Vinca Odesláno Červenec 30, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2009 mate nekdo zkusenosti s rozlevanymi oleji po internetu? nevim, mam strach, aby me dali ten olej, ktery chci a ne treba nejakou sracku, jelikoz doma nepoznam co to je za olej, jest-li ten, co jsem chtel nebo nejaky srackovy olej za par supu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ajpservice Odesláno Červenec 30, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2009 Toto je zbytečné riskovat. Však už seženeš olej v originál menším balení za rozumnej peníz.. Tak není důvod používat něco stáčeného a několikrít přelévaného.. Ale pokud máš kámoše třeba někde v servisu.. tak proč ne.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Září 24, 2010 Sdílet Odesláno Září 24, 2010 Máš pravdu, nikdy nezjistíš, co Ti tam nalili, a kdyby náhodou to bylo co jsi chtěl, nevíš v jakých podmínkách a jak dlouho "skladováno", tzn. pominem všechno okolo, olej Ti doporučují např v servise měnit po jednom roce, kvůli stárnutí aditiv v oleji, pokud teda nenajedeš oných 15tisíc ... pominu-li, že se to dá v klidu obejít (samo v rozumné míře) a je to zbytečné tahání peněz ze zákazníků ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 Nechci zakládat další téma o oleji, tak se zeptám tady. Mám na olej najeto 11 000 km, ale mám ho v autě už asi 1 a čtvrt roku (za rok totiž najedu kolem 10 000 km), mám ho tedy teď před zimou vyměnit nebo to mám dojezdit do těch 15 000 km (což by trvalo asi celou zimu)? Díky za odpověď 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 vymenit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 Záleží co máš za olej, pokud jsi při nákupu šetřil a máš TDi (tzn. olej maže i turbo), tak vyměň, turbo je dražší než pět litrů oleje ... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 Nebudme zas tak hloupi Staci se podivat, v ktery sekci se ten prispevek nachazi a co ma dotycny v podpisu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 peteres: jak napsal houmik, z podpisu a i podle této sekce jde poznat, že mám 1.6/74 kw a na oleji nešetřím, kupuji oleje od Mogulu ;) . Jinak ten olej tedy vyměním, ať něco nezanedbám, ale stejně jsem teď na prášky, protože jsem zjistil, že se mi během 1-2 měsíců stratilo cca 0,5 - 0,75 l oleje. Gufera na klice jsou dobré, nikde nic neteče a navíc byly před 3 roky měněny a tak mám hrůzu, aby to nebyly gufera na ventilech , no nejdřív vyměním ten olej a pak budu sledovat jestli se bude nadále strácet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 taky mi to jednou vzalo skoro litr oleje dolil jsem na cestu a za 2 dny jsem měnil olej úplně i s filtrem a bylo to dobrý taky jsem se lek že mi to už žere když mám teprve něco málo přez 100tis :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 To jsi mě trochu uklidnil, mluvil jsem s kamošem automechanikem a ten mi taky řekl, že nejdřív vyměníme ten olej a pak se uvidí, já v to doufám, že to potom bude dobrý . Hned zítra jedu pro novej olej a filtr ať to můžu co nejdřív vyměnit :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Říjen 6, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2010 tak pak napiš jak to dopadlo :( já měl taky u sebe bobky že už to žere a bal jsem se ale už 7tkm a nic neuteklo :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 6, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2010 Dneska ten olej budu měnit a určitě dám potom vědět jak to dopadlo, ale asi jsem přišel na závadu, která zavinila ztrátu toho oleje. Sundal jsem před chvílí plasty z motoru a co nevidím, kolem jedné svíčky je to úplně mokrý od oleje, tak jsem ten motor nastartoval a vidím, jak to kolem té svíčky buble, tak je asi povolená a flusá ten olej ven a navíc poslední dobou slyším klepání a to prý může způsobovat právě ta povolená svíčka :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Říjen 6, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2010 Ahoj Marto netece ti to i z vika ventilu ?- tesneni? