Konny Odesláno Červenec 25, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2012 Zjistit to jde jen ze servisního štítku co je nalepený v kufru, viz. já mám taky bubny a na štítku mám tento kód: 1KG = Bubnové brzdy zadní, ale jinak to nikdo nezjistí, takže i když je to zásah do konstrukce auta, tak je to podle mě zásah ku prospěchu bezpečnosti :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
McDrapi Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 (upraveno) Já byl teď na STK, poprvé s kotoučema, bez ABS, a speciálně jsem se ptal jak brzdí zadek (neřekl jsem mu že tam byli bubny) a on že v pořádku. Jediný co bylo, že na ručku levé zadní brzdí míň, ale bylo to bez zápisu Upraveno Červenec 26, 2012 uživatelem McDrapi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 no neviem, nikde v technicaku nemas napisane, ake to ma mat brzdy :) ,ani vo velkom,ani v malom. A octy sa bezne montovali aj s kotucami, cize v tom nevidim problem. PS: vymenu napravy si spominal ty ,nie ja :) ,jasne,ze je rovnaka ANO OCTAVIE maju aj bubnove aj kotucove brzdy!!!! Ale ta tvoja ma z vyroby namontovane BUBNOVE brzdy!!! Zboznujem mudrlantov ako si ty!!! Nic nevedia ale su mudry. Este stale NEVIDIS PROBLEM!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 Jasne, posrate Slovensko a jeho kocurkovo :). Je nejaka moznost to dat schvalit? PS: hladal som zatial na nete len to,ze to nie je povolene na tejto Fabii prva generacia ? Cize nikto nepovedal,ze to nie je povolene aj na octavii 1 , nie ? Pisal som teraz do skoda auto, ci mi daju take povolenie , kedze sa tieto brzdy bezne montovali do silnejsich verzii octavii. PS 2 : pokial je mi zname, tak prva fabia, mali vsetky motorizacie OKREM RS vzadu bubny, mozno preto to mlada boleslav nedovolila :). Ale u octavie to takto nie je, cize som zvedavy :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Srpen 10, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2012 No nic ,tak Skoda odpisala,ze nemozu mi dat take povolenie (kto by to aj cakal nie :) ) ,Ale aj tak som sa do toho pustil, brzdit to bude len lepsie. Dufam,ze na STK nebudu problemy, ak,tak hodim dajake evro do vrecka ,ale tak mam brzdy v lepsom stave ako kadejaky rozpadnuty srot,co dostane STK,tak dufam A s tymi loziskami, nedali sa zachranit ,boli tak zapecene, ze sa museli vysekat a kupit nove ,co uz no! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Srpen 11, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2012 nevím Tak u vás v SR ale když jsem to předělávál já tak jsem byl přímo na stk kde mi napsali papír že brzdy jsou Ne bubny ale kotouč a s tím jsem to byl normálně zapsat do velkého technicaku a No problém 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Srpen 11, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2012 No uvidime,ako pochodim na STK. A s tym velkym technickym, tak pozeral som to aj tam,nikde tam nie je zmienka o brzdach a tiez aj maly technicky, mam uz tu karticku s cipom ,ale mam aj citacku,tak som si to cele vylistoval ,ale tiez tam nie je nic o brzdach. Ale sadli tam,ako keby tam boli od jak ziva, aj som trochu pofarbil brzdove trubicky s ciernym sprejom,aj napravu,tak to pekne vyzera. Horsie bolo,ze ked sme to cele nahodili a siel som domov, tak stale mi nieco buchalo na zadku na jednej strane, rano som zbehol k mechanikovi, tak sme zistili,ze perovacia pruzina vpravo bola trochu povyskocena zo spodneho lozka a buchalo to. A mozno aj to bolo stastie,ze sa to stalo,lebo na to hned zistil,ze kotuc sa riadne aj hreje,teda brzdi trochu stale. rozobral to a zistil, ze jedna ta sruba,co drzi strmen, ta