Přejít na obsah

Spínaných 12V v motorovém prostoru


Guest Jindra_S

Doporučené příspěvky

Mám Octavii1 kombi, 1,9TDI, 2002 výroba, xenony.

Rád bych namontoval denní svícení a to bez nutnosti protahovat kabel mezi kabinou a motorem + doplňování pinu. Mám světla, která to umožňují, ale ztroskotal jsem na tom, kde v motorovém prostoru napojit rozumně 12V, které jsou přítomny od nastartování (otočení klíčku) do vypnutí.

Hledal jsem, nenašel jsem v tomto ani jiném fóru - jedině zmínku o kabelu k stěračům, popřípadě kabel "dole pod baterií". To napětí tam někde je, vím to, ale nechci rozdělávat svazek po svazku, nařezávat (propichovat) dráty apod.

Prosím tedy o radu - pokud víte o místě, kde takové napětí lze najít a snese cca 0,5A odběr, zkuste to místo popsat polopatě. (Například mi nepomůže, že plus je na posilovači řízení, ale pomohlo by mi, kdyby popis byl: na úrovni baterie cca 10 cm vpravo, při pohledu zepředu a 5cm dolů je konektor, v něm šedobílý vodič vede ke stěračům a je jištěný 20A, napětí na něm je od otočení klíčkem trvale do jeho vrácení)

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři

No, já to nakonec vyřešil tak, že jsem to zavezl do servisu a za 300 Kč jsem měl světla namontované komplet. 12V si vzali z prostoru od dvou relátek, přímo před řidičem v motorovém prostoru. Přísahal bych, že jsem to tam měřil a nic jsem nenašel, ale jim to funguje a to je důležité.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Osobně se přikláním k tažení kabelu ke svorkovnici na přepinači světel. Je to jednoduché a funguje vše v intencích zákona. Také hlavně není potřeba žádných modulů,..... jen kabel.

 

Také se to dá zapojit (tuším přes 15 v mot. prostoru) přes diodu, která zabezpečí, že při rozsvícení světel zhasnou ty denní.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

uznavam ze najlepsi je ten PIN6 staci vytiahnut spinac svetiel odcvaknut konektor a do 6 zasunut kabel.

ja som odsroboval kryty pod volantom a pistkovu skrinku a tam je prechodka do kufra, tak je umiesnena pos stieracmi ,takzevsetko dolu (robil som to na parkovisku v KIKE v zime brr) biela skrinka odcvaknut prepchat kabel hotovo.Nastartujem svietia zapnem parkovacky stretavacky a DRL zhasnu.

Praca max na hodinu .

Pridam foto z telefonu sice blba kvalita ale snad pomoze .

post-738-0-73006800-1319219237_thumb.jpg

post-738-0-38242400-1319219241_thumb.jpg

post-738-0-64220100-1319219245_thumb.jpg

post-738-0-59394500-1319219248_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...