lazaruslong Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 ahojte. Neřešili jste někdo sundání tažného? Mám odnímatelnou verzi. Nasazené někdy od podzimu. chci ho sundat,ale mrcha nejde a nejde. Je totálně zahryznutá. Nevíte jak na to? Díky.Martin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dushky888 Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 Nevies hopovolit alebo vytiahnut von? Ak vytiahnut, tak priviaz poriadne lano o tazne, druhy koniec a silny strom, stlp alebo nieco pevne, zarad jednotku a tahaj.... Uvidis ako rychlo ho uvolnis... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lazaruslong Odesláno Březen 4, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 Zatím jsem ve fázi kdy mi nejde ani povolit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Březen 5, 2011 Sdílet Odesláno Březen 5, 2011 Nejspíš bude zarezlé, takže nastříkat nějakým uvolňovačem spojů. Btw proč jsi ho celou zimu nesundal, to jsi ho pořád používal? Pokud je odnímatelné a nepoužíváš ho, tak bys s ním správně neměl ani jezdit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Březen 5, 2011 Sdílet Odesláno Březen 5, 2011 Zkus MD spray nebo brzdovku. Aplikuj to několikrát po sobě. Nevím co máš za tažný, ale poduk originál co se vyndavá směrem dolu, tak bych to ze strom nepřivazoval :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lazaruslong Odesláno Březen 5, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2011 Tak jsem se na to dneska vrhnul fest. koupil jsem něco na povolení zarezlých spojů, pořádně to prostříkal, nechal asi půl hoďky působit a pak šel nato. Pomocí síly to nešlo, tak jsem použil sílu větší a ejhle- povedlo se:-D chtělo to jen holt pořádně zabrat pomocí páky. Jinak jsem s ním jezdil protože jsem ho často potřeboval a nechtělo se mi sundávat. Martin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dushky888 Odesláno Březen 5, 2011 Sdílet Odesláno Březen 5, 2011 Zkus MD spray nebo brzdovku. Aplikuj to několikrát po sobě.Nevím co máš za tažný, ale poduk originál co se vyndavá směrem dolu, tak bych to ze strom nepřivazoval :P tak v tomto pripade nie :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juhyyy Odesláno Září 29, 2013 Sdílet Odesláno Září 29, 2013 Ahoj mám taky problém. Kliček se mi otočí jen o 90° nevím jestli je to max ale netočí se ta zadní půlkulatá část a absolutně s tím nehnu. Když tu zadní půlkulatou část vemu do kleští tak se točí, ale neotočím jí úplně nedostanu se tam. Nevím co stím. Mám vyndat celou tu tyčku se zámkem? Jen nevím jak na tu závlačku nedostanu se pořádně k ní jak jí vyskrábnout? Díky moc snad mi ještě někdo poradí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Září 29, 2013 Sdílet Odesláno Září 29, 2013 tu závlačku dostaneš ven tenkým plochým šroubovákem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bielan Odesláno Září 30, 2013 Sdílet Odesláno Září 30, 2013 Koukám, že nás je víc, co se jim hryzlo tažný. Měl jsem ho na jaře namontované cca měsíc v kuse (téměř obden jsem jezdil s vlekem) a potom jsem nechal na autorizáku, aby to shodili, protože mé vybavení na to nestačilo. A korunu jsem tomu nasadil ve chvíli, kdy jsem nalomil jeden ze dvou klíčků. Každopádně teď jsem tažný přes léto několikrát sundal a pokaždé prostříkal/promazal (WD 40 to jistí). A klíč jsem s nechal udělat raději nový... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Září 30, 2013 Sdílet Odesláno Září 30, 2013 Já bych ho taky rád sundal, ale nemám klíč. Nevíte někdo jestli se nechá pořídit? popřípadě za kolik. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Září 30, 2013 Sdílet Odesláno Září 30, 2013 klíč i s vložkou zámku se dá pořidit, bud v servisu nebo na cc-autodilech. cena myslím cca 400kč 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juhyyy Odesláno Říjen 1, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2013 Mám to tedy zarezlý , když klíčem otočím, ale jen o 90° a nahoře půlkulatá část se netočí, ale když za ní vemu tak se trochu točí. Nemůžu to mít někde uprostřed zlomený? