Přejít na obsah

Cyklistika, bike a vse okolo

Baurak

129 hlasů

1. 1. Tak tedy kolik tedy letos date nebo planujete ?

• 0-99km
      6
    • 100-499km
      2
    • 500-999km
      10
    • 1000-1499km
      12
    • 1500-1999km
      9
    • 2000-2499km
      5
    • 2500-3499km
      4
    • 3500km a více
      10

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Tak dnes po nemoci jsem konečně sedl na kolo. Dal jsem si jen lehkých 25 km, aby nohy úplně nezapomněly. A letos mám najeto "už" 200 km. Snad bude v dubnu příznivé počasí a začne to naskakovat.

A taky jsem musel vyzkoušet kolo, kdy od kámošů jsem k narozeninám dostal nové páky, omotávku, přesmyk a přehazovačku (tu jsem měl novou už loni, ale kvůli pákám bylo třeba dát jinou). A celkový servis (lanka), takže slovy klasika - "Jen sednout a jezdit" 😄

WhatsApp Image 2026-03-18 at 17.08.09.jpeg

WhatsApp Image 2026-03-18 at 17.08.08.jpeg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal.

Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

A od toho posledního příspěvku, jsem fit nebyl, naopak jsem pak byl 14 dní pořád nahromadě a nemohl jsem se zbavit rýmy.

Minulý týden jsem byl s bandou na kolech v Lednici a tam jsem překonal letošní první tisícovku. K dnešku mám bezmála 1300 km. A překonal jsem i letošní osobní maximum 108 km, a to na silničce.

V té partě ale byli jiní frajeři, kteří měli 1000 km jen za červen 😄

Vzal jsem si na tu dovolenou dvě kola, protože některé trasy nebyly na silničku. Ale poměr nájezdu byl víceméně fiftyfifty.

V srpnu mě čeká ještě jeden cyklotýden na Chrudimsku, ale to už jedu sólo. Co vy, jezdíte?

Odkaz ke komentáři

Hezky tomu davas za usi! 🙂 

Ja mam nejak kolem 850km na horaku, takze vlastne letos slusny. Ale ted jsem byl za 3 tydny 2x, nejak neni cas, vic prace na zahrade, minuly vikend stehovani casti chalupy kvuli podlaham, a ted uz me nekolik dni boli v krku a nemuzu se toho zbavit. Ted ma byt pro zmenu hic, to nemam rad, tak mam vymluv dost 🙂 A ted teda zasadni, vcera jsem vezl kolo na modernizaci brzd, prechod na nove XTR, tak doufam, ze to bude zase posun k lepsim casum ve sjezdech, ze budu moct jit pozdeji na brzdy a k tomu se budou min unavovat

Kdybyste nekdo chtel jednu sezonu jety ctyrpisty XT 8120, budou k dispozici

Odkaz ke komentáři

850 už je dobrý základ, dáš dvě delší vyjížďky a litr máš taky. 😉

Právě se to letos moc nedaří, až ten minulý týden byl trochu intenzivnější (bohužel se každý večer dost jedlo a pilo pivo, takže jsem odjel s kilem navíc 🙈). Tak se snažím na to navázat, ale po té práci se mi moc nechce. Takže jsem dal jen v úterý 31 km s pár km do kopce. A dnes to úplně nevidím, takže taky mám haldu výmluv. 😄

Jinak já už maximálně vytunil tu svou silnici a už do stávajících kol investovat nebudu, krom spotřebáku. Budu šetřit na novou silničku.

Odkaz ke komentáři

Covece to musim na vickrat, zatim mam letos nejdelsi jizdu nekde pod 60km a neni to ono. Jenze jak to jezdim vsechno na horaku, tak si pak lizu rany jeste 3 dny 😄

Ja to po praci taky vetsinou nedavam i kdyz je dlouho svetlo. Sem tam vyrazim, ale vetsinou jsem rad, ze dorazim domu a uz se mi nic velkyho nechce 🙂 Uvidime pres prazdniny, kdy budu delat z domova vic nez normalne.

Idealni stav. On spotrebak taky dokaze zabolet, ale kdyz to neni akutni vymena celyho pohonu, atp., tak se to nejak da 🙂

Odkaz ke komentáři

Zajímavé, že jak jsem byl na tom cyklotýdnu, tak vedoucí nám dal trasu a já jsem bez řečí jel 70-80km, ale jak mám jet sám, tak se mi zdá dost tak 60 😄 Ale už jsem si naklikal trasu okolo vojenského újezdu Libavá https://mapy.com/s/jocucajalo, chci jet několikrát Olomouc - Ostrava, na Lysou a stále pomyšlím na Olomouc - Praděd.

