Přejít na obsah

Tomíkova 1.6 55Kw

Doporučené příspěvky

uprimne - nechipoval bych to, jak jsem rikal tri roky jsem ji mel a nedelal bych to, jezdil jsem s chiplou i nechiplou a nevyplati se ti to :lol:

s timhle motorem to neudela tolik jako s jinejma bohuzel :D

a vis ceno bych se byt tebou nebal?17tek s gumou 205 :D na spotrebe a rychlosti nepoznas nic a udela to velkou paradu :lol: i posilovac rizeni to vydrz. vse vyzkouseno ;)

No ono tady nejde ani o nějaký zvýšení výkonu, předpokládám, že se tady bavíme o úpravě ŘJ od cimbu, tam je hlavní, že se zlepší trochu průběh, měla by zmizet díra mezi sešlápnutím pedálu a zrychlením, to je z továrny trochu blbě odladěný, no a motor by měl jít malinko víc vytočit, neměl by umřít nad 4 tisíce otáček ale až tak nad 4500 :D

Za 3 litry (teď je akce) bych do toho šel.

Odkaz ke komentáři

Tak díru mezi sešlápnutím pedálu a zrychlením osobně nepozoruju ani teď.

Stejně tak tah motoru ve vyšších otáčkách. Se starými svíčkami motor umřel někde na hranici 4100ot. a dál lezl jen neochotně a začal vynechávat a pocukávat.

Teď s novými origo BOSCHkami jde až k 5000ot. bez problémů.

Nicméně zatím čipovat nebudu...se mi nelíbí, že to řeší výměnou celé ŘJ za jinou - upravenou. Svoji ŘJ nikomu nedám :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím, taky mi AEE říká pane, ta tvá je krásná a hlavně ten novší interiér trošku závidím :-) ale v dobrém, nicméně k tomu chipu, já budu chipovat v létě už s jistotou a mám to domluvené ve Zlíně , kde mají i brzdu a změří ti výkon před chipem a po chipu, ale hlavně jde o to že vytvářejí mapy sami a ze sw ze tvého chipu - přečtou chip, zazálohují původní mapy, a pak je upraví a nahrají zpět na puvodní chip, mažou ho UV zářením ... takže ti to doladí jak budeš chít - bud na tah a výkon ve vyšších otáčkách nebo spíš na spotřebu, omezovač posunou do 6500 jak u Cimbu ale oproti Cimbu nemění jednotky. Já mám představu tak 62 kW při 5100 otáčkách a 149 Nm při 3500 otáčkách, tak uvidíme, jinak dávaj záruku jak Cimbu a všichni ti lepší chiptuneři.

Odkaz ke komentáři

jo jo musím jen a jen souhlasit, měl jsem možno se projet v 1,6 74 kW , a ne jednou, a jsem rád že mám AEE , prostě se mi s tím jezdí příjemněji, je fakt že po překročení 4000ot. AEE už zaostává hodně, ale tak jsme lidi a běžně se to přes 4000 netočívá pokud nechcem jezdit za 9 litrů

Odkaz ke komentáři

Asi tak nějak. Strýc má 1,6 74Kw v kombíku a jako že bych z toho byl móóóc vyplesklej to teda ne(zvlášť po tom co na ni měnil před vánoci slavnou převodovku DUU - 18 tis. v prde.i :lool: )

Nicméně je fakt, že 74Kw má od 4000ot. navrch, ale mezi 2000-3500ot. je 55Kw pružnější a příjemnější ;)

Odkaz ke komentáři

jo jo, u AEE když něco odejde tak je to většinou malá částka , a navíc si všechno opravíš sám ... i když třeba do rozvodů nebo do spojky to bych se nepustil :lool: ale tak ... Jinak když jsme u těch motorů , katastrofa škoda fabia 2 combi 1,4 16V , 63kW ... jel jsem s tím a v duchu to proklínal, tah až od vyšších otáček a nic moc, prostě objem se nenahradí ... ale moje předpotopní skoro 12 roků staré AEE by tu fabku dalo jak nic , a to píšou ve specifikacích lepší zrychlení (12,7s) než u octavie 1,6 55kW (14,4 s u LX ) ...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
1,4 néééé :)

1,4 16V beru jako neplnohodnotnou náhradu za starou 1,6 55Kw...prostě 1,6 je 1,6 ;)

Tak náhrada no jo ... se už prostě nechtěla inženýrům upravovat 1,6 55kW AEE ... prostě měla jen Euro2 ... a od 2001 se museli už vyrábět auta s Euro3 ... takže jim přišlo jednoduší vzít v koncernu už používaný šestnáctiventil 1,4 55kW který je sice modernější ale nenahradí naši " zastaralou " 1,6 ku ... prostě objem nenahradíš ...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 7 měsíců později...

foto je na nic. protože žádný křídlo zatím nemám. takže ani velký ani malý :smich:

Stahovačky? no opravoval, opravoval.

V červnu si tak zabouchnu levé zadní dveře a sklo šup do nich. Naštěstí bylo sucho a teplo a bylo to pár Km od baráku. Takže hezky koupit opravnou sadu(facelift plastík, facelift svorka skla, těsnění dveří-takovej ten igelit) a už se opravovalo. Na pravé zadní jsem nečekal a udělal je hned taky. A dobře jsem udělal. Při demontáži se mi stahovačka rozsypala defakto v rukách. Takže to byla jen otázka času.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tudlevá mi tak nějak upadlo ukostření zapalovací cívky na hlavu motoru. Prvně jsem se snažil to rozmontovat, zkrátit kablík na nejmenší možnou délku-abych se dostal na zdravou měď a pak to smontovat. Jenže to bylo na pytel. Tak jsem vzal měděný lanko 2,5mm2 dvě očka, páječku, cín a vyrobil úplně nové. Vypadá to skoro jako originál :)

Někdo tvrdí, že to tam není nutný, ale co-však mě to nezničilo ani finančně, ani pracovně :)

Jinak nového nic. Po neděli přezuju zimní bačkůrky a vyměním konečně olej. Příští víkend pojede na malý výlet, tak ať se promázne novým :D

post-28-1289587104_thumb.jpg

post-28-1289587121_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...