Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

Ahoj Libore,

co tak ctu, tak mas skoro stejnou dlouhodobou spotrebu jako ja se silnejsim motorem ;)

V zime jsem jel z Alp taky za nejakych 6.5l/100 km, ale to jsem jel max 140 km/h

Bohuzel ale s hezkym pocasim leze nahoru i spotreba (ted se mi pohybuje kolem 11 - 12l / 100 km) - pocitano dle ujetych km a natankovanych litru do plne nadrze.

Odkaz ke komentáři

Myslel jsem si, že čím silnější je motor, tím méně musím šlapat na plyn. Ale opak je pravdou. Čím silnější je motor, tím více a rád šlapu na plyn. Já se prostě nedokážu ovládat, jsem závislák na zrychlení, předjíždění, velké rychlosti atd. Krotí mě jen manželka, ale počítám s tím, že až budou děti, tak sám dostanu rozum a trochu zvolním tempo. Jinak musím zaklepat, zatím nemám ani jeden trestný bodík a pokutu jsem neplatil ani nepamatuju. Spotřebu nějak nesleduju, info o ní mám jen podle palubního PC a větší spotřebu beru jako daň za svobodu, kterou mi rychlé (relativně) auto dává a nechápu lidi, co se chlubí malou spotřebou a přitom jezdí jako posraní a nudí se u toho.

Odkaz ke komentáři

Tak ja jsem pri koupi auta s vyssi potrebou pocital. Pal. pc ohledne spotreby moc nesleduju, protoze tam se ta hodnota dost casto meni ;)

Jen obcas ze zvedavosti se podivam kolik jsem ujel km a kolik jsem natankoval litru.

Se silnejsim motorem se na spotrebu proste jezdit neda, vzdycky tam je ta chut zkouset co motor umi

Odkaz ke komentáři

Asi platí, já jsem kdysi šlapal na plyn benzínu 1.8i 66kW a jak se mi zdálo, že to jede jako drak. Není to jen o autu, spíše o pocitu každého řidiče, jakou rychlost nebo zrychlení potřebuje/mu stačí na to, aby dostal tu svou porci adrenalinu. Někomu stačí Fabia HTP, někomu stačí 2.0FSI, někdo je nadšený z 1.8/2.0 TSI, a někdo by se nám smál, jak nám to může stačit, když existují auta s třeba 500 a více koňmi. Ty jsi teď za tou Fabií HTP a lepší 1.8/2.0 TSI tě ještě čeká, ještě se máš na co těšit, ale já a Kully jsme už dál, už nemáme v Octaviích kam jít. Já teda ještě o krok dál jít můžu, ale Kully už musí přesedlat na Superba 3,6. ;) ;) :smich:

Odkaz ke komentáři
Myslel jsem si, že čím silnější je motor, tím méně musím šlapat na plyn. Ale opak je pravdou. Čím silnější je motor, tím více a rád šlapu na plyn. Já se prostě nedokážu ovládat, jsem závislák na zrychlení, předjíždění, velké rychlosti atd. Krotí mě jen manželka, ale počítám s tím, že až budou děti, tak sám dostanu rozum a trochu zvolním tempo.

Presne moje krevni skupina, spotrebu s timhle motorem mam obdobnou a v podstate ji neresim, kvuli tomu jsem si TSi nekupoval. Manzelka me nastesti nekroti (velke dite s nami jiz nejezdi ;) ), zrovna ted v patek, kdy jsem spechal za Ferdou do Pisku (a potom dale na jih) jsem mel po asi 200 km v Pisku prumer 11,5 l/100km(!).

