vrbínos Odesláno Únor 23, 2013 Sdílet Odesláno Únor 23, 2013 Udělejte někdo anketu komu se nová trojka líbí,jsem zvědavý na výsledek Jen bych tu anketu rozdelil na cechy a slovaky, protoze po precteni prispevku je nejvice kritiky z rad slovenske strany ..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Únor 23, 2013 Sdílet Odesláno Únor 23, 2013 To porovnanie je tak absurdné a je to tak neskutočná zbierka blábolov, až sa čudujem, že sa pod to niekto dobrovoľne podpísal! Stále čakám, že sa zobudím zo zlého sna a uvidím inú OIII, ktorá bude dôstojným nástupcom OII. Pretože toto je naozaj zlý sen, presviedčam sa o tom deň čo deň. Naozaj nerozumiem pochvalným recenziám a nadšeným výkrikom, aké je to ako skvelé a aká je teraz OII zlá. Som ochotný akceptovať jediné a to fakt, že niekomu sa proste to auto páči - každý má iný vkus. Ale tvrdiť, že je lepšie, som ochotný akceptovať len od blondín Souhlasím .... Taky ty články nechápu. Je neuvěřitelné jak hluboko jsou novináři schopni zalézt Škodovce do konečníku (stačí je pozvat na představení do Portugalska a najednou je OIII dokonalé super auto) Pořád čekám, kdy se najde nějaká recenze, která bude opravdu odpovídat realitě. Jedinou možností jak se odlišit od Rapida bude OIII kombi, ale šeď a nuda v interieru pořád zůstane. Poslední záchranou bude nechat přečalounit interier ve stylu ala BT. Jednodušší ale bude poohlédnout se u jiné značky :( Zdravim vas, uvazuji o koupi noveho auta - puvodne byla vybrana jeta Honda Accord 7gen., ale naskytla se prilezitost financne investovat vice (450tis), takze napada v uvahu nova Octavia. Muzete mi strucne rict vyhody/nevyhody Octavie II a III? Ktery z druhu motoru doporucujete? Osobne se nejvic priklanim k 1.6 TDI, ale necham si poradit. Diky Na to je těžké odpovědět, každej máme jinou představu. Já bych volil OII. Důvodů a rozdílů je tu napsáno více než dost, takže nemá smysl se opakovat. Za 450 tis. se dá už poskládat slušná OII a nebo bych se poohlédl po nějaké perfektně vybavené referenčce. Navíc do OII jde spoustu věcí jednoduše sehnat a dodělat a budeš mít i víceprvkovou nápravu. Výběr motorizace záleží na tom jaký styl jízdy preferuješ a kolik toho najezdíš. Pokud jsi poklidný řidič a máš velkej nájezd bude ti stačit 1.6 TDI pokud máš malej nájezd tak 1.4 TSI. Jestli máš rád dynamiku, nebo jezdíš často plně naloženej a potřebuješ větší výkon, tak 2.0 TDI a nebo 1.8 TSI. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 23, 2013 Sdílet Odesláno Únor 23, 2013 (upraveno) Jestlipak by šlo dodělat pod ozdobnou lištu osvětlení jako má BMW - http://www.autotribute.com/wp-content/uploads/2010/03/New-BMW-5-Series-Touring-interior-lights.jpg Viktore, tady máš fotky tý osvětlený lišty z G7... trošku se to u volkswagenu změnilo v plánování a už jsou běžně k dostání od prvního uvedení na trh. Mělo to přijít až později jako highlight za kvalitu fotek se omlouvám, je to focené za jízdy mobilem. Druhá fotka se mi zdá lepší - osvětlená linka a podsvětlená klika dveří ;) Upraveno Únor 23, 2013 uživatelem Honza9007 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Únor 23, 2013 Sdílet Odesláno Únor 23, 2013 Tohle mam taky, v noci v kombinaci s footlight je to efektni, pusobi to pekne, treba to bude mit casem L&K ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Únor 23, 2013 Sdílet Odesláno Únor 23, 2013 Jen takova troska do mlyna... rodice si chteji koupit novy auto. Momentalne maji soukromou OI 66kW na kterou nedaji dopustit, ale skoro s ni nejezdi, pac maji sluzebaka. To zminovat asi nemusim, ale je to Made in Germany a ma to pres 220 klokanu a koncern to neni. No a ted zvazuji, co si poridit, v cem sem tam povezou vnoucata a v cem budou jezdit v duchodu na vylety s tim, ze kdo vi, jestli bude dalsi auto... nechavam je v tom, at si vybiraji a pak s nima budu pripadne obihat salony a delat chytryho. A to, co uz tu padlo hodnekrat... Octavka pry docela pekna, ale draha a nevidi