatím bez dolití oleje, výkonově to je tak na štíru, ale na normální ježdění to stačí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 8, 2011 Sdílet Odesláno Březen 8, 2011 oproti PD je to cesta kupředu, osobně se mi ten motor líbí, jel jsem s ním jen párkrát, už jsem jel i v nachipované verzi a je to podobné jako stará rotačka, dá se tomu pustit krásně žilou a spotřeba se moc nahýbe. čas ukáže, co v tom motoru je za potenciál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petas.1 Odesláno Listopad 27, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2011 Čaute .Přidáváte při tankování nějaké aditivum do nafty ? Já jsem dával vždycky Super Diesel Aditiv VIF celeročně , ale tady u toho CR motoru jsem se v návodu na obsluhu dočetl , že se tam nemá nic přidávat, tak nevim. Tím že jsem to celeročně používal jsem měl větší jistotu , že když bych náhodou natankoval nějaký humus, tak ten aditiv z toho udělal aspoň "nějakou ještě použitelnou naftu" . Máte s tím zkušenosti v tomto motoru, přidávate aditivum ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Duben 27, 2012 Sdílet Odesláno Duben 27, 2012 Do kolika se da u toho motoru vytočit III. RS? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Duben 27, 2012 Sdílet Odesláno Duben 27, 2012 nez vystoupi klika / omezovac a naliska ti :lool: :lool: :lool: :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Duben 27, 2012 Sdílet Odesláno Duben 27, 2012 To jsou dotazy ! Do červeného pole nelez !!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Duben 27, 2012 Sdílet Odesláno Duben 27, 2012 Tak jinak, jede to na III.RS aspoň 120? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Duben 27, 2012 Sdílet Odesláno Duben 27, 2012 podivam se ti na PD ale myslim ze jo, akurat budes muset asi vydrzet do rana, dneska uz nikam nepojedu a po meste kvuli tobe 120 nepojedu. Tak na 90% je tam pri 3000 rpm cca 90kmh 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Duben 27, 2012 Sdílet Odesláno Duben 27, 2012 Však v klidu to nespěchá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Duben 27, 2012 Sdílet Odesláno Duben 27, 2012 tak mensi pokus: 2000rpm - 50kmh 2500rpm - 65kmh 3000rpm - 80kmh pokud by to pokracovalo takhle dal tak pri 4000 rpm kdy jeste neni cerveny budes na 110kmh, prevodovka HDV 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Duben 27, 2012 Sdílet Odesláno Duben 27, 2012 Díky Předpokládám, že omezovač bude někde okolo 4500 u PD, u CR snad možná ještě víc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Květen 22, 2012 Sdílet Odesláno Květen 22, 2012 Tak vyzkoušeno, těch 120 km/h 2.0 TDI CR 103kW dá na III. RS v poho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Květen 22, 2012 Sdílet Odesláno Květen 22, 2012 kod prevodovky ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Květen 22, 2012 Sdílet Odesláno Květen 22, 2012 Je to v SII, kód nevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Prosinec 3, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2012 Má smysl dávat do nafty zimní aditivum VIF? Nemůže to motoru uškodit? EDIT: Tak jsem koukal do návodu, kde je explicitně napsáno, že aditiva nepoužívat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Prosinec 3, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2012 Hmm není náhodou třeba Verva Diesel od Benziny aditivovanej zrovna VIFem? Tak to asi přestane hodně řidičů tankovat radši 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Prosinec 3, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2012 To nevím, u Benzíny netankuji, byl bych rád, kdyby příspěvky byly k věci Tyhle posměšné si můžeš nechat. Mám naftu prvním rokem tak se ptám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Prosinec 3, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2012 Já myslím, že ta informace byla ze 100% k věci a nebuď tak vztahovačnej, posměšný to bylo na to, co se píše v návodu, ne na tebe. Informací o aditivech je na tomhle fóru a jiných plno, takže odpověď na tvůj dotaz tu je, stačí hledat. Zvlášť o VIFu. S tvým počtem příspěvků bych řekl, že nebudeš takovej nováček. 50% ti bude říkat, že aditiva jsou super, 50% ti bude říkat, že je to zbytečný. Dokud někdo nevezme dvě stejný auta a nebude je 100tis. km provozovat vedle sebe bez/s aditivima a pak motory nerozebere do posledního šroubku, tak je to stejně jen teoretická debata. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Prosinec 3, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2012 Samozřejmě, že jsem hledal. Ale chtěl znát názory a zkušenosti uživatelů konkrétně tohoto motoru. Co jsem četl na netu je to tak 50 na 50, přesně jak píšeš. No ještě to zvážím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Prosinec 4, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2012 V zime aditivum do nafty pridavam, pri -26°C startovat bez aditiva nemusi byt vzdy bezproblemov a rozdiel je poznat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.