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 6, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2010 Ahoj Mišo, myslím si že ne, pořádně jsem si na to posvítil baterkou a ochmatal rukou a jediný mastný místo je jen kolem té svíčky, ale odpoledne jak budu s kamošem měnit ten olej, tak možná uděláme menší rozborku a pořádně to všechno prohlídnem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 6, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2010 (upraveno) Tak olej se dneska neměnil (asi až v pátek), ale podíval jsem se s kamošem na ty svíčky a na 2 a 3 válci byly svíčky uvolněný, tak se dotáhli (jedna o 1 otáčku a druhá o 1,5 otáčky). Na co jsme dál přišli, že sání (které jsme sundali kvůli těm svíčkám) bylo zevnitř mokré od oleje, tak jsme se rovnou podívali i na trubku sání (co vede do klapky od vzduch. filtru) a v něm bylo taky trochu oleje (u klapky), tak jsem z toho celej na prášky, kde se tam ten olej vzal . Jinak tu trubku sání musím zítra koupit novou, protože mám prasklou tu trubku co je napojena u nalévacího hrdla na olej (toto je taky častá závada to praskání), že by to mělo nějakou souvislost se strácením oleje? Opravdu mi jde z toho hlava kolem, ach jo Upraveno Říjen 6, 2010 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Říjen 7, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2010 je to možná já měl to samý ale mě se dost blbě rozjíždělo a dělalo to chyby Emise atd...myslim že to bylo od klikovky měl jsem rozežraný 2 hadice kupovali se origo a ta u klapky stála nějak 1500 a druhá nevim...na plastovou hadici si myslim že je to docela dost no 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 7, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2010 Já se budu modlit, ať je to po výměně té hadice a oleje v pořádku. Jinak já tu hadici nebudu kupovat originál, ale koupím repliku, ta je prý taky v pohodě, protože takový peníze za origo. hadici dávat nechci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 Toho podpisu jsem si za boha nevšiml a že jsem v sekci mému motoru taky ne, fakt sorry ... Nějak tak prolétám forum všude možně ... Jinak k té hadici, až ji koupíš, mohl bys hodit foto? Taky musim koupit, páč páska to moc dlouho neudrží a zajímalo by mě, jak je řešen ten husí krk k hrdlu oleje, jak tam tak krásně praská ... Dík Petr 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 V pohodě nic se nestalo, přece nikdo není dokonalý . Jinak tu hadici už mám i namontovanou, je to druhovýroba (německý koncept) za 792 Kč a ten plastovej husí krk už u této hadice není, ale je nahrazen gumovou částí, která je krásně měkká a pružná, takže by už žádné prasknutí nemělo hrozit, mě a kamošovi (automechanik), který mi ji sehnal se toto řešení strašně líbí :) , ještě přikládám nějaké foto té hadice... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 Vypadá pěkně, to by opravdu chvíli vydržet mohlo ... před půl rokem mi bylo líto kupovat originál hadici od odvětrání klikovky a čína už slzí, německá by mohla snad vydržet víc ... jinak na cc-autodíly mají akorát španělskou, tak nevim nevim ... kde jsi ji sehnat Ty? Dík ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 Mě ji sehnal kamarád v Brně v origo. prodejně Škoda. Jinak ta moje hadice se taky vyrábí ve Španělsku, ale je to od německé firmy, tak snad to vydrží dlouho :) . Ještě přikládám foto krabice od té hadice 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 Pokud se nepletu TOPRAN nedodává originální díly, ale dodává díly, které se rovnají originálu! :) Mam například od nich váhu vzduchu a odešla po 2měsích, tak budu věřit že to byl pouze špatný kus 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 11, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2010 Vím že to není originál, ale ta hadice se koupila ve Škoda prodejně a když Škodovka prodává jako levnější náhradu od této značky, tak to zase nemůže být nějakej šmejd. Věřím, že ta váha byla jen špatný kus, protože ta hadice vypadá opravdu dobře 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Říjen 11, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2010 Jak říkám podle mě váha byla špatný kus, protože cokoliv co mam od nich, opravdu funguje 100% a vydrží! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.