zadnou vyhodu ve Skodovce oproti konkurenci, spis nopak (zatim s tim nejeli), Rapid se nelibi a tak z nich vypadlo, ze asi Toyotu Auris, pripadne Focus. A nebo Q5, ale to nakonec zavrhli, pac to je podle me ptakovina, pro dva lidi v tomhle veku porizovat neco tak drahyho, a dosli k tomu sami. Tata chce spis Auris, mama spis Focus, ale s Aurisem nemaji problem, trochu s tim jezdili v predchozi generaci a byli z toho nadseny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Únor 23, 2013 Sdílet Odesláno Únor 23, 2013 Díky Honzo, pěkné , stejně jako Michala mě napadlo, že Octavka by s tím mohla přijít v L&K. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Únor 23, 2013 Sdílet Odesláno Únor 23, 2013 (upraveno) krysarr: trochu zvláštní, že argument proti Octavii je cena a pak zvažují Q5..ale je pravda, že pro dva lidi je i Octavia zbytečně velká. Co Yeti? Když už nic, tak by měl být stále argumentem ceny dílů, pokud to bude auto na delší dobu.. To porovnanie je tak absurdné a je to tak neskutočná zbierka blábolov, až sa čudujem, že sa pod to niekto dobrovoľne podpísal! Osobne poznám len JEDNÉHO JEDINÉHO človeka, ktorému sa OIII páči a chce si ju kúpiť. Už je kvalitne zmagorený z článkov a PR materiálov o super skvelých asistentoch pre šoféra, uveril aj zázračnej nízkej spotrebe počítanej podľa novej metodiky a už mu nevadia ani tvrdé plasty, ktorým sa posmieval u konkurencie... Naopak poznám asi 40 ľudí aktuálne jazdiacich OII/OIIFL a ich názor na OIII tu nie je v medziach slušnosti publikovateľný. A minimálne polovica z nich na OIII čakala s tým, že to bude ich budúce auto, z týchto už 2 skončili u konkurencie (i40 resp Ceed). Stále čakám, že sa zobudím zo zlého sna a uvidím inú OIII, ktorá bude dôstojným nástupcom OII. Pretože toto je naozaj zlý sen, presviedčam sa o tom deň čo deň. Naozaj nerozumiem pochvalným recenziám a nadšeným výkrikom, aké je to ako skvelé a aká je teraz OII zlá. Som ochotný akceptovať jediné a to fakt, že niekomu sa proste to auto páči - každý má iný vkus. Ale tvrdiť, že je lepšie, som ochotný akceptovať len od blondín Už se mi to zdá, jak přes kopírák. Kolik lidí nadávalo na design OII FL, že vypadá jak nějaký Korejec, apod. Podle mě to chce jen čas, až začne být auto viděno na silnicích, myslím, že hodně lidí změní názor. Z fotek to je hodně ošemetný. Měl jsem tu možnost vyzkoušet motory 1,2 TSI 63kW, 1,4 TSI 103kW, 1,8 TSI 132kW DSG, 1,6 TDI 77kW a 2,0 TDI 110kW DSG a musím říct, že i jízdními vlastnostmi jsem byl mile překvapen. Zvlášť motor 1,4 TSI 103kW je podle mě ideální volba co do poměru výkon - spotřeba - cena. Ano jsem, zapřísáhlý škodovák a nemám rád korejce, ale na školení jsem jel i i30, Ceedem, Focusem, Meganem a dalšími a uznávám, že korejci jsou na tom hodně dobře. Ale pořád bych volil Octavii. Upraveno Únor 23, 2013 uživatelem GeorgeWWW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Únor 23, 2013 Sdílet Odesláno Únor 23, 2013 George: ona ta Q5 prave byla takova "to se nam libi", ale rozum byl silnejsi :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Únor 24, 2013 Sdílet Odesláno Únor 24, 2013 Porovnávat eReSo versus OIII 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Garrett Odesláno Únor 24, 2013 Sdílet Odesláno Únor 24, 2013 Pánové, čím víc se na trojku dívám, tím víc se mi líbí a to mnohem víc než OII a včera jsem si konečně prohlídnul na fotkách kombi, za mě určitě palec nahoru, krásný auto NIKI i v tomto porovnání je OIII dle mého hezčí a to o pořádný kus, hlavně při pohledu z boku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Únor 24, 2013 Sdílet Odesláno Únor 24, 2013 Q5??Tak se v tom svez.Neskutečně tvrdá a uskákaná koza.To tredy v OIII bude daleko větší komfort než v Q5 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Únor 24, 2013 Sdílet Odesláno Únor 24, 2013 Souhlas s Cosbym, navíc není uvnitř mnoho místa ..... Jinak klasika tady, někomu se líbí, tak si klidně koupí, někomu ne (mě