luban Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 (edited) Maximální známkou ocenil Euro NCAP model Citigo za komplexní řešení ochrany posádky, dětí, chodců a bezpečnostních asistenčních systémů. Citigo je společně s VW up! a Seatem Mii vůbec prvním malých vozem, který získal pět hvězdiček. skoda-citigo-dostala-pet-hvezdicek-v-testech-euro-ncap Edited November 25, 2011 by luban 0 Quote Link to comment
jar_da Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 no nevím, četl jsem jiný článek a bylo tam několik ale .... 0 Quote Link to comment
JimmyL. Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 na tak malé auto docela slušný výsledek.taková malá pevnost na 4 kolech,tak jako kdysi F1.vážný kandidát na nové vozítko po feldě. B) B) 0 Quote Link to comment
luban Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 (edited) jar_da : tak sem ten článek take dej ;) vždycky jsou nějaké "ale", a čím víc hvězdiček, tím víc "ale" :D každopádně špatně na tom asi nebude ;) Edited November 25, 2011 by luban 0 Quote Link to comment
jar_da Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 http://www.euroncap.com/results/skoda/citigo/2011/473.aspx http://www.autoweb.cz/vw-up-a-skoda-citigo-crash-test-euro-ncap/ 0 Quote Link to comment
Petr81 Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 tak jsem si ve čtvrtek Citigo prohlídnul zevnitř i zvenší a musím říct, že se mi to auto zamlouvá. Je jasný, že si to nikdo nekoupíjako auto pro rodinu, ale jako druhý, třetí auto do rodiny pro ženskou do města naprostá bomba. Vidím to přesně doma, Petra jezdí Octavkou a když má jet do města tak si radši bere moji Fabii protože jí mnohem líp zaparkuje. Citigo na tohle bude ještě lepší a ten kufr je na nákup akorát. 0 Quote Link to comment
JimmyL. Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 tak taky jsem měl předevčírem u nás v Tescu v Plzni spatřit prcka naživo.v červené barvě a na litých kolech.vypadá pěkně :) ,ale co mě docela překvapuje,je to,že v kufru na bočních stěnách kouká holý plech,vždyť potah snad nestojí tolik aby se muselo šetřit i na těhle místech.tohle nemívaly ani favoriti před 20 lety. :( :( 0 Quote Link to comment
TomášT Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 joo bohužel se šetří...tak třeba se bude časem nabízet nějaká plastová vana do kufru, nebo příplatkový paket :D 0 Quote Link to comment
zabiak Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 Jsem zvědavý kolik bude stát ta nejlevnější verze co přijde později. Jako za tyhle prachy je to moc. 0 Quote Link to comment
JimmyL. Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 to se teda Tomáši šetří na tom nejblbějším místě,plastová vana by taky bodla,ale to je to nejmenší.a příplatkový paket se dle toho co jsem dostal,nabízet bude.a dle mě za rozumných 5000.jinak jsem zvědav,kolik bude stát 5-ti dvéřová verze,která by měla přijít příští rok. 0 Quote Link to comment
jar_da Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 no tak jsem měl tu čest a být na ofiko předvedení u jednoho prodejce u nás a ..... uvnitř místa akorát na vozítko do města, hrozně dlouhé dveře budou problémem v úzkých parkovacích stáních a kufr? to je fakt děs, nejen plech o kterej budou drnčet věci v kufru, ale ten přístup, vždyť je to úzká a hrozně hluboká díra, vytahovat tam odtud karton mléka apod. je o záda, to naše Micra z roku 96 má kufr větší a nákladovou hranu nižší, chápu, že zadní nosník je jediné co chrání při zadním nárazu, protože podlaha kufru vlastně není, ale .... 0 Quote Link to comment
