Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

chci se zeptat jaké pružiny budeš prodávat? jde mi o to, že tušim asi jaké, jen nevim zda půjdou na mou předFL 2.0 TDI, r.v. 2006

jinak jak tu píšete o stavbách domů, tak jak má máma tak můj táta zrovna dostavují své domy, starostí s tím mají mraky, ale věřim, že jim to za to stojí. Mě naopak čeká udělat u sebe pořádný dvorek, jenže vim, kolik mě to spolyká, proto přemýšlim, jak to udělat na chvíli provizorně, než budu mít dostatek financí to udělat podle představ.

Odkaz ke komentáři

Pružiny to jsou z originál sportovního podvozku. Já mám 1.8TSI, teď jsem hledal v příslušenství Škoda, ale nenašel jsem to tam, jen na kombi a tam je uvedeno, že je to stejné pro 1.8TSI, 2.0FSI, 2.0TDI, takže by to asi mělo pasovat. Najeto mají 47000km. Podle mě by měly na 2.0TDI sedět ještě lépe, vpředu by to mělo sednout více než mě. Kdyžtak mrkni na první stranu mého vlákna, tam jsou fotky auta s těmi pružinami.

http://www.skoda-auto.co.in/cze/service/accessories/Pages/Accessories.aspx?id=FAA629002&searchcat=0000000116&ref=%3fc%3d0000000116%26p%3d2

Odkaz ke komentáři

my když jsme se rozhodli pro stavbu baráčku, tak jsem si říka, že chci baráček a budu klidně jezdit trabantem, nebudu jezdit na dovolené...... ale nějak se nároky zvyšují :lool:

a vypadá to i na tu dovolenou.......... a zahrada? to je další prostor bydlení....... v létě nepotřebuju barák

Odkaz ke komentáři

:) no já jsem se tím taky konejšil, že ušetřím za dovolené a auto mi vydrží dlouho, ale jak píšeš, to pokušení nejde vydržet.

Jinak pružiny jsem už prodal, takže teď sháním Bolero a potom bude Swing na prodej. Nemáte někdo Bolero na prodej? :) Možná bych šel i do Columbuse.

Odkaz ke komentáři

Koukam, ze ti to schvalovani rozpoctu doma prochazi hodne rychle;)

Jinak ja bych sel do Columbuse, strasne rychle jsem si na nej zvyknul a je to proste bomba...ma to jediny hacek, ze to trosku pritahuje zlodeje, ale pokud moc neparkujes v Praze tak je to celkem v pohode...je to fakt bezva pomucka a s tim HDDeckem je to perfektni...vsechny MP3 mam tam a nepotrebuji tahat CD ci dalsi flashky.

Odkaz ke komentáři

Bolero je první fáze, pořád lepší než Swing a Columbus možná časem taky bude, jen musím vymyslet zdůvodnění. :) Přes noc parkuju na zahradě u domu, takže pohoda, ve městě (Ostravě) parkuju minimálně, spíše u nákupních center, ale snažím se vybírat místa více na očích. CDčka už taky neposlouchám, mám v autě v kastlíku v MDI zapojenou 16GB flashku, což mi stačí. Columba bych chtěl kvůli navigaci hned po ruce, abych nemusel před cestou hledat přenosnou navigaci.

Odkaz ke komentáři

Dovolim si trochu Michalovi oponovat.

Vyzkousel jsem v mobilu TomToma a Sygica...ani v jedne nefungovalo poradne TMC, v Columbovi to sice take neni uplny zazrak, ale krasne to zobrazovalo zpravy a take vyhledavalo alternativy..coz ani jeden mobilni nezvladal dobre(to ze to v columbovi nefunguje uplne dobre je spise tim ze v CR se v TMC zpravach siri bludy...v Rakouksu me to s Columbem funguje naprosto skvele...s mobilama jsem si v cizine neskrt at jsem delal co jsem delal).

Pokud mam navigaci v mobilu, musim mit v aute drzak, nabijecku, kabel k TMC ... spousta dratu po palubovce a zase dalsi kram nalepeny na skle.