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Říjen 1, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2013 http://www.cc-autodily.cz/zamek-nahradni-tazneho možná já zámek přechází v půlkulatou část, tak jedině tam že by se to urvalo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juhyyy Odesláno Říjen 1, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2013 možná.. uvidím.. díky za link objednávám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomasek Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 Já koupil 4 roky starou octávku, a měl jsem tam originál odnimatelné tažné, který nikdo 4 roky nepoužíval, zámek totálně zrezlý,a i to okolí myslel jsem,že to nedám. Klíč šel dovnitř strčit tak 5mm. 14dní jsem doho každý den šplíchl olej GT85 ( http://www.bike-eshop.cz/oleje/olej-gt-85-200-ml ). Je to ve spreji s tenkou trubičkou,takže to krásně aplikuješ i do vnitř do zámku. Blbé je, že je zámek směrem dolů,takže po chvíli to vyteče. Tak jsem to vždy zazátkoval tou gumovou krytkou. A po 14dnech jsem tam ejhle strčil klíč, po dvou dalších dnech otočil zámek, a pak hupsnul na kulu a bylo dole :-) myslím si, že je to tak jednoduchý, že se tam nedá nic urvat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub Cerny Odesláno Prosinec 25, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2013 Doporučuji po sundani pořadne odrezit (drat kartác+ plochej kynžal ) a pak promastit vazelinou ja použil tu ca je na poloosy a mam od tehle pakarny se sundaním pokoj cca 2 roky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
J.S. Odesláno Únor 28, 2014 Sdílet Odesláno Únor 28, 2014 Ahoj, mám taky problém s tažným, koupil jsem auto už s koulí (mám teda jedničkovou octavku, ale našel jsem koulový téma jen tady :-) ). Je to demontovatelná A-50-X, chci ji teda sundat, protože teď vozík tahat nepotřebuju a nechtěl bych mít zbytečně problémy. Problém je v tom, že neivm jak to bylo dlouho nesundaný a je to zatuhlý jako prase. Otáčení klíčkem - hýbání tou půlkulatou částí jsem rozchodil. Ještě jsem dokázal vytáhnout celou tu tyčku se zámkem, ale to je asi k ničemu, ale nevím jak sundat tu kouli. Čím kam otočit, aby ta koule šla tahem dolu vyndat? Potřebval bych poradit kam koncentrovat svou sílu, jak to nevim, tak se do toho bojim pořádně opřít abych to zbytečně nepodělal. Díky, Pepa. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 vcera jsem ji nandaval a dneska sundaval, bylo to cely od rzi - hlavne ta kulata cast v lozi do ktery to cely zajede. Trosku jsem to posolichal sroubovakem, namazal WD40 a gumovou palickou doaretoval pri sundani jsem pouzil jen svoji nohu. Nesla totiz odaretovat, z loze pak uz vypadla sama, zamek s klickem mam novej takze bez problemu. kouli mam tuhle: http://www.cc-autodily.cz/files/images/125840004-01.jpg 0 Citovat Odkaz ke komentáři
J.S. Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 Hmm, kouli mam stejnou a dneska jsem se do toho opřel a pro velkou slávu to povolilo, jenže tam kde nemělo. Prdnulo mi to v místě, kde je na tom hlavnim čepu vyvrtanej otvor pro ten tyčkovej zámek. Čili čep v kouli nepovolil, ale urval jsem to jediný čím se to povolit dá. To jsem asi v řiti co ? Prostříkával jsem to několik dní WDčkem a pak to urvu, no alespoň mi policajti nemůžou říct, že to jde sundat bez nářadí, obávám se že to nepůjde ani s nim :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 to je pekne v riti. To uz je na sundani narazniku a mozna i celyho taznyho. Pak podle situace zkusit navarit tu packu zpatky a nebo v nejhorsim pripade vyvrtat, coz znamena sehnat si novou kouli 0 Citovat Odkaz ke komentáři