najmis Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Nějaý ale bude vždy u takovýho prcka..dveře jsou opravdu velký,škoda toho nechráněnýho plechu v kufru a nedostatečný odhlučnění zadních podběhu.Měl jsem tu čest se s ní dneska projet a docela tu prší(u Kauflandu má AUtostyl předváděčku) na kus papíru sem napsal jen jméno,datum narozrní a podepsal se.Pak jsem jel cca 8km projíždku.Nemám výhrad co se týče ovládání a chování auta.Dokonce i ta slabá verze celkem jede. :) Za mě dobrý 0 Quote Link to comment
luban Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Tak dnes jsem videl Citigo prvne nazivo, a musim rict velke zklamani. O par metru od neho byl vystavenej peugeot 207 a byl jen o 10k drazsi, ale zase 5tidverovy a v akci je ted i tridverova verze, ktera je jen o 3k drazsi nez Citigo. Pokud bych si mel vybrat, sel byl jiste do toho pazouta, ten aspon vypada jako auto, tohle je hrozna skatule, brrrr. 0 Quote Link to comment
BadyS Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Tak jsem se včera seznamoval s přítulí s CITIGOčkem. půjčená verze 1.0MPI 55kW elegance Prvni dojem velmi dobrý posez, sedačky mě opravdu sedly (včetně posezu vzadu) integrovaná opěrka dobře natvarovaná, výhled z vozidla bezproblémů, trochu jsem se zaměřil na šířku auta a musím říct naprosto v pohodě, s přítulí jsme se nijak neboxovali :) motor 1.0MPi poměrně tichý, opravdu oproti 3 válcům z FI a FII HTP je ten rozdíl v hlučnosti znatelný, leč ta melodie opět úsměvná. Každopádně při zatížení 2mi osobami a prázdným kufrem se CITIGO v městkém provozu vodilo parádně, velmi mrštné a co musím vyzdvihnout, velmi dobrý poloměr otáčení, točí se opravdu na fleku. Co se týče spotřeby, jeli jsme kombinovanou město / mimo město kde jsem trápil citigo k hranici 150km/h a spotřeba se ustálila na 5,8l/100km....po bližším seznámení a klidném mimoměstském provozu dokonce spotřeba klesla na 4,5l/100km. Po otevření kapoty jsem měl úsměv na rtu, vše je naprosto pidi uni :) expancka, silenbloky motoru, jen brzdový válec je z "dospělých aut" jinak vše miniaturní....co se mě nelíbí je třeba umístění VIN na karoserii, první rána a VIN bude zdeformovaný, což k dalšímu prodeji apod nese jisté komplikace atd, ale to jsem odbočil. Oba jsme s přítulí vraceli auto se smíšenými pocity, určitě zanechalo dojem klaciského auta, náchylnost na boční vítr byl znatelný, ale ten den extrémně fučelo, což je znát na každém voze. Zpracování standartně škodovácké, příjemné plasty, vše lícuje. Co mě vadí tak opravdu velké těžké dveře (což je každé 3dvířko) a nastavování polohy sedadla posunem páčky, dále při posezu vzadu hlučnost kufru (nemá totiž plastové či textilní podběhy, prostě holá kastle jako za felicie) a co jsem postrádal vpředu držák, nebo místo na 1,5l PET láhve :( Dát za to ale 229.000,- skočil bych určitě do větší ségry FII... 0 Quote Link to comment
Messik Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 celkem se mi i libi videl jsem nazivo a fakt pecka ale za ty penize nevim nevim 0 Quote Link to comment
vittorio Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Info o 5 dverove verzi a prvni fotka ODKAZ NA CLANEK >>> 0 Quote Link to comment
chjetjov Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 vyklápěcí zadní okýnka tak super :( ale na druhou stranu kolikrát bude tohle auto plně obsazený... 0 Quote Link to comment
romariooo Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Vetší hnus jsem snad ještě neviděl...to už raději Matiz 0 Quote Link to comment
technikus Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Ten 3dveřák vypadá mnohem líp, navíc, kdo by tuhle motokáru chtěl na nějaký převážení pytlu cementu? Nikdo, takže pro obchoďáka s notebookem na sedačce, mladý pár a nebo starší rodiče ideální auto 0 Quote Link to comment
kubiik Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 no mne se to zda docela prakticky. hodis nakup nebo batoh dozadu na sedacky... hlavne jsou dvere toho tridveraku strasne dlouhy a blbe se zaviraji a aby clovek vystoupil musi mit vedle sebe dost mista. u toho 5tidvirka to bude mnohem lepsi 0 Quote Link to comment
