bagr12 Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 Nedávno jsem začal řešit také dodělání tempomatu. Inspiroval jsem se na foru SkodaHome,kde si jeden clen delal tempomat doma sam na Fabii (v roce 1996). V podstate jen aktivoval tempomat VAGem a natahl draty se zvorkovnice v meziprostoru (u Octavie pod motorem steracu) a na druhy konec dal svoje spinace misto packy. Ovsem schema nemel a zapojoval to metodou pokus omyl. Ja si nastudoval zapojeni packy a prekreslil to do srozumitelne podoby ( viz prilozene schema) - doufam ze se mi podari nahrat prilohu. Aktivoval VAGem,natahl ctyri draty do interieru (dostat se na tu svorkovnicic je fakt sranda - nic pro nervaky :-) Pak uz jen spojildle schema a nakonec posledni drat zapojil na pojistku c.5 Vzkouseno v diagnostice (zde bych rad podotknul,ze v jinych forech,kde se resi aktivace a zkouseni tempomatu jse se docetl,ze udaje ve VIS 3.0 nejsou spravne a dle postupu to nejde seriozne diagnostikovat. Ja jsem tyto problemy nemel,drzel jsem se presne instrukci VIS a vse O.K.) Takze diagnostika napoprve O.K.,test za jizdy O.K. Ted zvazim seriozni instalaci mikrospinacu do stavajici packy,nebo koupim origo - tady bych asi nesetril,sige horsi varianta - bez kolibky - se da sehant za 400,- nova. Netvrdim,ze je to cesta pro kazdeho,nicmene me k tomu vedla skutecnost,ze kabelaz stoji nejmene 350Kc a to mi prijde moc za ctyri kabliky a navic ja jsem elektrikar a me to bavi....se v tom vrtat :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 co mas za auto? jinak fandim takovym kutil, jako si ty a nebudu jmenovat ty dementy, co schvalne rikaj, ze ve VISu je to spatne, aby sami z toho meli kacku.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Listopad 25, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 stejne jako mas ty :-) Octavia I. rok 2002 , Elegance (orig.vystrelovaky) - ale to na tempomat nema vliv Schema by melo platit pro vsechny jednickove Octavie a Fabie,potazmo Superby (vychazim z toho,ze schema packy je stejne) K tomu VISu - neni problem najit na netu jak to aktivovat a jak diagnostikovat,ale po pravde receno,vsude se pise o bloku 6 a ja to delal dle instrukci VISu v bloku 8 a vse se zobrazovalo - jak spojka,tak brzda,i On/Off tempomatu s tlacitky. Nejlepsi je zkusit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 ou, a neni ten tempomat "slabi" na tento motor? jak reaguje auto v mirnem kopecku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Listopad 25, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 OPRAVA tak uz cekam taky - misto bloku 66 jsem napsal chybne 8 - minuly prispevek,takze spravne je blok(skupina) 66 pro kontrolu tempomatu. K tomu kopci - zapojil jsem to pred par hodinama jen vyzkousel funkcnost,takze jizdni vlastnosti jeste nevim. Ale me jde hlavne o padestku v obci - to je dost otrava , no a taky dalnice,tam si myslim´ze to bude good. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 horsi, jek to vyresit z mikrospinacem na tu packu, predpokladam ze tam budou dva mikrospinace? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Listopad 25, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 Bud spinaci kolibku(jako prava packa - ovladani pal.PC) , ale to jsemjeste nesondoval,jestli jde koupit tak mala Nebo dva kolate mikrospinace. No problem je ten,zeje ta packa o dost tensi nez prava (prave kvuli absenci kolibky) a tak nevím jak by to vypadalo. Ale viz prvni prispevek,komplet tempomat s orig. packou vyjde na 400,- a to si myslim,zeje hodne slusny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 aha, takze si packu kupis a jen natahnes 4 draty? tak to bude fajn tempovat se vsim vsudy do 500kc. ony ty packy jsou dve varienty ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Listopad 25, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 Podle me je to lepsi,nez rozvrtat packu ,zjistit,ze to rozume neudelas a budes ji kupovat tak jako tak. Ale jak rikam,je to jen pro inspiraci. Treba by to bylo dobre i jine....u ovladani oken na madle,nebo uprostred mezi tĺacitkem otevreni nadrze a ASR (nemam vyhrivani). Taky zalezi,jak casto by to clovek vyuzil. Kdyz to bude na dalnici dvakrat za rok na dovcu,tak proc ne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 taky si myslim, ze to dopacky nedostanes 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 za sebe muzu rict, ze jakmile ten tempomat v aute mas, tak ho pouzivas i na mistech, kde by sis v normalnim pripade rek, ze ho nepotreujes :) je to super vec 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 a muzes mi popsat ten obrazek, jak funguje, rozjedes se treba na 50km/h, zmacknes "+" a jedes 50km/h? a kdyz potrebujes snizit, tak zmacknes "-" ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Listopad 25, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 Hlave me slo o to,jestlimam z RJ draty dotazene do konektoru v mezistene. (opet je v eteru informace,ze nektere octavky to nemaji) A kdyz uz jsem videl,co mne ceka,abych se k tomu konektoru dostal,rozhodl jsem se pro celkovy test s nabastlenyma spinacema. Co z toho bude jeste nevim,ale jak se znam,tak se v sobotu pustim do upravy pasky ( si nedam rict :-) a pak bud poslu foto,nebo pujdu v pondeli koupit novou.... Ale draty tam uz mam ,vim ze moje auto to umi a zbytek se uvidi.