J.S. Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 Nechci bejt sprostej, ale KURVA! ikdyž jsem si to myslel. Navařit by to možná šlo, kousek tam je, ale bylo by potřeba aby se ten čep nějak povolil aby to pak neruplo v tom sváru. Achjo to mě fakt štve. Ještě mě napadlo že bych provrtal ten čep jakoby v ose a vybrousil tam třeba hranatej otvor a pak nasadil nějakou kliku s hranolem a zkusil to povolit, jen ani nevim jestli provrtat ten čep je OK. Nebo tam navařit šroub na kola a pak to povolovat normálně klíčem na kola. No zatim to ještě to zkusim víc prostříkat WDčkem, plus možná koupit nějakej mrazící sprej, podchladit to a vzít ten zbytek do hasáku a snažit se to povolit, naděje umírá poslední. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 ctyrhran je dobra volba. Nemas neco na rez misto WDcka? Ono to neni vsemohouci, hlavne na rez nema moc ucinek. Je to jen olej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 Nezlob se na mně a s tvrzením, že WD40 nemá na rez moc účinek s tebou nemůžu souhlasit. Jako servisák ho používám dost často a z velký části právě na povolení zarezlejch pohyblivejch částí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 na rez by mohla ještě dobře působit brzdová kapalina... ta rozežere kdeco... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 Nezlobim.. ja pouzival nejakej sajrajt na povoleni.. je to ve spreji a nazev si nepamatuju, ale osvedcil se mi. Je mozny, ze to WD povoli pomaleji, respektive ze se dostava pomaleji mezi ty treci plochy. Jednou jsem potreboval povolit srouby od matic u leseni a WDcko to nedalo, az prave ten sajrajt. Je to teda uz dyl a mohli od ty doby upravit slozeni, ikdyz si myslim, ze se vyrabi furt stejne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
J.S. Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 No, brzdovku mam zbytek ještě nějakej z feldy (žlutá lahev), tak tu můžu zkusit na čep nacákat, jinak nic lepšího nemám. Budu to krmit teda brzdovkou a WDčkem a zkusím to tim hasákem, ale jak jsem na to koukal je tam hrozně malá plocha za co to chytit. Ještě mám známého kováře tak asi pak zajedu za nim s prosbou, jetsli neví co s tim, prej je to kouzelník, tak budu doufat. Kdyžtak zkusím asi vyvrtat ten čtyřhran, nebo navařit šroub na kola. Nicméně je to dost na prd . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
J.S. Odesláno Březen 2, 2014 Sdílet Odesláno Březen 2, 2014 Tak jsem tam nablemcal jak WDčko tak brzdovku, proklepával to kladivem, ale pro hasák je tam málo místa a nedá se to moc chytit. Nehnul jsem s tim. Asi teda budu muset odstrojit alespoň plast nárazníku a zkusím jetsli mi na ten pahejl kovář nedokáže něco navařit a pak se to pokusit uvolnit. No když jsem šel "sundavat" tu kouli, věděl jsem že to bude asi náročný, ale že až takhle jsem teda nečekal. Jak to prdlo tak se to značně zkomplikovalo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juhyyy Odesláno Březen 6, 2014 Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 No já to mám taky pěkně zakouslý v tom čepu. Už týden na to stříkám sajrajt na zarezlý šrouby a WD ale vezmu na to až auto bude na zvedáku a fakt se bojím že to zlomím jako J.S.. Raději za to nebudu moc rvát když to nepůjde bude muset jít nárazník a tažný dolu a nechat to máčet v něčem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Březen 6, 2014 Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 Kluci nechci Vám do toho nějak kecat,ale pokud si vzpomínám tak na odrezení se používala brzdová kapalina červená( žlutá moc nefunguje), nebo se taky používala Coca Cola. samozřejmě to bylo v době kdy ještě nebyly u nás k sehnání jiné přípravky na uvolńování zatuhlých a zarezlých šroubů. Honza. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.