vittorio Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Ten 3dveřák vypadá mnohem líp, navíc, kdo by tuhle motokáru chtěl na nějaký převážení pytlu cementu? Nikdo, takže pro obchoďáka s notebookem na sedačce, mladý pár a nebo starší rodiče ideální auto dovolil bych si oponovat s tim obchodakem... jednak se ti tam nic nevejde za vzorky a nedejboze darky a na druhou stranu v tomhle jezdit svych 5000 km mesicne, to bych byl opravdu nerad :( :( takze obchodaky bych z toho vyhodil...hlasuji pro kuryry :D 0 Quote Link to comment
Rolbař Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Vitto, ty už zase měníš zaměstnání? :D 0 Quote Link to comment
vittorio Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 kdepak :) popisuju praci obchodaka a rikam ze citigo mi nekdo dat tak budu velice nerad a smutny :D 0 Quote Link to comment
luban Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 (edited) Škoda zveřejnila nové fotografie pětidvéřového Citiga skoda-zverejnila-nove-fotografie-petidveroveho-citiga Edited February 13, 2012 by luban 0 Quote Link to comment
chjetjov Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Jo libí se mi že ty boční dveře jsou kratší / praktičtější :) 0 Quote Link to comment
vittorio Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Info o 5 dverove verzi a prvni fotka ODKAZ NA CLANEK >>> lubane tady jsem to uz daval :D 0 Quote Link to comment
Dix Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 Z mailu od škodovky cena ASG převodovky v Citigo: ASG: Komfort bez řazení Nová ŠKODA Citigo se v městském provozu cítí jako ryba ve vodě. A s novou automatizovanou převodovkou ASG si jízdu po městě naplno užijete i Vy! Zapomeňte na neustálé starosti o spojku a řadicí páku, elektronika se o řazení postará za Vás. Převodovka ASG (Automatic Shift Gearbox) je ve své podstatě klasická manuální převodovka, u které se o ovládání spojky a řazení stará trojice elektromechanických ovládacích členů. Oproti běžným automatickým převodovkám s hydrodynamickým měničem točivého momentu, ale i oproti hydraulicky ovládaným automatizovaným převodovkám, je tak nejen lehčí a efektivnější, ale díky své jednoduchosti také spolehlivější a méně náročná na údržbu. Komfort samočinného řazení si tak můžete dopřát, aniž byste přišli o vynikající dynamiku nebo nízkou spotřebu modelu Citigo, a aniž by to znamenalo pohromu pro Vaši peněženku. Převodovku ASG lze na přání objednat k motorům 1,0 MPI/44 kW i 1,0 MPI/55 kW za příplatek 17 500 Kč u modelu Active, u modelů Ambition a Elegance je pak příplatek jen 12 500 Kč. Dodávky vozů vybavených touto převodovkou začnou v červnu 2012. 0 Quote Link to comment
160R Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Tak automat pre Citigo sa zatiaľ nekoná - z dôvodu technických nedostatkov sa nábeh odkladá na neurčito. 0 Quote Link to comment
Elizabeth Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Zdravím, nějaký čas jsme přemýšleli o Citigou, ale nakonec jsme dospěli k tomu názoru, že by jsme ho moc nevyužili, jelikož si spíš myslíme, že jde především o městské vozidlo a my využijeme spíše dálnice a hlavně dálky. Ale každopádně jsem i já měla možnost sednou si tomuto autu za volant a interiér mě nezklamal, ale do zavazadlového prostoru bychom asi nedali ani týdenní nákup :). Každopádně nějak takhle si představuji auto do města. Výhodou je, že pravděpodobně všude zaparkujete :). Jen jsem se chtěla ujistit, opravdu nejsou v nabídce u Citigou xenony? 0 Quote Link to comment
technikus Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Xenony do Citiga opravdu nelze ani přikoupit. Nelze je nakonfigurovat ani do FII či R. Xenony lze do FI, OI, OII, SI, SII, Y 0 Quote Link to comment
Recommended Posts