Michal70 Odesláno Duben 8, 2012 Sdílet Odesláno Duben 8, 2012 to ano,ale sportmotor teď taky asi 6000kč naví slibuje vyšší výkon a hlavně točivý momenthttp://www.sportmotor.cz/cenik.html pojedu za známým tak uvidíme co mi kněmu řekne má ten chip na 4golfu no motorpower...to bych čekal asi do důchodu-sem ochotný zaplatit za službu rozumnou cenu ale chci to v maxx krajním termínu u sportmotoru sem ppředběžně domluven na 28.4. Odkaz ke komentáři
jajiN Odesláno Duben 8, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 8, 2012 Ve čtvrtek jdu k MAXCHIP co je tady u nas na Ostravsku. Maji slevu na chip 50%, takže to stojí za to. Ve čtvrtek se jdu domluvit a na brzdu, protože už chip mám, tak to chci prechipovat, tak uvidím eco mi řeknou :) Odkaz ke komentáři
Dexter 1.8T Odesláno Duben 8, 2012 Sdílet Odesláno Duben 8, 2012 tak pak napište dojmy jak jste spokojeni ;) Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Duben 8, 2012 Sdílet Odesláno Duben 8, 2012 to ano,ale sportmotor teď taky asi 6000kč naví slibuje vyšší výkon a hlavně točivý momenthttp://www.sportmotor.cz/cenik.html pojedu za známým tak uvidíme co mi kněmu řekne má ten chip na 4golfu no motorpower...to bych čekal asi do důchodu-sem ochotný zaplatit za službu rozumnou cenu ale chci to v maxx krajním termínu u sportmotoru sem ppředběžně domluven na 28.4. Proč by jsi čekal, řeč byla o brzdě ne o práci. Sportmotor ti to neodbrzdí vůbec. A od léta můžete začít jezdit s těmi zázračnými hodnotami. Dělal jsem poslední auto na Jarově a příště již u mě, /MAHA LPS300 4x4/. Nic lepšího u nás není. Dlouho jsem váhal nad něčím laciným, ale nakonec rozhodla kvalita. Odkaz ke komentáři
Dexter 1.8T Odesláno Duben 8, 2012 Sdílet Odesláno Duben 8, 2012 motorpower: tak to je dobrá zpráva, jak budu mít v létě po rozvodech nejspíš zavítám k tobě ;) Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Duben 8, 2012 Sdílet Odesláno Duben 8, 2012 Proč by jsi čekal, řeč byla o brzdě ne o práci. Sportmotor ti to neodbrzdí vůbec. A od léta můžete začít jezdit s těmi zázračnými hodnotami. Dělal jsem poslední auto na Jarově a příště již u mě, /MAHA LPS300 4x4/. Nic lepšího u nás není. Dlouho jsem váhal nad něčím laciným, ale nakonec rozhodla kvalita. nojo ale jen opravovat práci jiných....ruku na srdce kdo nic nedělá nic nezkazí,není větší výzva přijít s něčím novým a zároveň lepším nebo dej lepší nabídku+parametry ;) Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Duben 8, 2012 Sdílet Odesláno Duben 8, 2012 Nemám lepší parametry, ale reálné. To se bavíme o sériovém provedení. Pokud máš více peněz není problém třeba 300PS. Tak to třeba opravím i tobě, a pokud jsi objednán/u sportmotoru sem předběžně domluven na 28.4./ je dobré toto dodržet. Rád ti to odbrzdím. Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Duben 9, 2012 Sdílet Odesláno Duben 9, 2012 jasný dám pak sem parametry parametry dané jim a které budou naměřeny. -dopředu podotýkám že to bude chvíli trvat. Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Duben 9, 2012 Sdílet Odesláno Duben 9, 2012 Proč by jsi čekal, řeč byla o brzdě ne o práci. Sportmotor ti to neodbrzdí vůbec. A od léta můžete začít jezdit s těmi zázračnými hodnotami. Dělal jsem poslední auto na Jarově a příště již u mě, /MAHA LPS300 4x4/. Nic lepšího u nás není. Dlouho jsem váhal nad něčím laciným, ale nakonec rozhodla kvalita. hmm tak to jsem zvedavej zda budes delat chipy za takove penize nadale kdyz takova brzda stoji docela balik.. pokud do toho opravdu jdes, tak parada. Ale ta cena je kruta. jasný dám pak sem parametry parametry dané jim a které budou naměřeny. -dopředu podotýkám že to bude chvíli trvat. ajaj, hlavne aby zase nekdo pri mereni necachroval s korekcema. Nasavanej vzduch je vzdy ten z okoli ne z cooleru. Pak tam ty kone litaji :-) Ve čtvrtek jdu k MAXCHIP co je tady u nas na Ostravsku. Maji slevu na chip 50%, takže to stojí za to. Ve čtvrtek se jdu domluvit a na brzdu, protože už chip mám, tak to chci prechipovat, tak uvidím eco mi řeknou :) Asi moc prace nemaji kdyz slevy 50% MASAKR. Pripadne je ta prace asi podivna, kdyz si svuj um neceni. Nebo to neni jejich um ale nalivani predpripravenych SW, vcera jsem ladil okruhoveho golfa 9hodin. Porad mam za to, ze tohle neni zrovna zbozi co by se prodavalo v akci nebo se slevou atd. Mozna to nekdo bere, ze jeden umejva auta tak on bude chipovat, neco jako by mel pneuservis. Pak se nestacim obcas divit co je v ECU nahrano Jen moje myslenky, ja benziny nedelam, pac delat neco na polovic nebo jen z tretiny. 4 roky jsem prosedel nad EDC15 tak mam predstavy jine o ladeni. A kdo dela vsechno mozne co jezdi hmm zavani to kvalitou???? Jednou mi tady volali z Ostravy, ze maji mycku na auta a ze i chipujou, ale ze slozitejsi auta neumi,(chapej NEJSOU na DVD :-) ) ze at jim udelam nejake univerzani upravy at to tam muzou prat za 3000,- s DPH. DOSLOVA. Dlouho jsem se smal po tom telefonatu, neuveritelne... Ve čtvrtek jdu k MAXCHIP co je tady u nas na Ostravsku. Maji slevu na chip 50%, takže to stojí za to. Ve čtvrtek se jdu domluvit a na brzdu, protože už chip mám, tak to chci prechipovat, tak uvidím eco mi řeknou :) Asi moc prace nemaji kdyz slevy 50% MASAKR. Pripadne je ta prace asi podivna, kdyz si svuj um neceni. Nebo to neni jejich um ale nalivani predpripravenych SW, vcera jsem ladil okruhoveho golfa 9hodin. Porad mam za to, ze tohle neni zrovna zbozi co by se prodavalo v akci nebo se slevou atd. Mozna to nekdo bere, ze jeden umejva auta tak on bude chipovat, neco jako by mel pneuservis. Pak se nestacim obcas divit co je v ECU nahrano Jen moje myslenky, ja benziny nedelam, pac delat neco na polovic nebo jen z tretiny. 4 roky jsem prosedel nad EDC15 tak mam predstavy jine o ladeni. A kdo dela vsechno mozne co jezdi hmm zavani to kvalitou???? Jednou mi tady volali z Ostravy, ze maji mycku na auta a ze i chipujou, ale ze slozitejsi auta neumi,(chapej NEJSOU na DVD :-) ) ze at jim udelam nejake univerzani upravy at to tam muzou prat za 3000,- s DPH. DOSLOVA. Dlouho jsem se smal po tom telefonatu, neuveritelne... Tak ted mi stacilo jedinej pohled na stranky MAXCHIP. AUDI 3.0TDI 240 serie po uprave 350 koni mam dost. :lol: mam kamarady kteri v zahranici ladi tyhle motory na vysoke urovni, maji vyrobene jine turba, coolery atd. vyfuky. Aby se dostaly na zajimave parametry, ale jen chipem na EDC17 CAPA, jedinej co ma potencial, jde okolo 300-310koni MAX.. Odkaz ke komentáři