Mapove podklady jsou naprosto schodne s TomTomem a nejnovejsi mapy bych rekl ze jsou jeste lepsi....zobrazovani razeni do pruhu, rychlostni limity jsou take z vetsiny v poradku.

Ja osobne teda Columba vyuzivam i hlavne pro peknou zpravu pripojeneho telefonu(hlasove vytaceni, plny telefoni seznam, atd.).

Dalsi obrovskou vyhodou je moznost prehravani DVD coz zase naopak bere s povdekem manzelka a myslim, ze za nekolik mesicu i maly synacek ;)

I kdyz bych to pouzival jen pro navigaci, tak to ma obrovskych vyhod oproti mobilnim navigacim...a casem si zvyknes i na to ostatni.

Manzelce muzes rici, ze ji na tom budes promitat filmy ;)

Odkaz ke komentáři

Sakra, tak už mi to zase bude vrtat v hlavě :D

No nevim, Columba už jsem mohl mít v autě dávno, ale když vidím, kolik toho přijede denně k nám na servis s rozvaleným oknem a rozjebaným středním panelem, tak mě vždycky přejde chuť. A to jsou klienti, co k nám přijedou třeba i třikrát ročně. Jsi prostě v Čr a bohužel jsou tu tisíce fetek, co ti do toho vlezou, když zrovna půjdou kolem a ty budeš parkovat někde v centru.Pokud máš čas na to, běhat po pojišťovnách a servisech, tak řeknu v klidu " běž do toho ".

Odkaz ke komentáři

Asi tak pánové, dělal jsem si analýzu a na území Prah 3,8,9 se od roku 2008- dosud ukradeno 30ks BOLER, 35ks SWING a 323ks COLUMBUS, čísla nejsou úplně přesná lidi občas neví co maj za autorádio v autě, ale jako takový info docela pecka...

Upraveno uživatelem Miles
Odkaz ke komentáři

Jardo, to je pravda, to je asi ten největší důvod, proč váhám. Ale chtěl bych mít navigaci pořád při ruce, navíc i to přehrávání videa se může hodit. Stejně mám teď dost práce, tak na blbosti nebude čas, takže o tom už nebudu přemýšlet a budu spokojený s Bolerem.

Milesi, tak to jsi mě celkem potěšil, že se krade stejně Swing jako Bolero. Ale v Praze máte možná chytřejší zloděje, takže myslím, že v Ostravě ten poměr Columbus vs Bolero bude jiný, více se tu bude krást to Bolero, protože si ho spletou s Columbem, ale snad to nebude tak strašné.

Odkaz ke komentáři

A proc si vubec kupujete auta, kdyz se bojite kradezi.

Ano Columbus trosku pritahuje, ale pokud neparkuju na sidlistich v Praze ale vsude jinde v CR tak ta pravdepodobnost, ze me nekdo vykrade auto kvuli Columbovi je uplne stejna jako kvuli Boleru nebo ostatnim vecem co mam v aute radoby napevno namontovane. Pokud je auto pojistene, tak si ten komfort dopreju, i kdyz budu muset stravit jeden den behanim po pojistovnach....ale na Columba bych to nesvadel :)

Odkaz ke komentáři

A proc si vubec kupujete auta, kdyz se bojite kradezi.

Ano Columbus trosku pritahuje, ale pokud neparkuju na sidlistich v Praze ale vsude jinde v CR tak ta pravdepodobnost, ze me nekdo vykrade auto kvuli Columbovi je uplne stejna jako kvuli Boleru nebo ostatnim vecem co mam v aute radoby napevno namontovane. Pokud je auto pojistene, tak si ten komfort dopreju, i kdyz budu muset stravit jeden den behanim po pojistovnach....ale na Columba bych to nesvadel :)

Tak to přijeď na chvíli do Ostravy :D. Ono jednou tě to ještě ani tak nenasere, ale podruhé, potřetí...:D....A Columba s autem bych asi nesrovnával, přece jenom je to o něčem jiném, když ti šlohnou auto že jo :lol:

Odkaz ke komentáři

Jezdim po cele republice jak Praha tak i Ostrava..rocne najedu tak 50000km, proste kdyz musim prespat kdekoliv tak se pokusim auto zaparkovat tak aby to nebylo pro zlodeje prijemne a v Praze vetsinou spim v hotelu s vlastni garazi, protoze tam je to opravdu risk to nechat bez dozoru.

