Přejít na obsah

EDS


wilson

Doporučené příspěvky

EDS je součástí ASR takže ho máš... Je to vázáno na motorizaci - výkon.. U1,8T jsem měl ASR + EDS ale neměl jsem ESP

 

ASR omezí výkon motoru pokud čidla ABS hnací a vlečené nápravy zaznamenají výrazný rozdíl otáček

EDS přibrzdí kolo s prokluzem - porovnává rozdíl otáček hnaných kol... Má výrazný zvukový projev - kovové rány (stejné jako ABS) Délka "akce" EDS je velmi limitována... kvůli přehřátí brzdy... automaticky přestane pracovat

 

Pomoc EDS je symbolická... samozřejmě že to pomůže, ale jen slabě... takové to tak-tak jsem nevyjel chybělo pár cm....... tak to Ti EDS pomůže se vystrčit... ale vyhrabat se s nějakého zapadnutí ani náhodou. Naopak při zapadnutí se doporučuje ASR vypnout, aby bylo možno přidávat a ubírat plyn na rozhoupání auta a ASR tuto snahu nekazilo ubíráním plynu...

Odkaz ke komentáři

to si pleteš s OI, OII má kombinaci ABS/ASR a pak ABS/ESP/ASR/EDS nebo ABS/ESP/ASR/EDS/HHC

EBD, MSR je u všech

 

 

před FL

ASR bylo jako základní výbava všech modelů určených do CR mimo 4x4, RS a LaK na motorizaci nerozhoduje

ESP měli pro CR jen modely 4x4, RS a LaK nehraje roli motorizace ani výbava

 

vozy do Německa měli od výbavy Classic ESp v základu

 

FL

ESP je v základu u všech modelů určených pro CR mimo edice Prima a Tour

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři
to si pleteš s OI, OII má kombinaci ABS/ASR a pak ABS/ESP/ASR/EDS nebo ABS/ESP/ASR/EDS/HHC

EBD, MSR je u všech

 

 

před FL

ASR bylo jako základní výbava všech modelů určených do CR mimo 4x4, RS a LaK na motorizaci nerozhoduje

ESP měli pro CR jen modely 4x4, RS a LaK nehraje roli motorizace ani výbava

 

vozy do Německa měli od výbavy Classic ESp v základu

 

FL

ESP je v základu u všech modelů určených pro CR mimo edice Prima a Tour

 

 

Mam 1,8 TSI pred fl a mam esp... vybava elegance... to nejak nesedi... :palec:

Odkaz ke komentáři

dotaz- chování ESP když se vypne ASR? mám ted na tejden půjčenou audi, kde v prvním kroku lze vypnout pouze ASR, tzn ESP je asi funkční a v druhém kroku je all off.

když vyřadím pouze ASR, tak auto normálně na parkovišti hodím do driftu- tzn nechápu význam dvoustupňového vypínání( nejřív ASR off, pak ESP off)

Odkaz ke komentáři

Ja mam ESP prakticky porad vypnuty. Beru to u 4x4 spise jako nevyhodu (nemluvim o tom pokud jedu nekam dal a hlavne mimo mesto..tam to nechavam), potrebuju se rozjet svizneji na krizovatce a ve chvili kdy se kousne zadek auto prakticky zastavi. Neznam chovani ESP u predokolky ale ASR v tatovo sluzebni OII se mi zda byt dostacujici

Odkaz ke komentáři

co je na tom nepochopitelnýho? reaguješ na muj dotaz ohledně dvoufázového vypnutí ESP (první jen ASR, pak komplet) u audi a reaguješ tak, že chování ESP u předokolky neznáš. jelikož audi dělá běžně i předokolky, tak jsem předpokládal, že ty jsi předpokládal, že to v čem teď jezdim je předhrab. jinak mi to o neznání chování ESP u předokolky nedává smysl a naopak to mi přijde nesmysl a OT.

 

pokud jsi nereagoval na muj příspěvek tak je dobrým zvykem na diskuzních forech post adresovat, prtž jinak se první reakce bere jakože adresovaná poslednímu příspěvku.

Odkaz ke komentáři

OK, tak sis zahrál na maséra a teď mi zkus odpovědět na moji otázku- vypnu ASR a ESP je zapnuté- auto hodim na parkovišti do driftu. význam a funkce ESP v tomhle módu?

nevím, nerozumím, ty se tváříš že ano, čekám nějakou odpověď

 

to že ASR je protiprokluz a ESP stabilizace ví snad i desetiletý dítě- tzn i já. ale proč mě stabilizace pustí bokem už nevím...

 

zkus vynechat mraky smajlíků a být konečně věcný... jinak je to těžký OT

Odkaz ke komentáři

ale ty seš misho masér přece :lool:)

 

no ne, proto se ptám, protože tomu nerozumím. ve chvíli, kdy mám ESP zapnutý, tak funguje dobře (i přesto, že k továrnímu nastavení audi mám značný výhrady, nicméně v tomhle modu to auto jede přibližně tam kam má). ale tady jde ESP vypnout dvoufázově a první fáze vyřadí protiprokluz a pak jsem nevypozoroval rozdíl mezi prvním stupněm deaktivace a komplet off. možná jedině v chování torsenu, ale to nevím...

proto se ptám, ne proto aby mi tu poky házel linky abych si pročet co je co...

Odkaz ke komentáři

tak protože prudce omezí výkon na kolech tak se auto nemá tendenci smýkat. ale prostě stojím na místě, lehce zatočím volantem a razantnějc se rozjedu- ve chvíli kdy jsou všechny systémy zapnutý tak auto pomalu krouží zatáčku. ve chvíli kdy vypnu jen ASR tak letím do smyku v doprovodu diskotékovýho blikání kontrolky ESP. ve chvíli kdy vypnu komplet systém jdu do smyku uplně stejně.

nijak jinak jsem to nezkoušel, na normální silnici na to nemám koule. z toho jak se auto chová by mi pak přišlo, že dvoustupňový vypínání nemá smysl, poněvadž stabilizace při vypnutým protiprokluzu nemá význam.

u mýho auto nevím, protože v OII mám pouze ASR.

tzn muj dojem je, že ESP bez ASR si možná trochu hraje s rozdělením výkonu mezi nápravy a v případě komplet off to dělí 40:60 předek:zadek.

jen jsem si to chtěl ověřit

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...