Honzajs39 Odesláno Březen 18, 2013 Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 Já bych zkusil matnou černou, třeba jak to mají již zmiňováni rusáci http://www.drive2.ru...ia_ii_rs/bukaw/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Březen 18, 2013 Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 ještě k tomu rozdělávání světel, kdysi fungovalo dát světla do trouby na 80 stupňů a šli pak rozlepit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ales4 Odesláno Březen 18, 2013 Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 (upraveno) no tady jsem našel par fotek postupu "destrukce" ... Chtělo by to sehnat díly, tam kde se ta světla vyrabějí :-) Což bude asi china ... :-( http://www.octaviafan.com/guides/octavia-ii-headlights-modification/ a co tohle? https://www.dectane.de/HEADLIGHTS/Headlights-SKODA/DAYLINE-headlights-Skoda-Octavia-II-04-09-drl-optic-black.html Jsem tam nasel "origo" na pred FL, jen se mi nelibi to integrovane denní svíceni :( Upraveno Březen 18, 2013 uživatelem ales4 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Březen 18, 2013 Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 Jojo, ale u OII to nefunguje :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Březen 18, 2013 Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 konečne niekto,kto ich rozobral,som zvedavý na konečný výsledok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martink52 Odesláno Březen 18, 2013 Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 Libore >> tak tady ty černé dělají >> http://www.bixenony.com/skoda-octavia-ii-a-facelift/ akorát na bazoši je nějaký týpek prodával za tuším 7k a princes mu volal a prý se mu do nich práší, tak až to budeš zadělávat, tak si s tím budeš muset pořádně pohrát. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Březen 19, 2013 Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 jo jo,poradne to utesni,rikal ze se tam porad prasi ma je z te firmy bi-xenony tak proto je nechce!A navic jsem je videl na realnych fotkach a byli moc tmave!Ty tvoje jsou o hodne lepsi cose tyce odstinu ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Březen 19, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 Díky za odkazy pro inspiraci, té žluté Octavii to sluší. Ale já chci, aby blinkry svítily jako u originálu, aby příslušníci nebrblali a taky se mi právě líbí, že v těch světlech bude i něco světlého a lesklého. Včera jsem koupil černou matnou barvu v plechovce, nějaký Alkyton. Zkusil jsem to tím natřít, ale po zaschnutí jsou vidět tahy štětcem. Takže mám buď blbý štětec nebo je to blbá barva. Navíc se mi přestala matná líbit, takže bych raději lesklou. Jak jsem se snažil ředidlem odstanit ten nepovedený nástřik sprejem, tak spolu s tou barvou šel dolů i ten chrom, asi bude taky jen stříklý a v hodně tenké vrstvě. Napadlo mě teda, že možná bude nejlepší, když ten chrom vyčistím ředidlem, pak už budu moct nastříknou ten plast normálně sprejem, jen bude potřeba ještě dát plnič, protože při čištění tím ředidlem se trochu poškrábe ten plast. Ještě si to musím rozmyslet. Nejraději bych to stříknul černou metalízou, bude se to hodit k autu. Až je zase budu dávat dohromady, tak plánuju, že je buď slepím nějakým silikonovým lepidlem nebo je svařím pájkou na plast, to si ještě nanečisto vyzkouším na tom rozbitém světle. Takže prášit by se tam nemělo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Březen 19, 2013 Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 Kamarád co to dělal na OI tak normálně ten chrom lehce zdrsnil smirkem, fouknul obyč matnym sprejem a drží to tam už 3 roky bez problému. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martinho22 Odesláno Březen 19, 2013 Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 Ja to delal taky tak na Felde. Chrom jsem vzal smirkem a pak dokonce cernym alkytonem a stetcem;) drzelo to krasne dva roky a to byly svetla bez cocky, takze se jeste vic zahrivaly a nic.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martink52 Odesláno Březen 19, 2013 Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 Libore, jak to tak čtu, tak se asi v rachotě zeptám na další světla :lol: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Březen 19, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 Já si myslím, že jsem měl asi blbý štětec a moc hustou barvu, zkusím ji rozředit. Ale Martine, tak mě napadlo, že když děláš v tom Toraxu, tak bys mi mohl zjistit, kolik cca by stálo nastříkání těch světel u vás. Tam by měli vědět jak na to. Asi jsem se už rozhodl pro černou metalízu. A ta další světla myslíš pro sebe na zkoušení nebo si myslíš, že to moje tak dopatlám, že už nebudu mít na čem zkoušet? