Jump to content

Octavia III

Recommended Posts

Marv: ano marže obchodníka je standardní, jako u obyčejné Octavie, ale rozhodně to není 10%.

Jinak Fabie RS je hoodně slabá, pár kusů ročně se v ČR prodá a často jsou to služební vozy.

wrccko: tahle byla na Rallye Bohemia? Chtěl jsem totiž nakonfigurovat žlutého liftbacka, ale bohužel ten má zpoždění :(

Detailně jsem si prohlídnul několik OIII RS jak combi tak lifty a musím říct že jsou nádherný.... hlavně sedačky ty jsou fakt pecka jediný co je sklamání jako že velký je falešný výfuk u TDi.... Tohle do škodovky nepatří..... Kazí to celej dojem z auta už jenom kvůli tomu bych TDI nechtěl wallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gif

je dokonce pod GTI (640T)

Dovolím si nesouhlasit, protože nevím, odkud jsi vzal tuto informaci.

Cena GTIčka se 162kW je 613.900CZK, cena Octavie RS se stejným motorem a výkonem je 619.900CZK. Stejná situace je i v Německu, kde je nová Octavie RS k mání od 29.390€, Golf GTI (162kW) pak od 28.675€.

Pokud však chceš porovnat Golf GTI Performance (169kW), pak máš samozřejmě pravdu. Ale srovnáváš neporovnatelné ;)

Škodovka se za vyšší cenou neschovává, ba naopak o tomto modelu tvrdí, že jako zákazník dostaneš na rozdíl od GTIčka limuzínu (liftback) a pokud někdo chce, může mít i kombík.

Co říkáte na tuto reklamu škodovky?

Mně teda příjde jako nejnepovedenější a nejrychleji spíchnutá reklama všech dob :blink:

Dovolím si nesouhlasit, protože nevím, odkud jsi vzal tuto informaci.

Nesouhlasit samozrejme muzes na to mas plne pravo, ale nesouhlasit jen protoze nevis kde jsem tu informaci vzal se mi zda byt trosku silly. Srovnavam 162kW 5dver s 162kW 5dver.

golf.JPG

Octavia RS už pozná aj slovenské ceny. Model s motorizáciu 2.0 TSI stojí 24.960 Eur (26.260 Eur Combi). Naftová verzia s motorom 2.0 TDI vás bude stáť 25.660 Eur (26.960 Eur Combi). Za automatickú prevodovkou DSG sa pripláca približne 2-tisíc Eur. Nedá mi nespomenúť fakt, že v prípade, že si vyskladáte novú Octaviu (nielen RS) v konfigurátore na samotnej stránke automobilky, ľahko sa dostanete aj na čiastku 43-tisíc Eur, čo je podľa mňa naozaj silná káva. V tejto cenovej relácii sa pohybuje o triedu vyšší, luxusný Mercedes-Benz triedy E!

http://refresher.sk/11315-Skoda-Octavia-RS-2014-Velka-fotogaleria-a-slovenske-ceny

http://www.autorevue.cz/skoda-octavia-combi-vs-vw-golf-variant-proc-ma-octavia-velky-problem

.... V nedávno vydaném testu verze kombi s pohonem všech kol jsme psali, že Octavia obecně není vůbec špatné auto. Naopak, má řadu kladných vlastností počínaje obřím zavazadelníkem a jízdou konče. Vlastně by to mohlo být asi výborné auto, kdyby si Volkswagen neponechal celkem pochopitelně některé trumfy ve svých rukou.

Můžeme se rozčilovat, jak chceme, ale jde o logický krok. Vlastník je jasný a ten určuje pravidla hry. Takže Octavia bude muset bojovat proti Volkswagenu Golf Variant s několika handicapy. Začít můžeme třeba dnes už velmi dobře známou zadní nápravou. Ta je sice nově vyvinutá, ale s víceprvkem vzadu to je prostě a jednoduše o něčem jiném. Nicméně toto už bylo taktéž probráno ze všech stran, takže se pojďme podívat na téma jiné, možná ještě důležitější........

Právě byl spuštěn CC na Octavii RS. Upozorňuji, že v interiéru je dočasně zobrazen čtyřramenný volant. O tomto problému se ví, a bude během příštího týdne upraven, nicméně se rozhodlo, že se pustí dočasně s tímto volantem (platí to pro tříramenný nemultifunkční volant; u automatu nebo v manuálu s příplatkovým multifunkčním je vše pořádku). Hold tlak na objednávky.

Edited by GeorgeWWW

Jedno mensi OT v ramci dotazu neznaleho, ale proc ma proboha ten novej znak ten vnitrek cernej, zase uspory? Naprosta vetsina automobilek ma vnitrek chromovyho znaku v barve vozu, protoze se dava jen to "okoli", u toho novyho znaku to cerny na nekterych barvach vypada desne levne. Viz treba cerveny superby na Tour...