taky nee), tak si ji nekoupím, mám z ní stejnej pocit jako Igor, takže bych tyhle diskuze omezil, každý má svoji pravdu a každý vidí to svoje (myslím své priority), jako firemní auta se asi prodávat budou, jak Rapid, tak OIII, protože tam je jedno jakou to má nápravu, plasty apod (ovšem majitelé firem si asi koupí něco jiného :D ). Každý máme naštěstí právo svobodného rozhodnutí a až pominou ty články v časopisech, které jsou jednoznačně pod taktovkou škodovky, tak bude klid. Combi bude jasně kupované více, uvidíme co přinese cenovka, škodovka se dostala tam, kde ji chce asi koncern mít, ale je dobré si uvědomit, že je v kategorii (cenové relaci) ve které je už hóóódně na výběr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 24, 2013 Sdílet Odesláno Únor 24, 2013 Já myslím, že je správné, že OIII svými tvary připomíná OII, protože tím se odkazuje na již stávající linii. Všechny ostatní značky, snad jen z výjimkou zmiňovaných korejců, se tohoto trendu drží - přeci jen je stále dost konzervativních zákazníků, kteří chtějí mít de facto nový produkt s novým designem. Ten však vždy zůstane individuálním faktorem - někomu se líbí více, jinému méně. Krásně to je vidět např. na poslední generaci Golfu. K těm srovnáním, která sem hodil GeorgeWWW: je jasné, že konkurence taky nespí. Korejci udělali za posledních 6let neskutečný skok vpřed, stále jim však (dle mého názoru) hodně chybí. Jsou to detaily, které však jsou ve finále rozhodující. Např. korejci mají některé věci řešené velice neergonomicky a orientace po přesednutí není intuitivní. Koncern těží ve velké míře z toho, že jsou ovládácí prvky umístěny +/- stejně a řidič vždy ví, kde co najde a co k čemu slouží ;) Výběr auta: jak psali kluci výše, tak Audi Q5 je hezké navenek, uvnitř velice stísněné. O komfortu cestování v běžné verzi nejde téměř ani mluvit, ve vyšších výbavách (která např. všude AUDI prezentuje) to už je v pohodě. Cenově je to také jinde, pak mi taky nešel do hlavy "argument", že OIII je drahá. Ale bylo to zde vysvětleno ;) Toyota je, dle mého, drahá sázka na jistotu. Technika kvalitní, servis ok, prodej nechci hodnotit - mám zkušenosti jen se dvěma dealerstvími a nechci je komentovat (slušně to nejde). Ford Focus - zajímavý design, interiér je na první pohled atraktivní, ale to je taky všechno. Sedadla jsou značně nepohodlná, s velice krátkým sedákem a špatným bočním vedením i nastavením opěradla/opěrky hlavy vůči sobě. Cenově dostupný je (co vím) jen motor 1,0 EcoBoost - ten mě docela překvapil, ale nejel jsem s tím víc jak 1500km... Dlouhodobý poznatek mi chybí. Řazení fordu je docela gumový, podvozek byl obdobný. Jasně, každý má jiné požadavky na auto, ať už komfortu, tak i jízdních vlastností. Docela mě překvapil nový Opel Adam, ale to auto je zhruba velikosti Fabie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Únor 24, 2013 Sdílet Odesláno Únor 24, 2013 Já myslím, že je správné, že OIII svými tvary připomíná OII, protože tím se odkazuje na již stávající linii........ Korejci udělali za posledních 6let neskutečný skok vpřed, stále jim však (dle mého názoru) hodně chybí. Jsou to detaily, které však jsou ve finále rozhodující. Např. korejci mají některé věci řešené velice neergonomicky a orientace po přesednutí není intuitivní..... Řazení fordu je docela gumový, podvozek byl obdobný. no neřekl bych, že je OIII podobná OII Ovládání každého auta mimo koncern je jiné, nevidím na tom nic špatného, každý si zvykne na svoje auto, takže nevidím nic špatného na jinak rozmístěných ovladačích u různých značek, záleží na tom jaké auto zvolíš jako vzor, mimochodem on ani koncern není bez chyby - viz ovládání jasu přístrojů a naklápění světel, které nejsou vidět. Podvozek Focusu je gumovej? může být všechno možný, ale gumovej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Únor 24, 2013 Sdílet Odesláno Únor 24, 2013 jardo psal razeni, srovnavat OIII s focusem je asi opravnene vzhledem k rozmerum