jajiN Odesláno Duben 9, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 9, 2012 Měla by to být německá firma, která teď rozšířila svou působnost i k nám. Každopádně mluvit o ní ve zlém, dokud to nikdo nevyzkoušel, by jsme neměli. Takže se hlásím dobrovolně jako zkoušečka :D Potom poreferuju co a jak :) Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Duben 9, 2012 Sdílet Odesláno Duben 9, 2012 Dávám v tomto za pravdu Funovi, a myslím si že ani nic měřit nebudou. Navíc firmy s akcemi zavání komercí a proto jsem s tímto také skončil. Své služby si cením, ceny mám rozumné, tak proč. Měření se k úpravě promítne cca tisícovkou. To Fun ...ta hračka bude za necelé dva míčky a ktomu nové měření, osciloskop, evc simulace atd. Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Duben 9, 2012 Sdílet Odesláno Duben 9, 2012 Dávám v tomto za pravdu Funovi, a myslím si že ani nic měřit nebudou. Navíc firmy s akcemi zavání komercí a proto jsem s tímto také skončil. Své služby si cením, ceny mám rozumné, tak proč. Měření se k úpravě promítne cca tisícovkou. To Fun ...ta hračka bude za necelé dva míčky a ktomu nové měření, osciloskop, evc simulace atd. No to se asi pekne zadluzis, drzim palce aby te to neslozilo... Odkaz ke komentáři
jajiN Odesláno Duben 12, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 12, 2012 (upraveno) Tak tady dukaz jak to umi zku*vit ABC tuning. Premereno u MAXCHIPU na MaxDynu a pristi tyden jedu prehrat soft k nim. Sice to vyjde na vice penez, ale podle toho co jsem tam videl si myslim ze to bude dosti kvalitni prace :) Uploaded with ImageShack.us Upraveno Duben 20, 2012 uživatelem jajiN Odkaz ke komentáři
MAXCHIP Odesláno Duben 20, 2012 Sdílet Odesláno Duben 20, 2012 hmm tak to jsem zvedavej zda budes delat chipy za takove penize nadale kdyz takova brzda stoji docela balik.. pokud do toho opravdu jdes, tak parada. Ale ta cena je kruta. ajaj, hlavne aby zase nekdo pri mereni necachroval s korekcema. Nasavanej vzduch je vzdy ten z okoli ne z cooleru. Pak tam ty kone litaji :-) Asi moc prace nemaji kdyz slevy 50% MASAKR. Pripadne je ta prace asi podivna, kdyz si svuj um neceni. Nebo to neni jejich um ale nalivani predpripravenych SW, vcera jsem ladil okruhoveho golfa 9hodin. Porad mam za to, ze tohle neni zrovna zbozi co by se prodavalo v akci nebo se slevou atd. Mozna to nekdo bere, ze jeden umejva auta tak on bude chipovat, neco jako by mel pneuservis. Pak se nestacim obcas divit co je v ECU nahrano Jen moje myslenky, ja benziny nedelam, pac delat neco na polovic nebo jen z tretiny. 4 roky jsem prosedel nad EDC15 tak mam predstavy jine o ladeni. A kdo dela vsechno mozne co jezdi hmm zavani to kvalitou???? Jednou mi tady volali z Ostravy, ze maji mycku na auta a ze i chipujou, ale ze slozitejsi auta neumi,(chapej NEJSOU na DVD :-) ) ze at jim udelam nejake univerzani upravy at to tam muzou prat za 3000,- s DPH. DOSLOVA. Dlouho jsem se smal po tom telefonatu, neuveritelne... Asi moc prace nemaji kdyz slevy 50% MASAKR. Pripadne je ta prace asi podivna, kdyz si svuj um neceni. Nebo to neni jejich um ale nalivani predpripravenych SW, vcera jsem ladil okruhoveho golfa 9hodin. Porad mam za to, ze tohle neni zrovna zbozi co by se prodavalo v akci nebo se slevou atd. Mozna to nekdo bere, ze jeden umejva auta tak on bude chipovat, neco jako by mel pneuservis. Pak se nestacim obcas divit co je v ECU nahrano Jen moje myslenky, ja benziny nedelam, pac delat neco na polovic nebo jen z tretiny. 