Dakie Odesláno Červenec 16, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2013 Vidět a být viděn 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Červenec 16, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2013 já jsem zásadně proti všem těmto LED-bastlům a za to bych bral techničáky. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale fakt si myslíte, že tím něco ušetříte?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dexter 1.8T Odesláno Červenec 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 16, 2013 nojo to je tvůj názor, mě to jako bastl nepříjde tak to tam mám, naštěstí to má homologaci a je to schválený pro provoz tak mě nikdo techničák brát nebude, a jestli něco šetřim tak možná žárovky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 16, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2013 Vypadá to perfektně . Jinak smysl tyto LED denní světla mají, když jsou na autě xenony a kdo používá žárovky s vyšší svítivostí. Já jsem led denní světla pořídil právě proto, že mám drahé žárovky s vyšší svítivostí a nevím jestli by se mi oplatilo kupovat každý rok 1-2 sady žárovek po cca 400-500 Kč? Tak se mi investice do led světel už mnohonásobně vrátila :) . Jinak Dakie a Honzo9007, to jste proti i když jsou ty led světla přímo z výroby, tzn. Hyundai, Kia, BMW, Audi, Škoda atd.? Vždyť to výjde nastejno, jestli to má auto z výroby nebo je to dodělané, ne? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 16, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2013 Ano, já jsem i proti origu dennímu svícení - prostě mi vadí, že pak auto nesvítí i vzadu.. Také mi vadí denní svícení u OII a FII, které je umístěné v mlhovkách Já svítil i když jsem dělal řidičák a ještě to nebylo povinné. Taky mě za to autoškolák vždycky tepal, ať prej zbytečně nesvítím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 16, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2013 Tak to potom chápu, pokud se ti nelíbí i origo z výroby, tak budiš, každý máme jiný vkus ;) . Jinak co se týká svícení, tak podle mě je to úplně zbytečný, přece přes den vidím jestli jede auto nebo nejede?, spíš bych řekl, že třeba vůči motorkářům se to zhoršilo. Předtím se nesvítilo a motorky musely, tak byly aspoň vidět, kdežto teď svítí všichni a taková motorka, jelikož je o dost menší než auto se dá přehlédnout (to píšu z vlastní zkušenosti, když mi už několikrát auto vjelo do cesty , naštěstí se zatím nikdy nic nestalo), prostě podle mě je blbost svítit přes den, ale je to jen můj názor :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 16, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2013 Konny: To není pravda, když jedeš proti sluníčku, tak určitě líp uvidíš osvětlený auto než neosvětlený. To samý platí právě o svícení vzadu, kolikrát zaregistruješ auto až když brzdí. Stejně i když je zataženo, určitě dřív uvidíš osvětlený auto.. Schválně si to vypozoruj.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 16, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2013 V určitých situacích máš pravdu, že je lepší když se svítí, ale jako celkově je to podle mě zbytečný. Než se zavedlo svícení, tak se předtím taky 20 let nesvítilo a jezdilo se normálně..., holt v tomto máme každý jiný názor, to samý platí o led denním svícení ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 16, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2013 Ale taky se dost zvýšil počet aut na silnicích, to nejde srovnávat.. V dnešním provozu je neosvětlený auto fakt nebezpečný.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 16, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2013 To máš pravdu, že se zvýšil počat aut na silnicích, asi proto to teda zavedli, jinak si to nedovedu vysvětlit , ale jinak když se teda musí svítit, tak denní svícení zepředu je podle mě dostačující. Potřebudeš hlavně vidět protijedoucí auta, na což led denní světla stačí a že nesvítí zadní světla? Stejně přes den nejsou téměř vidět a pokud jedeš někde kde je stín (stromy atd.), tak se stejně musíš dívat před sebe a pokud se věnuješ řízení, tak to auto stejně uvidíš ;) , proč by to tak asi bylo schválený? :) Jak jsem tu ale už psal, já jsem si je pořídil, kvůli tomu, že mám drahý žárovky, který by jsem musel 1-2x ročně kupovat. Kdybych měl obyč. žárovky, tak denní světla nepotřebuju ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.