ale skodovka si ceno-tvorbou muze sama za to ze v drazsich verzich se dostava do teritoria mondea. No uvidime ale porad si nejsem jistej ze to OIII bude mit tak lehke jak to mela OII 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 http://auto.idnes.cz/srovnani-skoda-octavia-stara-vs-nova-dv8-/auto_testy.aspx?c=A130221_234904_auto_testy_fdv 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 to uz tu je mam dojem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 pokud jo tak se omlouvam, ale je to článek z dnešního rána a nevšiml sjem si že by to tady někdo dával ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 aaaaha tak mozna mu omyl, videl jsem ze je to srovnani OIII a OII takze sem myslel ze je to to samy, juknu EDIt : jooo tak to je idnes, ja myslel ze to divny srovnani na auto.cz, pardon 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 Tak si nejsem jistej jestli ten novinář opravdu v OIII seděl, když nerozezná interier OII od OIII . Pak tomu hodnocení má člověk věřit http://auto.idnes.cz/foto.aspx?r=auto_testy&c=A130221_234904_auto_testy_fdv&foto=FDV497212_IMG_1650.jpg 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dix Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 Nová položka v ceníku: Koženka na zadní straně opěry předních sedadel-Elegance 500 Kč DAB-3000 Kč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 Tak si nejsem jistej jestli ten novinář opravdu v OIII seděl, když nerozezná interier OII od OIII . Pak tomu hodnocení má člověk věřit http://auto.idnes.cz/foto.aspx?r=auto_testy&c=A130221_234904_auto_testy_fdv&foto=FDV497212_IMG_1650.jpg Taky jsem se nad tim pozastavil a pousmal nad kvalitou redaktoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 idnes....nejsem prekvapen 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 Dneska me kamarad povozi v O3 2.0tdi DSG, tak jsem zvedavy na tu jejich tichost prirovnanou s bmw 530xd :D . Podle me to nebude tizsi ani nahodou, prece jen V6 vs V4 a taky jina trida. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 Hlavně je zvláštní, že většina lidí co s OIII jela, tak tvrdí, že OIII je hlučnější než OII, tak nevím no. Jsem zvědavej jak to bude působit na tebe .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 Uvidime, kazdopadne to poznam, protoze pro me nejvetsi sok po presednuti do audi byla tichost, tohle jsem vnimal nejvice, takze jestli ma byt ticha jako 530xd, tak to poznam :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 O2 vs. O3 stejnej motor (1.6TDI) a rekl bych, ze hlucnost stejna.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 no neřekl bych, že je OIII podobná OII Ovládání každého auta mimo koncern je jiné, nevidím na tom nic špatného, každý si zvykne na svoje auto, takže nevidím nic špatného na jinak rozmístěných ovladačích u různých značek, záleží na tom jaké auto zvolíš jako vzor, mimochodem on ani koncern není bez chyby - viz ovládání jasu přístrojů a naklápění světel, které nejsou vidět. Podvozek Focusu je gumovej? může být všechno možný, ale gumovej Jarda to četl správně Vycházím z toho, jaký kusy jsem měl k dispozici; ze tří testovacích vozů to v jednom případě byla podvozková guma - strašně vláčný chování, bez zpětné odezvy. Jen jeden byl vyloženě dobře naladěný a tam to bylo hodně zajímavý ježdění ;) Proto jsem psal to, co jsem napsal ;) MichalK.: odkdy dělá koncern V4 motory? V6 chápu, ale uspořádání čtyř válců do V?? Hlučnost nedávno měřila i MF DNES v rámci některého z testů. Výsledky se jim, překvapivě, docela podařily, protože se zhruba blížily výsledkům z testování škodovky. Celkově je OIII opravdu tižší, ale to, co řidič nejvíce pociťuje, tak je kultivovanost vozu. Akustický šum posádka vnímá jako např. hluk od kol a znamená to pro ně zvýšení hlasu při mluvení. Subjektivní dojem každého z nás je v tomto měřítku nezanedbatelný, protože všichni hlučnost vnímáme jinak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.