4 roky jsem prosedel nad EDC15 tak mam predstavy jine o ladeni. A kdo dela vsechno mozne co jezdi hmm zavani to kvalitou???? Jednou mi tady volali z Ostravy, ze maji mycku na auta a ze i chipujou, ale ze slozitejsi auta neumi,(chapej NEJSOU na DVD :-) ) ze at jim udelam nejake univerzani upravy at to tam muzou prat za 3000,- s DPH. DOSLOVA. Dlouho jsem se smal po tom telefonatu, neuveritelne... Tak ted mi stacilo jedinej pohled na stranky MAXCHIP. AUDI 3.0TDI 240 serie po uprave 350 koni mam dost. :lol: mam kamarady kteri v zahranici ladi tyhle motory na vysoke urovni, maji vyrobene jine turba, coolery atd. vyfuky. Aby se dostaly na zajimave parametry, ale jen chipem na EDC17 CAPA, jedinej co ma potencial, jde okolo 300-310koni MAX.. Takže vážený, než začnete někoho pomlouvat, tak si o něm ověřte informace. To že dáváme někde slevu je jenom naše věc. A neznamená to, jak jste podotkl, že jeden myje auta a druhý chipuje. Víte Vy vůbec něco o nás? Kdo jsme, jak dlouho jsme v Evropě, kolik máme poboček, atd.? Programy si vytváříme sami a nebereme je z DVD jak naznačujete. Vyrábíme vlastní válcové zkušebny, které prodáváme po Evropě, ať už na motorky nebo pro auta 4x4. A když se podívám na Vaši válcovku, tak bych radši pomlčel být Vámi. Vyrábíme si vlastní chiptuning boxy, které mají TÜV certifikát, což nemá skoro nikdo. Máme záruky na motor a převodovku po celé Evropě krytou Alianz na 3x20.000 Euro. Což tu nemá nikdo. Já nikoho hanit nehodlám. A pokud Vy jo, tak haňte. A co se týče hodnot na autech, tak ty máme doložitelné, ať už u toho Audi, nebo nejnovějšího BMW F10 M5 2012 560HP. Děláme Ferrari i Škodovky a to,že děláme i benzíny, neznamená to, že je něco nekvalitní, jelikož jde taky o to, jaké zařízení na to máte. Protože někteří rádoby chiptuneři (teď nemluvím o Vás) si myslí, že když si koupí kabely přes Aukro i s mapami, tak jsou profíci. A to, že jste ladil okruhového Golfa, tak to je jenom dobře, protože to se opravdu nepoštěstí každému a svědčí to o opravdové kvalitě (a nemyslím to ironicky). My zase dělali šest hodin rallyového Renaulta Twingo 1.6 RS pro Německou závodní stáj. Takže na závěr. Než někoho začnete pomlouvat jenom na základě kouknutí na stránky a posouzení podle toho, že dává někdo slevu, tak si o něm ověřte vše. Spíše mi to připadá jako závist a nebo, že se bojíte konkurence. Odkaz ke komentáři
MAXCHIP Odesláno Duben 20, 2012 Sdílet Odesláno Duben 20, 2012 Tahle hodnota je se sériovými komponenty nereálná, trošku půjde o podfuk. Doporučil bych přebrzdit u Funa, navíc není důležitá maximální hodnota , ale průběh. Ze stejného důvodu jsou softy např. od sportmotoru nepoužitelné např s tempomatem. Proč myslíte, že ty hodnoty jsou nereálné? A že půjde trošku o podfuk? My je máme totiž doložitelné. A přebrzdit si to umíme sami na vlastní válcové zkušebně, jelikož u TDIfun zrovna moc kvalitní asi nebude. Klidně si to poté pán může přeměřit kdekoliv jinde, dáváme garanci vrácení peněz do 14ti dnů, když není zákazník spokojen. Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Duben 21, 2012 Sdílet Odesláno Duben 21, 2012 (upraveno) To Maxchip, ty jsi nic neupravoval jsi zástupce pro CZ, tudíž obyčejný obchoďák který tomu "rozumí". Pokud se pletu, tak se dohodnu s FUNem a přijedeme k tobě na školení. Dál pokračuji v bodech a pro ostatní ....berte to jako návod kam radši nechodit. 1, Pojistka na blbost v případě poškození motoru či jednotky neodborností.Za 12let jsem jí nepotřeboval. U předimenzovaných a nekvalitních úprav jistota. 