Guest karel99 Odesláno Červenec 18, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2009 Dobrý den, prosím o názor nebo radu. Po servisní prohlídce 60 tkm v autorizovaném servisu a ujetí cca 1200 km mě napadlo zkontrolovat hladinu oleje. Po vyjmutí měrky jsem se vyděsil, stav ukazoval cca 2 cm nad maximum. Ihned jsem kontaktoval onen autorizovaný servis jejichž vedoucí servisu mě ujistil, že se nic neděje ( moc tomu nedůvěřuji ), mám se zastavit pro sjednání nápravy. Máte prosím někdo zkušenosti co všechno se mohlo poškodit u 2,0 TDI. Za názory děkuji. Vyhlídka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luďa Odesláno Červenec 18, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2009 Určitě odsát. moc oleje není údajně dobrý pro katalyzátor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červenec 18, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2009 ODSAJ TO!!! Kup hadicku 6mm priemer 1,5Metra+striekacku a cezotvor pre mierku oleja to odsaj . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Netvor Odesláno Červenec 18, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2009 tohle je v dnešní době v servisech naprosto normální oni totiž vysajou olej přes měrku tudíž ne všechen tak jako tomu bylo když se dole vyšrouboval šroub a nechalo se to pěkně vytéct. Potom tam nalejou obsah oleje tak jak udává brožůra ke každému typu motoru a pak už je jim to ouplně u pr..le. Já jsem to měl také tak a hned jsem ho odsál takže doporučuji to i tobě :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 18, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2009 Jednou jsem z Fabie vypustil přes litr oleje než jsem se dostal na risku... Jinak jak píše bruder, olej musí pryč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
indet Odesláno Červenec 18, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2009 Tam kromě nebezpečí že to půjde do katalyzátoru hrozí, že si vyrazíš i nějaké gufero na motoru a bude ti to přes něj valit ven. Jednoznačně odsát na správnou hladinu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sleep77 Odesláno Červenec 27, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2009 Tak jak si dopadl v servisu,sjednali nápravu ? :-) nebo sis to odsál sám,což by tady udělal asi každý :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest karel99 Odesláno Červenec 30, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2009 Dobrý den, prosím o názor nebo radu. Po servisní prohlídce 60 tkm v autorizovaném servisu a ujetí cca 1200 km mě napadlo zkontrolovat hladinu oleje. Po vyjmutí měrky jsem se vyděsil, stav ukazoval cca 2 cm nad maximum. Ihned jsem kontaktoval onen autorizovaný servis jejichž vedoucí servisu mě ujistil, že se nic neděje ( moc tomu nedůvěřuji ), mám se zastavit pro sjednání nápravy. Máte prosím někdo zkušenosti co všechno se mohlo poškodit u 2,0 TDI. Za názory děkuji. Vyhlídka. Dobrý den, omlouvám se za časovou prodlevu. Pokračování bylo následující, opět jsem navštívil autorizovaný servis kde na rovné podlaze mi technik vysvětlil, že to měřím blbě, tzn. když on vytáhl čistil dokonce odmastil znovu zasunul a vytáhl měrku na zadní straně se vytvořilo jakési přerušení hladiny které prý je rozhodující. To, že na kontrolní straně je o cca 10 mm překročena maximální hranice není rozhodující. Když jsem celou akci opakoval já byla hladina jednoznačně vysoká. Technik mi vysvětlil, že mám měrku zbytečně dlouho zasunutou v motoru tedy vše je v naprostém pořádku. Jeho slova mi nakonec dodala sílu - cituji „ O co Vám jde auto je v záruce!“ a ukončil jsem s Autorizovaným servisem Škoda Jarov jakoukoliv další spolupráci. Jen na okraj, servisní prohlídka po 60 tis. stála zcela lidových 13 tis. Kč. Navíc měnili jen zadní brzdové destičky. Opravdu nevím kde dát příště auto na prohlídku. S pozdravem Vyhlídka. P.S. Olej jsem doma odsál. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Červenec 30, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2009 Nechci prudit, ale nedostava se ti nafta do oleje... Je to stara znama vec. Odsaj olej a cuchni k nemu a nesmi byt citit nafta. Jestli jo, je to pruser a musi se to opravit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P.T. Odesláno Červenec 30, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2009 Trosku OT - ja jsem zkusil ted asi trikrat Autokomplex Mencik v Karline, a jsem spokojeny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 Chtěl bych se zeptat těch co si mění olej doma, kolik ho je potřeba. Manuál uvádí 4.5l a dílenská příručka 3.8l, tak jsem z toho jelen. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 No ac nemam TDI tak vypustit olej nalit minimalne 3,5 az 4 litriky nechat motor probublat a zmerit pomoci rysky... Popripade dolejt... Ja mam napln podle knihy 4,5 a sedi to ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rstd Odesláno Březen 5, 2010 Sdílet Odesláno Březen 5, 2010 Pises kam dat priste auto zkus Porsche Smichov ne NH Car na Strahove 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.