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martink52 Odesláno Březen 19, 2013 Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 No nevím jak by to brali, ale co vím, tak cena nástřiku jednoho dílu je 3500,- . Sice u nás je lakovna, která se dost chválí, ale taky tomu odpovídají ceny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Březen 19, 2013 Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 U feldy je ale rozdíl ten, že má vroubkované krycí sklad, kdežto OII má čiré :( Proto u Feldy nejsou vidět tahy štětcem.. Tak pak asi jedině stříknout no :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Březen 19, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 Tak za 3500 je to drsné, ještě se zeptám souseda, co prodává Hyundai, za kolik by mi to stříkl. Asi zkusím variantu, kdy ředidlem sundám ten chrom, pak stříknu plničem, pak dám černou metalízu a nakonec průhledný lak. To by mě mělo vyjít na pár kaček jen za ty spreje a výsledek by mohl být bezvadný, pár věcí jsem si už stříkal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Březen 19, 2013 Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 drzim ti palce!!! ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Březen 19, 2013 Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 Chrom se da sundat spesl chemii. Je to peroxid jeste s necim. Zitra ti to najdu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Březen 19, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 Ale to podle mě není chrom, určitě ne stejný, jako je třeba na masce. Když jsem ho včera chtěl očistit od té nasprejované barvy, tak jsem ten chrom prostě odlakoval ředidlem. Je to podle mě jen lehký nástřik nějakou barvou ala chrom, vůbec to tam nedrží. Navíc nechci sundat chrom z celého dílu, tu část u blinkru chci nechat chromovou, takže ponoření do nějaké peroxidové lázně by nešlo použít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 19, 2013 Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 Ne, je to technologie vakuové napařování hliníku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Březen 20, 2013 Sdílet Odesláno Březen 20, 2013 Chrom se da sundat spesl chemii. Je to peroxid jeste s necim. Zitra ti to najdu. kyselina solná 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Březen 20, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 20, 2013 To mám sehnat kyselinu solnou a smíchat s peroxidem a pak to tím potřít? Rád bych, kdyby to sundalo jen ten chrom (napařený hliník :)) a ten plast zůstal netknutý, to bych to pak mohl rovnou stříknout sprejem. Pamatuju si, jak jsem byl malý, že taťka leptal plošné spoje v nějaké kyselině a potom jsme tam dali hliníkový pětník a on plaval po hladině a dělaly se za ním bubliny a vypadalo to jako motorový člun. Asi to bude ta kyselina solná s peroxidem, že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ElvisEK Odesláno Březen 20, 2013 Sdílet Odesláno Březen 20, 2013 jojo plošné spoje se leptají s pomocí peroxidu (10%), kyseliny (chlorovodíková) a vody (poměr 1:1:1). Ale to se leptá měd. hliník by mohl pustit taky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Březen 20, 2013 Sdílet Odesláno Březen 20, 2013 Libore a co folie? To by neslo nejak zrealizovat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ales4 Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 Zajima me co na to rika/rekne STK. Kez by do toho nemuseli kecat, ale kdyz mohou tak kecaji... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 Stk na to nemuze rict nic pokud to bude svitit jak ma, coz bude. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 Presne tak!To by fabie Monte Carlo neprosla vubec s takovou :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Březen 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 Tak jsem včera koupil tu kyselinu (30%) a peroxid (30%), nalil jsem to do vody, všechno 1:1:1 a vzal jsem štětec a zkoušel jsem ten chrom potírat. Nedělalo to nic. Vzal jsem tedy ten peroxid a smíchal s kyselinou 1:1. To už byl silnější lektvar, kouřilo se z něho, smrdělo to, ale chrom stejně nepovolil, jen trochu se stíral, ale nešlo by to použít na celé světlo. Když jsem do toho peroxidu s kyselinou vložil hliníkovou tyčinku, tak hezky pěnila a pravděpodobně se rozpouštěla, ale ten chrom prostě ze světla nereagoval. Možná, kdybych to světlo ponořil celé do té kyseliny, tak by se něco dělo, ale tolik roztoku jsem neměl a navíc nechci odchromovat celé světlo, chci nechat pod blinkrem chrom, aby to svítilo jako origo. Zůstanu tedy u toho ředidla, tím to jde docela dobře. O fólii jsem uvažoval, ale říkám si, že dovnitř světla svítí slunce a ta černá plocha se bude hodně zahřívat, takže tam bude teplo a to by fólie nemusela vydržet, ale kdo máte zkušenost s fóliemi, tak mi to klidně vyvraťte. Ale taky dole je to takové vroubkované, tam by ta fólie špatně přiléhala. STK zjistím v červnu, ale myslím, že to projde v pohodě, budu lakovat ty plochy, které neslouží k odrazu světla z žárovek. Projektory svítí jen skrz tu čočku, dálkové mají svou parabolu a u blinkrů nic lakovat nebudu. A zkusím si i pohrát se zalepením, aby nebylo nic poznat, že to bylo rozdělávané. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 vem ředidlo a hadřík a sundáš to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martink52 Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 Kdyby byl na STK problém, tak se jednoduše světla přehodí, projde se STK a dají se tam zase ty tmavé. :lool: :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ales4 Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 Libor snad psal, ze nebude měnit za jine a rizne Ty co ma :-) No ja beru STK jako ty kteří jdou po homologacich a když mohou tak auta která provokuji vice proklepavaji... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.