2, V případě nespokojenosti vrácení peněz. Jak může u dobré firmy být nespokojený zákazník. Prostě neexistuje ani on ani vracení peněz, neboť dobrá úprava přinese radost okamžitě. 3, Prodej powerboxových krabiček, ani jedna z mnoha co jsem měl nesplňuje výkonostní údaje uvedené výrobcem a to ani na nových autech. Zde jsem v rozporu s DP. 4, Co se týká brzdy nehańte Funa, za prd totiž stojí obě. Proto také jdu do MAHY. Motocom mi totiž příliš nepochválil jeden konkurent/DP/ a asi tomu rozumí, a brzdu co máte na obrázku měl kamarád z německa a taky si jí nechválil. Koupil Mahu. V každém případě lepší něco než nic pokud se netaktizuje s nastavením. 5, Ke slevám 50 a více procent se nebudu vyjadřovat, má je i ABCčko, či ESO ,Profichiptuning a většinou věstí pouze rychlonálevnu. 6, Bohužel nízkou kvalitu signalizuje i slovo profesionální chiptuning, a slovní spojení...vyvíjíme sw pro automobilky. Např CIMBU který jednotku neumí ani rozdělat, ale podílí se na vývoji.Dále např. jsme jedničky v oboru. 7, Abych nezapomněl tak ještě nabídka filtrů KN, záloha dat na CD, a certifikáty čehokoliv.. Dlouho jdem se neozýval, ale už se to nedá vydržet. Přeloženo do jiného odvětví....včera jsem si koupil skalpel, dnes jsem prostudoval internet a zítra operuji. Jsem opravdový profesionál, jednička v oboru.Na operaci máte záruku vrácení peněz a pojistku u Alianz. Šli by jste do toho také?? Auto a zdraví se nedá srovnávat, jedno však mají společné...ani jedno na hnoji nenajdete. mot Upraveno Duben 22, 2012 uživatelem Dakie necituj přechozí příspěvky.. Odkaz ke komentáři
MAXCHIP Odesláno Duben 22, 2012 Sdílet Odesláno Duben 22, 2012 (upraveno) To MOT: Ad 1. Ta pojistka není na blbost. Ta pojistka je pro nové auta. Jelikož, když zasáhnete do nového vozu, ztracíte u něj oficiálně záruku dá se říct na cokoliv, je tak? Takže to je pro to. Vy přebíráte záruky za nové auta? Jinak za 11 let taky nepoužita. 2. Záruka vrácení peněz spočívá v tom, že pokud tvrdíte nějaké hodnoty a ony jsou tam jiné, byť vyšší než původní, ale nižší než Vámi udávané, tak by jste měl vrátit peníze. To je garance vrácení peněz. My tu garanci máme, protože se nebojíme přeměření i na jiné zkušebně. 3. Krabičky si sami vyrábíme, včetně programů, takže víme, jaké hodnoty mají. Dále máme FLASHERY, ale to si najděte když tak na našich stránkách, to by bylo na dlouhou debatu. 4. Já Funa nehanil, on hanil mě, jenom jsem psal, že daná válcovka není úplně gut. Tak ať se nenaváží do nás. Ba naopak jsem psal, že pokud dělal toho okruhového Golfa, tak že to svědčí o jeho kvalitě. A jak píšete k válcovkám, lepší něco než nic. 5. Slevu jsme dali teď na 14 dnů, jelikož jsme přestěhovali válcovku jinam a chceme, aby o nás lidé věděli. Toť vše. A srovnávat nás s ABC tuningem a jinými které jste uvedl, aniž by jste viděl naši práci, se zrovna nehodí. Hlavně, když po některých musíme práci opravovat, tak jako Vy. A někdo tady má taky akční ceny chiptuningu... 6. Když se Vám nelíbí slovní spojení profesionální chiptuning, tak bohužel. To slovní spojení je proto, aby nás nespojovali s kdejakými rádoby úpravci, kteří si koupí tzv. chiptuningové zařízení na Aukru a jsou pak kdoví co. Bohužel u nás v republice je slovo "chiptuning" skoro slovem sprostým, díky některým úpravcům. Možná je to špatně zvolené sousloví, ale nám nevadí. A narozdíl od CIMBU, my ty jednotky rozdělat umíme. Budeme zrovna přímo opravovat jednotku po ABC tuningu. 