Odkaz ke komentáři

Bladiku, auto si kupuju, protože ho potřebuju k práci a pohodlnému životu, bez auta to prostě nejde. Protože mám auta rád, tak jsem si nekoupil Logana nebo Thalii, i když se určitě kradou méně a i kdyby, tak by mě to stálo méně. Columbuse bych chtěl, ale asi mi fakt nestojí za ty problémy potom, až mi zloděj vybije okno, třeba poškrábe lak na dveřích, občas i sedačky to odnesou, rámeček kolem rádia taky někdy zničí, vyrvou rádio, někdy ustřihají kabely. Pak musím na pojišťovnu, s autem do servisu, to není jeden den lítání, ale spíše více. Navíc ten pocit bezmoci, když se to stane třeba podruhé, což se i tady klukům stává. Sice parkuju u svého domu, přes den u nákupního střediska (a vybírám si místo nejvíce na očích), do města jezdím málokdy, do Prahy vůbec, ale jako na potvoru pojedu k někomu na návštěvu a nebude jiná možnost zaparkovat bezpečněji a budu bez Columba. Pokud ti ho ještě neukradli, tak máš štěstí a držím ti palce, abys ho měl i nadále. Já to raději riskovat nebudu. Je to sice blbé, omezovat se kvůli zlodějům, ale žijeme v ČR a krade se tu o stošest.

Odkaz ke komentáři

Tak mám Columba a i mobil, s androidem pro upresneni, takze myslim, ze porovnat to dokazu taky. V tvem vyctu mobilnich aplikaci ovsem nemas Navigon. Zkus ho :palec: . Je podle mých testování nejlepší, na cestě do Chorvatska jsem jel raději podle něj a neudělal sebemenší chybu! Což columbus ano! Ne nadarmo ho škoda nově montuje do modelu CitiGo tusším. Pokud mas oficiální verzi, mas k dispozici i dopravní hlášení online, což sice v zahraničí může být problém, ale dají se jednorázově načíst například na pumpě přes wifi, což ti podle mě může stačit. Také záleží kolikrát daná osoba do zahraničí ročně jezdí, aby vůbec právě TMC u columba využila. V ČR to občas funguje, když jo, tak kulím oči, že je to výjimečně i aktuální. Mobil má člověk taky při ruce, takže bych se toho Libore nebál. Taky je prostě columbus hardwarově slabý, navigace není tak plynulá, pěkná, chytrá, kolikrát mi řekne nesmyslně, ať jedu tam nebo tam, ať se otočím apod. Nevím, zda to řeší nové SW, ale myslím, že nějak zásadně ne. Taky dotyková technologie je trošku slabší, nereaguje tak, jak bych si představoval. Prostě podle mě je na dnešní dobu už columbus zaostalý, chtělo by to už něco soudobějšího. Pokud si vyzkoušel nejnovější Sygic, tak nevím s čím máš problém. Já ale používám Navigon, popřípadě Google navigaci. Apropo mě columbus už párkrát vypekl a zachraňoval mě právě mobil, bylo to na cestě na dovolenou. Ad držák, mám ho na origo škoda držáku, který mám vykuchaný a na něj nalepenou nano podložku ve tvaru držáku, takže je ve stejném zorném úhlu jako displej columba. Jediný drát, který k němu vede, je z CL nabíječky, která ho má navinovací, nikomu a ničemu nepřekáží. Jinak mobil dle mého splní funkci ve více autech a je podstatně přenosnější než oné přenosné navigace.

Ale sto lídí, sto chutí. Kvůli navigačním schopnostem columbus za několikrát rozbité auto nestojí. Co se týče vzhledu a prestiže a integrovanosti do systémů, to už je druhá věc, to se mi také moc líbí.

Důležité je také uvést možnost online hledání POI bodů a obecně připojení k internetu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...