suchos Odesláno Červen 25, 2011 Sdílet Odesláno Červen 25, 2011 Ahoj, chci se zepta ohledně xenonů na OI. Dnes jsem je trochu rozebral a budou potřebovat repasy... Hlavní kameny úrazu jsou vidět na fotce. Dají se sehnat ty vnitřky čoček co se od nich odráží světlo? Mam jedny starší, ale taky nic moc, rád bych tam dal nové. Kde je sehnat? Dále pak mam vnitřetřek světla celý hnutý. Dají se světla nějak uplně rozebrat, vyčistit atd? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červen 25, 2011 Sdílet Odesláno Červen 25, 2011 rozobrat ich tazko, pohladaj tu na fore a najdes ako sa to da. Ked "repas", tak vymen korpusy komplet, ob autodily ich maju... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suchos Odesláno Červen 25, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červen 25, 2011 rozobrat ich tazko, pohladaj tu na fore a najdes ako sa to da. Ked "repas", tak vymen korpusy komplet, ob autodily ich maju... Díky za radu... Ale 7000,- + 2000,- výbojky se mi moc dávat nechce. Doufal jsem, že by se to dalo zrepasovat. Dnes jsem do světel trochu koukal a myslim, že by to mohlo jít. Jen se obávám, že neseženu ty plastový misky do čoček... To tam dám snad radši normální světla... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mr.Freezer Odesláno Červen 26, 2011 Sdílet Odesláno Červen 26, 2011 ak by si chcel davat normalne svetla, mozno by sme sa dohodli vymenou... mam nove svetla.. najazdene s nimi ani nie 1000km... nie su original skoda ale DIAMONT... ak by si mal zaujem SZ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Červen 26, 2011 Sdílet Odesláno Červen 26, 2011 zbytečný dávat normální.... i tyto hnutý ti svítí líp něž obyč s kdovíjakýma nightbreakerama 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suchos Odesláno Červen 27, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červen 27, 2011 Tak ty čočky koupit asi nejdou. Psal jsem do škodovky, různejm prodejcům dílů a maj leda celý světla Nicméně patrně půjde nanýst nový povlak ... Ale kde? Jistá firma v Praze provádí repasy světel - vymění čočky a vyleští sklo - patrně jen zvenku? Zítra tam zkusim zavolat. Za tuto úpravu chtějí 3000,- Nějak nerozumím tomu co je na tom tak drahého. Jde sehnat nové čočky na OII za nějakých 700,- , ale jsou bohužel jiné. Takže pokud chcete repasovat světla na OII, tak to problém nebude. Vyndání čoček trvá asi 10 - 15 minut - je to trochu ježek v kleci, ale potřeboval bych ty čočky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Červen 28, 2011 Sdílet Odesláno Červen 28, 2011 (upraveno) nejlepši je fakt sehnat nove korpusy jak piše olisoft, staci je jen hledat tady KORPUSY je mas za 2200 takze do 5000,-kč se vlezes i s poštou Upraveno Červen 28, 2011 uživatelem libor.kratas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Červen 28, 2011 Sdílet Odesláno Červen 28, 2011 nech si to normalne pochromovat myslim ze uzivatel Fanous se do toho poustel... pokud nejsou ty plasty propaleny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 28, 2011 Sdílet Odesláno Červen 28, 2011 pochromovat NE!!! (chrom světlo spíš pohlcuje), dřív se na paraboly světel napařovalo stříbro, nyní se napařuje hliník... :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suchos Odesláno Červen 28, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2011 Za 2200,- bych ty korupusy snad koupil, ale jsou vyprodaný... Tak jsem se ptal ve zmiňované firmě a za 3000,- mi vymění čočky, ale je to teda i s prací. Vymontujou my ty světla i z auta... :o No ale kde mi nanesou ten povlak? Nemáte s tim někdo nějaký zkušenosti? To by byla paráda a vyšlo by to na pár kaček... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suchos Odesláno Červenec 1, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 1, 2011 Tak jsem světla rozebral, čočky jsem vyčistil, na vypalený vnitřek nalepil hliníkovou folii, dal jsem nový origo výbojky a šajnuje to celkem pěkně... To hnutý světlo, bylo tak nastavený, tak jsem to vnoci trochu seřídil... Ještě obrousim skla zvenku... Kdybyste někdo věděl, kde mi pohlinikují plast a za kolik,tak dejte vědět. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tazz7 Odesláno Červenec 1, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2011 Ono to není jednoduché pokovit(napaření hliníku)použité paraboly.Pokud se to nanese na původní hliník,může mít nádech do modra nebo horší varianta,může to být do mléčné barvy a může se se ti časem i sčernat.jsou dvě varianty.první varianta je na původní hlinikovou plochu nanést bezbarvý lak ,který musí být dokonale nastříkaný bez nějakých puchýřku či kapeka na to posléze napařit hliník.Druhá varianta je dostat původní hliníkovou vrstvu dolů a pak na ní napařit novou vrstvu hliníku.U obou variant je důležité,aby plocha na kterou se napařuje hliník byla dokonale hladká a lesklá,pokud by byla plocha matná,tak i nanášená vrstva hliníku bude matná. Já ti to klidně napařím,ale musí se splnit podmínky výše popsané!!!mám dlouholetou zkušenost s kovením. Zapoměl jsem uvést ,že ta druhá varianta je lepší řešení i kvůli životnosti a kvality hliníku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suchos Odesláno Červenec 2, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2011 Problém je, že jedna ta parabola je taková lehce teplem promáčknutá... Muselo by se to nějak zbrousit atd. Jaká by byla tak cena? Až bude víc času, tak bych to třeba zkusil zase rozdělat a poslal bych je... Nejlepší, kdyby se mi podařilo sehnat ještě jedny starší, abych to pak jen vyměnil... Taky to mohli dodávat jako origo díl za pár stováků a ne měnit celý světla :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.