A never tomu, ze az zestarnes, tak dostanes rozum ;)

Odkaz ke komentáři

Musím se pochlubit. V pátek budu jednomu známému vyzvedávat ze servisu VW Phaeton 6.0 W12 331kW (450 koníků). Docela se na to těším, nikdy jsem tak velké a silné auto neřídil, tak jsem zvědavý, jak to pojede. Podle parametrů by to mělo zvládnout stovku za 6,1 s, ale více se těším na ten zvuk dvanáctiválce a ten pocit sedět v tak velkém autě (a drahém jako nové Ferrari).

post-507-1276105852_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pořád přemýšlím, jak co nejlevněji udělat něco s kolama. Pegasy jsou hezké, ale prostě jsou moc obyčejné. Kupovat jiná kola nechci, tak jsem přemýšlel o nastříkání těch Pegasů. Ale stříkat taky nechci, co kdyby se mi to nelíbilo. Vymyslel jsem teda, že bych to vyřešil fólií. Jen nevím, jak je to s výdrží, jestli na tom místě vydrží aspoň sezónu nebo dvě. Udělal bych si takovou šablonu na jednom výřezu mezi paprsky, kterou bych pak nechal v reklamce udělat 20x. Myslím, že by to vyšlo na pár kaček a vypadalo by to asi dobře. Možná bych udělal i druhou šablonu na místo kolem šroubu. Vyzkoušel jsem VT a nevypadá to špatně, kola jsou jiná a možná i opticky větší.

post-507-1276103168_thumb.jpg

post-507-1276103181_thumb.jpg

post-507-1276103192_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

no právě, toho se taky bojím, ale zkusím tam něco nalepit a budu to pozorovat, a když to bude v pohodě, tak teprve pak si to nechám udělat v té reklamce

lakovat se mi nechce, musel bych řešit náhradní kola na dobu lakování a taky by to bylo asi dražší, navíc ještě nevím, jestli se mi to bude líbit a lak je už nevratný

Odkaz ke komentáři

Já na zimu zatím přehazuju jen pneu, disky zůstávají stejné. V plánu jsem měl 18ky na léto, ale ještě jsem se k tomu nedostal, pořád jsou přednější výdaje.

Myslím, že kdybych chtěl, tak bych si určitě od někoho mohl půjčit aspoň ty zimáky, týden bych to s nima vydržel. Ještě o tom popřemýšlím. Nejdříve vyzkouším ty homemade fólie na jednom kole a uvidím, jak se mi to bude líbit.

Odkaz ke komentáři
Pořád přemýšlím, jak co nejlevněji udělat něco s kolama. Pegasy jsou hezké, ale prostě jsou moc obyčejné. Kupovat jiná kola nechci, tak jsem přemýšlel o nastříkání těch Pegasů. Ale stříkat taky nechci, co kdyby se mi to nelíbilo. Vymyslel jsem teda, že bych to vyřešil fólií. Jen nevím, jak je to s výdrží, jestli na tom místě vydrží aspoň sezónu nebo dvě. Udělal bych si takovou šablonu na jednom výřezu mezi paprsky, kterou bych pak nechal v reklamce udělat 20x. Myslím, že by to vyšlo na pár kaček a vypadalo by to asi dobře. Možná bych udělal i druhou šablonu na místo kolem šroubu. Vyzkoušel jsem VT a nevypadá to špatně, kola jsou jiná a možná i opticky větší.

Popravdě jsem nad něčím takovým taky uvažoval, s tou folkou to chce vyzkoušet. Mám reklamní folkou která se dává do exteriéru polepeny sloupky dveří a při dnešní teplotě ty černé sloupky taky mají cca 50- 60 stupňů, mám to otestované léto, zima a v poho.

Udělěj ještě VT z boku ať jsou vidět celá kola.

Odkaz ke komentáři

Empi, lepil bych to je z venku, na ten prostor mezi paprsky. Závaží se dávají zevnitř disku, takže by to neměl být problém.

Co se týká teploty disku, tak si myslím, že na té obvodové části u pneu už takovou teplotu nemají, odhaduju to tak na max 50°, což by fólie měla přežít. Ale jak jsem psal, když se mi to bude líbit, tak možná nechám ta kola stříknout.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...