Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

no tady jsem našel par fotek postupu "destrukce" ...

Chtělo by to sehnat díly, tam kde se ta světla vyrabějí :-) :palec: Což bude asi china ... :-(

http://www.octaviafan.com/guides/octavia-ii-headlights-modification/

post-26197-0-33837100-1363635284_thumb.jpg

a co tohle?

post-26197-0-45812500-1363635826_thumb.jpg

https://www.dectane.de/HEADLIGHTS/Headlights-SKODA/DAYLINE-headlights-Skoda-Octavia-II-04-09-drl-optic-black.html

Jsem tam nasel "origo" na pred FL, jen se mi nelibi to integrovane denní svíceni :(

Upraveno uživatelem ales4
Odkaz ke komentáři

Díky za odkazy pro inspiraci, té žluté Octavii to sluší. Ale já chci, aby blinkry svítily jako u originálu, aby příslušníci nebrblali a taky se mi právě líbí, že v těch světlech bude i něco světlého a lesklého.

Včera jsem koupil černou matnou barvu v plechovce, nějaký Alkyton. Zkusil jsem to tím natřít, ale po zaschnutí jsou vidět tahy štětcem. Takže mám buď blbý štětec nebo je to blbá barva. Navíc se mi přestala matná líbit, takže bych raději lesklou. Jak jsem se snažil ředidlem odstanit ten nepovedený nástřik sprejem, tak spolu s tou barvou šel dolů i ten chrom, asi bude taky jen stříklý a v hodně tenké vrstvě. Napadlo mě teda, že možná bude nejlepší, když ten chrom vyčistím ředidlem, pak už budu moct nastříknou ten plast normálně sprejem, jen bude potřeba ještě dát plnič, protože při čištění tím ředidlem se trochu poškrábe ten plast. Ještě si to musím rozmyslet. Nejraději bych to stříknul černou metalízou, bude se to hodit k autu.

Až je zase budu dávat dohromady, tak plánuju, že je buď slepím nějakým silikonovým lepidlem nebo je svařím pájkou na plast, to si ještě nanečisto vyzkouším na tom rozbitém světle. Takže prášit by se tam nemělo.

Odkaz ke komentáři

Já si myslím, že jsem měl asi blbý štětec a moc hustou barvu, zkusím ji rozředit.

Ale Martine, tak mě napadlo, že když děláš v tom Toraxu, tak bys mi mohl zjistit, kolik cca by stálo nastříkání těch světel u vás. Tam by měli vědět jak na to. Asi jsem se už rozhodl pro černou metalízu. A ta další světla myslíš pro sebe na zkoušení nebo si myslíš, že to moje tak dopatlám, že už nebudu mít na čem zkoušet?

Odkaz ke komentáři

Tak za 3500 je to drsné, ještě se zeptám souseda, co prodává Hyundai, za kolik by mi to stříkl.

Asi zkusím variantu, kdy ředidlem sundám ten chrom, pak stříknu plničem, pak dám černou metalízu a nakonec průhledný lak. To by mě mělo vyjít na pár kaček jen za ty spreje a výsledek by mohl být bezvadný, pár věcí jsem si už stříkal.

Odkaz ke komentáři

Ale to podle mě není chrom, určitě ne stejný, jako je třeba na masce. Když jsem ho včera chtěl očistit od té nasprejované barvy, tak jsem ten chrom prostě odlakoval ředidlem. Je to podle mě jen lehký nástřik nějakou barvou ala chrom, vůbec to tam nedrží. Navíc nechci sundat chrom z celého dílu, tu část u blinkru chci nechat chromovou, takže ponoření do nějaké peroxidové lázně by nešlo použít.

Odkaz ke komentáři

To mám sehnat kyselinu solnou a smíchat s peroxidem a pak to tím potřít? Rád bych, kdyby to sundalo jen ten chrom (napařený hliník :)) a ten plast zůstal netknutý, to bych to pak mohl rovnou stříknout sprejem. Pamatuju si, jak jsem byl malý, že taťka leptal plošné spoje v nějaké kyselině a potom jsme tam dali hliníkový pětník a on plaval po hladině a dělaly se za ním bubliny a vypadalo to jako motorový člun. Asi to bude ta kyselina solná s peroxidem, že?

Odkaz ke komentáři

Tak jsem včera koupil tu kyselinu (30%) a peroxid (30%), nalil jsem to do vody, všechno 1:1:1 a vzal jsem štětec a zkoušel jsem ten chrom potírat. Nedělalo to nic. Vzal jsem tedy ten peroxid a smíchal s kyselinou 1:1. To už byl silnější lektvar, kouřilo se z něho, smrdělo to, ale chrom stejně nepovolil, jen trochu se stíral, ale nešlo by to použít na celé světlo. Když jsem do toho peroxidu s kyselinou vložil hliníkovou tyčinku, tak hezky pěnila a pravděpodobně se rozpouštěla, ale ten chrom prostě ze světla nereagoval. Možná, kdybych to světlo ponořil celé do té kyseliny, tak by se něco dělo, ale tolik roztoku jsem neměl a navíc nechci odchromovat celé světlo, chci nechat pod blinkrem chrom, aby to svítilo jako origo. Zůstanu tedy u toho ředidla, tím to jde docela dobře.

O fólii jsem uvažoval, ale říkám si, že dovnitř světla svítí slunce a ta černá plocha se bude hodně zahřívat, takže tam bude teplo a to by fólie nemusela vydržet, ale kdo máte zkušenost s fóliemi, tak mi to klidně vyvraťte. Ale taky dole je to takové vroubkované, tam by ta fólie špatně přiléhala.

STK zjistím v červnu, ale myslím, že to projde v pohodě, budu lakovat ty plochy, které neslouží k odrazu světla z žárovek. Projektory svítí jen skrz tu čočku, dálkové mají svou parabolu a u blinkrů nic lakovat nebudu. A zkusím si i pohrát se zalepením, aby nebylo nic poznat, že to bylo rozdělávané.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...