co ma na sebe tu gumovu prachovku,tak jedna z nich uz asi bola menena predchadzajucim majitelom a bola o nieco tensia v priemere a tym sa cely strmen trochu hybal a pribrzdoval. Uf, tak sme zbehli kupit tu opravnu sadu, dali nove tie sruby a vsetko je ok, konecne sa to nehreje. Dufam,ze uz vsetko bude v poriadku. Otazocka ale : je mozne ,ze teraz s kotucovymi brzdami mam iny pocit na brzdovom pedali? je pocitovo ovela maksi, ako bolo s bubnovymi. Predtym som mal o dost tvrdsi pedal. Odvzdusnili sme to si myslim dobre. Zadne klasika naslapavanim a povolovanim odvzdusnovakov. A pre istotu sme odvzdusnili aj Predok cez VAG aktivovanim ABS cerpadla. Tak mi to nejde do hlavy,ze je ten pedal maksi ? Ale brzdi to dobre, aj plna brzda hned zabrzdi,nevidim nejake vadnutie brzd,alebo zle brzdenie. A takisto pri vypnutom motore je pedal tvrdy. Ked nastartujem,tak zmakne (tak,ako by to malo byt).Cize neviem,ci to len moj blby pocit teraz pri zmene 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Srpen 11, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2012 No a proč jste neodvzdusnily komplet i Zadek přes VAG ? Chce to několikrát odvzdusnit stále tam máš někde vzduch dělal jsem už pár předělavek a vždy jsem to ovzdušnoval několikrát 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Srpen 11, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2012 Tak ano,robili sme to niekolko krat, zadok na dvakrat,aj predok, potom jeden den jazda a este po jednom raze kazde koleso sme odvzdusnili. Preco nie aj zadok cez VAG? Uprimne,robili sme to teraz cez vag prvykrat a nasiel som len toto forum : http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=55549&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=podrobny+postup+odvzdusnenia+abs+pomocou+vagcomu&sid=27e0781a9371c83f162655f591e83b68 kde sa pise,ze : POMOCOU VAG-COMu SA ODVZDUSNUJU IBA PREDNE BRZDY !!! Zadne brzdy sa odvzdusnuju klasicky bez pouzitia VAG-COMu. Cize teraz neviem ,kde je pravda :blink: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Srpen 11, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2012 co to je za blbost když das test akčních členů tak nejdříve test. Jen čerpadlo a po tom jednotlivé ventily nejdříve předek a po tom je tam i Zadek a konci to buď testem eds pokud ho auto má (dost hrubé zavrčení ) a nebo se ti už objeví jen hláška "konec " 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Srpen 13, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2012 tak chlapi , po vymene tych zadnych bubnov za kotuce, to je teraz jedna radost brzdit :lool: . Aj ten pedal,co sa mi zdal nejaky makksi, tak si to po cca 200km sadlo a je opat taky tvrdsi,ako bol aj pri bubnovych. Cize myslim,ze sme to odvzdusnili dobre. Nie som odbornik ,ale aj som pocul,ze brzdy maju pretlakovy ventil a nim by sa mal vytvorit primerany tlak v brzdach? Lebo myslim,ze tymto sa to vyrovnalo a uz je to perfektne. Bojim sa silno dupnut na brzdu,lebo este mi odleti karoseria a podvozok ostane na zemi :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlades92 Odesláno Srpen 14, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2012 :lool: :lool: :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas 1.6 Odesláno Srpen 16, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2012 Kolko ta to cele stalo? Chcel by som ich vymenit aj ja, mam o1 1.6 z 2004. Ako je to s STK na slovensku? Ide to nejak alebo iba cez znamich. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Srpen 16, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2012 Tak musim teraz uz suhlasit s ostatnymi ,ktori vraveli,ze zohnat celu zadnu kotucovu napravu by mohlo byt lacnejsie ,ale NIE o vela (cca. 120 eur cela naprava )Ale mne rozhodne za risk nestalo,ze zozeniem zohnutu napravu so zlou geometriou a len budem mat z usetrenych penazi problemy. To si radsej priplatim. Cize zohnal som si zadne brzdice od chalana tu zo SR za 40 eur dokopy. Dokupil som nove TRW brzdove kotuce, dosticky, plechove stity, nove lanka rucnej brzdy, pruziny na vracanie laniek rucnej, farbu na brzdice = toto cca.100 eur dokopy.(tieto veci si myslim,ze by som AJ TAK kupoval,aj keby som kupil celu napravu kotucovu,lebo rozhodne nechcem mat stare kotuce a dosticky a lanka vytahane,co sa uz mozno aj zasekavaju ! ) No potom som sa docital,ze treba menit aj loziska,lebo stary bubnovy stit sa neda vybrat bez odstranenia loziska a lozisko dole teda bez sekania neslo, cize tu som zaplakal,ked som musel kupit oba nove loziska za 55 eur kus, teda 110 eur dokopy.(To podotykam je nemecka kvalita a lacnejsie som tie veci mal,lebo mechanik ma kontakty ) Samozrejme ze ti este treba brzdovu kvapalinu,ale tu mal mechanik v garazi,takze bola free :lool: Co bola necakana vymena este ,boli vodiace capy na jednej strane, kde neviem preco,ten chalan,od ktoreho som ich zobral,tak bol jeden cap MENSIEHO priemeru a na tej strane bol brzdic uvolneny a hybal sa nepatrne a preto mi brzdila jemne tato strana,ked sa brzdic spriecil ,tak sme kupili opravnu sadu capov za 10 eur a vsetko ide odvtedy ako ma Najazdene uz 250km bez najmensieho problemu. Cize keby si zohnal napravu plus tie potrebne diely,co by trebalo kupit, tak to je cca.220 eur , ked som to robil len s mojou napravou, dielmi vsetkymi a loziskami novymi,plus opravne capy, tak 260 eur.(Co si ja osobne myslim je ovela prijatelnejsie,lebo napravu mam spickovu a vsetky diely aj s loziskami su teraz nove ) A nikdy nevies ,v akom stave su loziska na tej kupenej kotucovej naprave Co sa tyka STK, tak to ti poviem,nemam ani sajnu. Na STK idem okolo februara ,marca. Prinajhorsom,ked si to vsimnu, tak im dam do vrecka , lebo nechapem,preco budu nadavat, kedze teraz to brzdi OVELA LEPSIE a aj rucna je skvelo zrobena, tie brzdy nemaju chybu. Alebo sa opytam este na niekoho, kto ma na STK znameho, ze to bude bez problemov. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas 1.6 Odesláno Srpen 16, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2012 Kolko hodin prace to asi zabralo, lebo ja som taky antitalent, ze brzdy sa sam neodvazim. Tiez si myslim, ze moja naprava je v omnoho lepsom stave ako nejaka buracka. Na stk sa opytam najprv v servise ked budem robit zvody, lebo maju stk stanicu ako sucast servisu a keby to tam neslo tak cez kamosa. Dakujem pekne za rychlu odpoved 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Srpen 16, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2012 Tak brzdy som sa ani ja neodvazil sam, preto som siel ku kamosovi. Cisty cas aj s odvzdusnenim a ako sa povie, ready to go, 4 a pol hodiny. Neratam nafarbenie brzdicov, tie sa robili dopredu ,aby to uz bolo pripravene. A aj som si bol isty,ze to bude spravene dobre, nepustil by ma,keby si nebol isty,ze brzdy su ok a nezabijem sa :lool: Neni zac a ked zistis nieco o tom,ako sa k tomu stavaju na STK ,tak prosim daj vediet, pripadne sukromnou spravou. Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Srpen 16, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2012 u nás v čechach stojí velmi slušná náprava cca 4500kč (tzn. Velmi dobre kotouče +desky ) a práce cca 1tis kč a u nás stk bez sebemenších problémů :) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.