Přejít na obsah

olej do motoru

Doporučené příspěvky

• o rok později...

Máš pravdu, nikdy nezjistíš, co Ti tam nalili, a kdyby náhodou to bylo co jsi chtěl, nevíš v jakých podmínkách a jak dlouho "skladováno", tzn. pominem všechno okolo, olej Ti doporučují např v servise měnit po jednom roce, kvůli stárnutí aditiv v oleji, pokud teda nenajedeš oných 15tisíc ... pominu-li, že se to dá v klidu obejít (samo v rozumné míře) a je to zbytečné tahání peněz ze zákazníků ...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nechci zakládat další téma o oleji, tak se zeptám tady. Mám na olej najeto 11 000 km, ale mám ho v autě už asi 1 a čtvrt roku (za rok totiž najedu kolem 10 000 km), mám ho tedy teď před zimou vyměnit nebo to mám dojezdit do těch 15 000 km (což by trvalo asi celou zimu)? Díky za odpověď

Odkaz ke komentáři

peteres: jak napsal houmik, z podpisu a i podle této sekce jde poznat, že mám 1.6/74 kw a na oleji nešetřím, kupuji oleje od Mogulu ;) . Jinak ten olej tedy vyměním, ať něco nezanedbám, ale stejně jsem teď na prášky, protože jsem zjistil, že se mi během 1-2 měsíců stratilo cca 0,5 - 0,75 l oleje. Gufera na klice jsou dobré, nikde nic neteče a navíc byly před 3 roky měněny a tak mám hrůzu, aby to nebyly gufera na ventilech :lol: , no nejdřív vyměním ten olej a pak budu sledovat jestli se bude nadále strácet

Odkaz ke komentáři

Dneska ten olej budu měnit a určitě dám potom vědět jak to dopadlo, ale asi jsem přišel na závadu, která zavinila ztrátu toho oleje. Sundal jsem před chvílí plasty z motoru a co nevidím, kolem jedné svíčky je to úplně mokrý od oleje, tak jsem ten motor nastartoval a vidím, jak to kolem té svíčky buble, tak je asi povolená a flusá ten olej ven a navíc poslední dobou slyším klepání a to prý může způsobovat právě ta povolená svíčka :(

Odkaz ke komentáři

Tak olej se dneska neměnil (asi až v pátek), ale podíval jsem se s kamošem na ty svíčky a na 2 a 3 válci byly svíčky uvolněný, tak se dotáhli (jedna o 1 otáčku a druhá o 1,5 otáčky). Na co jsme dál přišli, že sání (které jsme sundali kvůli těm svíčkám) bylo zevnitř mokré od oleje, tak jsme se rovnou podívali i na trubku sání (co vede do klapky od vzduch. filtru) a v něm bylo taky trochu oleje (u klapky), tak jsem z toho celej na prášky, kde se tam ten olej vzal :smich: . Jinak tu trubku sání musím zítra koupit novou, protože mám prasklou tu trubku co je napojena u nalévacího hrdla na olej (toto je taky častá závada to praskání), že by to mělo nějakou souvislost se strácením oleje? Opravdu mi jde z toho hlava kolem, ach jo :smich:

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

Toho podpisu jsem si za boha nevšiml a že jsem v sekci mému motoru taky ne, fakt sorry ... Nějak tak prolétám forum všude možně ... Jinak k té hadici, až ji koupíš, mohl bys hodit foto? Taky musim koupit, páč páska to moc dlouho neudrží a zajímalo by mě, jak je řešen ten husí krk k hrdlu oleje, jak tam tak krásně praská ... Dík Petr

Odkaz ke komentáři

V pohodě nic se nestalo, přece nikdo není dokonalý :angry: . Jinak tu hadici už mám i namontovanou, je to druhovýroba (německý koncept) za 792 Kč a ten plastovej husí krk už u této hadice není, ale je nahrazen gumovou částí, která je krásně měkká a pružná, takže by už žádné prasknutí nemělo hrozit, mě a kamošovi (automechanik), který mi ji sehnal se toto řešení strašně líbí :) , ještě přikládám nějaké foto té hadice...

post-107-1286733897_thumb.jpg

post-107-1286733908_thumb.jpg

post-107-1286733918_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...