Ale musím shodit, protože v kopcích se trápím.

Silničku mám prakticky po generálce, tam akorát dám nové pláště a řetěz. Bike je držák, tam možná v průběhu sezóny nové pláště jinak platí: "sednout a jezdit"

Odkaz ke komentáři

No to si dáváš pěknou nálož km. Já jsem si na kole vyměnil převodník z 32 zubů na 30 a čoveče je to znát, hlavně v kopcích nejsem na kaši. Rychlost není po rovince závratná, ale o to mi tak nejde. Asi jsem se našel v kombinaci jednopřevodníku. Je pravda, že letos to časově nedávám a vyjíždím o dosti málo nežli bylo v plánu. Nepřepínám se a dodržuji doby odpočinku a to ti vše časově natáhne, hlavně běhání mě odstaví třeba i na 3 dny a to nejsem kdejak odvařený.

Odkaz ke komentáři

Je to zatím jen plán, uvidím, co všechno se podaří a k čemu se nakonec dokopu 😄

Já si nechávám težké převody, protože když chci držet kadenci, tak mě to nutí zrychlit. Teď jsem to zrovna řešil, že mám jak na biku, tak na silnici na dnešní dobu dlouhé převody. Na tom biku se dá jet v pohodě 40 km/h, aniž bych šlapal jak večerníček. Zatím to tak nechám, neb mě to nutí makat.

Regeneraci jsem teď měl 48h po tom zájezdu, jinak třeba po dnešní časovce na Hrubou Vodu mi garminy psaly, že si mám dát 72h regeneraci, což neklapne, protože zítra jedu zas. 😄 Ale žehrám na to, že přeci jen jsem ještě relativně mladý, i když dnes mě prvních pár km nohy bolely.

Odkaz ke komentáři

Přesně ty roky dělají strašně moc. Mojí kolegové co jezdí na kole závodně a je jím o 10 - 15 let méně, mají hodnoty úplně někde jinde. Na tyto hodnoty se již nikdy nedostanu, ale zase na druhou stranu vím, že udržovací režim jaký mám dnes nastaven, mě určitě nedostane do pořadu Extrémní proměny. 

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Jo, dá se s tím pracovat, vidím to na tatovi. Jezdí pořád, ale už pomaleji no a víc odpočinku.

Jinak jsem nakonec od čtvrtku na kole nebyl, se mi v tom vedru nechtělo. Navíc jsem chvíli v pátek a celou sobotu štípal dřevo. Takže nakonec jsem tu regeneraci 72h dodržel, dnes uvidím jak to bude s počasím, že bych aspoň pár km dal.

To vedro mě ale úplně nevyhovuje, strašně to vyčerpává. Jinak Rades, kdybys měl čas, tak se můžeš kousek svést se mnou, jak pojedu kolem toho vojenského prostoru. Pojedu to nejspíš protisměru hodinových ručiček tj. Olomouc - Velký Újezd - Kozlov - Potštát - Vítkov - Libavá - Domašov n. B. - Jívová - Olomouc.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
    • Gratulujem k autu, inak ja som vyberal medzi Octavia 3, O4, Touran, Leon tolko, az som kupil superb 🙂
    • V nasom pripade ako nahrada za octu bol kupeny hyundai i30 kombi s 1.5dpi motorom v rozumnej vybave tak, aby tam nebolo nic zbytocne, co by cloveka otravovalo, musim povedat ze paradne auto do mesta a okolia, pri predbiehani a dialnici sice straca dych ale inak super. Superb je urceny na vozenie rodiny, vylety, dlhe trasy, predsa len bezpecnost, pohodlie, priestor (mam skoro 190cm a aktualne mozno aj blizko k 120kg) viem ze to nieje zadarmo oproti tej octavii, ale doba sa pohla a to co som si v minulosti uzival - hrabanie sa v aute, menenie veci a pod, na to uz nemam cas ani chut. Ako pise Konny, octavia 1 je nadcasove auto, vzdy sa za nou otocim ked niekde vidim zachovalu, po facelifte naozaj vizualne vydarene, s nesmetelnou technikou.
  • Vytvořit...