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 jaky mas modelovy rok? abych to nahodou nemusel zjistovat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Listopad 25, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 Klasika...pri + auto zrychluje jedno zmacknuti tl. - vypnes temp posleze jedno zmacknuti + auti zrychli na predchozi rychlost podrzeni - auto spomaluje doku´d drzis a pak pokracuje ve stejne rychlosti jak jsem psal - stejny jako ty 2002 1,6 75kw 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 ja vim, ze se ptam jak blby, ale o tempomat jsem se nezajimal ( myslim presna funkce co to umi a jak se to ovlada) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Listopad 25, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 ted to nechapu ja,jak to myslis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 myslim toto: Klasika...pri + auto zrychluje jedno zmacknuti tl. - vypnes temp posleze jedno zmacknuti + auti zrychli na predchozi rychlost podrzeni - auto spomaluje doku´d drzis a pak pokracuje ve stejne rychlosti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Listopad 25, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 jj,presne tak normal funkcej ako orig. a kdyby chtel byt nekdo puntickar a mit tam i klasicky vypinac tempomatu (po vzoru originalu) tak by se dal na misto propojky pinu 3 a 9. No nic,dnes koncim,dalsi dotazy zodpovim zitra :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Listopad 28, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2010 bagr12 pekna praca 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Listopad 28, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2010 Asi není šance dostat tempomat do rv.97 obsahu 1.6 74kw co? :lool: Mimochodem, jsi opravdu kutil! Fandím ti! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Listopad 29, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2010 No je to mozne, pouzi taky, ako ma stihacka na svojej 1.6ke. Kupil cez Ebay, ma to vlastne ovladanie. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Listopad 29, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2010 Docela by se mi totiž hodil, ale na ebay nemam paypal atd.. :) Je možné že by to někdo objednal a následně mi to také nainstaloval za úplatu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Listopad 29, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 29, 2010 Urcite to jde ,minimalne s novou skrtici klapkou atd. ale to uz je jina vesnice a jina cenova. A rozhodne to chce zkuseneho borce typu VASA a spol. Vlaste to uz ani nesouvisi s puvodni myslenkou tempomatu za cenu prepinace/mikrospinacu. Ale porad se to asi vyplati zainvestovat,myslim,ze do 8tis.by se to veslo. V porovnani s orig Skoda ...11tis. v konfiguratoru je to porad levnejsi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Listopad 29, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2010 ten tempomat, co ma stihacka je nezavisly na motore, stoji tusim okolo 100$ a nemusis menit nic na motore. Skus pozriet na SH, tam to mal aj odfotene. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS Odesláno Listopad 29, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2010 JJ dobrá věc dá se udělat lecos :-)))) kdysi jsem kamarádovi do octavie dělal podobně tempomat ale ještě zjednodušil o to že se osadilo tlačítko do palubky ASR a to bylo na TEMPOMAT ovládání SET(-) vše makalo jen se dala uložit rychlost nebo zpomalovat .....a materialově také v podstatě pár drobných.....je to pár let zpět kdy tyto věci byl problem sehnat .......:-)))Mrs. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Listopad 30, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2010 To co mám já je samostatnej mechanismus co tahá za lanko, koupil jsem to na www.nakupovani.net. Ale co jsem koukal někdy před dvěma měsíci tak to hodně zdražilo, asi dvojnásobně. Je to Audiovox cruise control, ovládanej podtlakem a mě se ho podařilo rozchodit i na origo páčku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Listopad 30, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2010 ono na ebay ich maju, ale dost za to chcu... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/REPLACEMENT...sQ5fAccessories http://cgi.ebay.com/New-Audiovox-250-1316-...=item1c12aefd56 stihacka: mozes hodit schemu ako si to pripojil na origo packu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Listopad 30, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2010 To co mám já je samostatnej mechanismus co tahá za lanko, koupil jsem to na www.nakupovani.net. Ale co jsem koukal někdy před dvěma měsíci tak to hodně zdražilo, asi dvojnásobně. Je to Audiovox cruise control, ovládanej podtlakem a mě se ho podařilo rozchodit i na origo páčku. Byla by tedy možnost, dle tvých zkušeností požádat o zapojení? Kdybych tento nesmysl pořídil? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Listopad 30, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2010 Určitě ano, ono se vlastně jen vyhodí to jejich ovládání a zapojí se to na páčku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.