7. Filtry KN neprodáváme. Záloha originálních dat daného vozidla by měla být provedena, proto ji taky uvádíme. Nejsme jak tvrdíte pouze zástupce pro ČR. To bychom asi neměli u sebe vybavení které máme a nedělali auta u nás tak, jak je děláme. Ale to je fuk. Vy máte svůj názor a my svůj. Ale myslím, že bychom se neměli navzájem pomlouvat, ale naopak spolupracovat proti např. ABCčku, atd. a celkově, proti nekvalitnímu chiptuningu a zlepšovat jméno chiptuningu v ČR. Upraveno Duben 22, 2012 uživatelem Dakie necituj přechozí příspěvky.. Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Duben 22, 2012 Sdílet Odesláno Duben 22, 2012 (upraveno) A ještě něco, píšeš ,že za 11let jste pojistku nepoužili...jak jste se tedy jmenovali předtím?? MAXCHIP s.r.o. Identifikační číslo: 286 48 439 Spisová značka: C 36782 vedená u Krajského soudu v Ostravě Den zápisu: 01.02.2011 Sídlo: Ostrava - Hulváky, Železárenská 636/4, PSČ 709 00 Tak právě takovýchto firem je zde plný pytel a všechny jsou nej. Německá firma také není tak dlouho....nechám zjistit. Ale ta mě tolik nezajímá. Vidím tedy, že buď jsi dělal také u ABC, nebo u jiné firmy, v každém případě za rok a dva měsíce profesionálem...klobouk dolů. Už to dále nebudu komentovat mám dost jiných starostí a navíc v Praze mám jiných vejlupků dost...Např chiptuner /můj bývalý nick na VW bohužel bez ochranné známky/ který vylepšuje např. mercedesy od AMG a podobně. Přitom nezvládá ani starou letovačku. I on již je profesionál.Howgh mot Upraveno Duben 22, 2012 uživatelem Dakie necituj přechozí příspěvky.. Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Duben 22, 2012 Sdílet Odesláno Duben 22, 2012 zdravím....vypadá to jako válka spíš bych jako laik uvítal jak píše maxchip sloučit a podělit se o názory(mimochodem sem mu psal a vystupování dost seriozní+kdykoliv se zeptat není problem,i když dotaz byl ohledně parametru od Sportmotor)a já se snažím prvně tahat jako laik rozumy dávám za pravdu je dneska je o strach svěřit motor kdekomu a nechat ho zničit.Za mě se spíš měnily slabší agregáty za silnější a odlehčovalo na řemenicích,setrvák,vzduch.kyty+výfuk......to je snad známo a hlavně zkušenější nám ochotně radili i pomohli co je dneska úkaz jak vše upadá,přitom máte zkušenosti odjiných(knihy výukou).Mimochodem...motorpower stále sem neviděl ten graf ať se poučím jak to má vypadat a čeho se vyvarovata školení na dálku se mi taky nepříčí,proto po koupy octy sem tady v klubu Odkaz ke komentáři
MAXCHIP Odesláno Duben 22, 2012 Sdílet Odesláno Duben 22, 2012 A ještě něco, píšeš ,že za 11let jste pojistku nepoužili...jak jste se tedy jmenovali předtím?? MAXCHIP s.r.o. Identifikační číslo: 286 48 439 Spisová značka: C 36782 vedená u Krajského soudu v Ostravě Den zápisu: 01.02.2011 Sídlo: Ostrava - Hulváky, Železárenská 636/4, PSČ 709 00 Tak právě takovýchto firem je zde plný pytel a všechny jsou nej. Německá firma také není tak dlouho....nechám zjistit. Ale ta mě tolik nezajímá. Vidím tedy, že buď jsi dělal také u ABC, nebo u jiné firmy, v každém případě za dva měsíce profesionálem...klobouk dolů. Už to dále nebudu komentovat mám dost jiných starostí a navíc v Praze mám jiných vejlupků dost...Např chiptuner /můj bývalý nick na VW bohužel bez ochranné známky/ který vylepšuje např. mercedesy od AMG a podobně. Přitom nezvládá ani starou letovačku. I on již je profesionál.Howgh mot Nevím, kde jste přečetl ty dva měsíce, ale je rok 2012 a ne 2011, takže než něco napíšete, tak si to pořádně přečtěte. U ABC jsem určitě nědělal.... Dělal jsem dlouhé roky v cizině, takže vím, o čem je řeč. Nejlepší je, že o nás víte akorát to co si veřejně vyjedete na netu. Po nás jste žádné auto neopravoval a ani nebudete. Takže nekritizujte, co jste neviděl. Já Vás také nekritizuji. Zákazníků máme i tak dost a to i z Prahy a Brna. :-) A nezvedám si tady ego, abych měl o pár zákazníků více. Takže posuzujte cizí práci až podle toho co uvidíte. Mě teď stačilo vidět tu práci od ABCčka, a plně Vás chápu, že Vám takové firmy jako oni vadí, nám vadí taky. A o chiptunerovi vím a spoustě dalších firem také. My jich tu na Severní Moravě máme taky hodně a bojujeme s nimi, ale hlavně prací, to totiž řekne nejvíce :-) A netykám nikomu, koho jsem osobně neviděl. Společně bychom měli spíše pomáhat lidem, kteří se v tom nevyznají a né se pořád pomlouvat. zdravím....vypadá to jako válka spíš bych jako laik uvítal jak píše maxchip sloučit a podělit se o názory(mimochodem sem mu psal a vystupování dost seriozní+kdykoliv se zeptat není problem,i když dotaz byl ohledně parametru od Sportmotor)a já se snažím prvně tahat jako laik rozumy dávám za pravdu je dneska je o strach svěřit motor kdekomu a nechat ho zničit.Za mě se spíš měnily slabší agregáty za silnější a odlehčovalo na řemenicích,setrvák,vzduch.kyty+výfuk......to je snad známo a hlavně zkušenější nám ochotně radili i pomohli co je dneska úkaz jak vše upadá,přitom máte zkušenosti odjiných(knihy výukou).Mimochodem...motorpower stále sem neviděl ten graf ať se poučím jak to má vypadat a čeho se vyvarovata školení na dálku se mi taky nepříčí,proto po koupy octy sem tady v klubu Zdravím Vás. Jako válka to určitě nemůže vypadat. Já proti němu nic nemám a naopak ho chápu, že z daných firem je paf. Kdo není, když vidíte, jak to někteří umí zkazit. Ale neměli by se házet do jednoho pytle všechny firmy, když o jejich práci nic nevím. Až uvidím, můžu to posuzovat. Toť vše k dané válce :-) Myslím si totiž o MOTovi, že patří ke kvalitním firmám, i když jsem jeho práci neviděl. Já s grafy (i jiných značek aut) problém nemám. A jak by to po chiptuningu vypadat nemělo ukázal uživatel jajiN, poté co si u nás nechal přeměřit práci ABCčka na svojí RS. Odkaz ke komentáři
matejkral Odesláno Duben 22, 2012 Sdílet Odesláno Duben 22, 2012 Petra (Motorpower) znám osobně. Většina lidí od nás (fotříci od rodin) jezdí k němu, někteří u něj měli i víc aut. A dále k němu posílají své známé, protože jsou spokojení. A těch lidí je opravdu hodně. Nikdy jsem neslyšel, že by měl někdo problém, kromě jednoho případu: VW Passat 1,9tdi 77kw. Ale tam nebyl problém se softem, ale s tim, že odešla spojka, která byla vyrobena pro sériový výkon a vyšší výkon prostě neunesla. Další věcí je, že má supr jméno na vw-clubu, což taky o něčem vypovídá... Většina mejch kámošů z okolí jezdí k MVoleskovi - Chipforum. Řiká se, že přes diesely je nejlepší v republice, důkazem buď jeho Hello Kitty VW Lupo, reklamní Dodge Ram a další a další. Když přijedete na tuning sraz a sledujete sprinty, ty nejnašlapanější diesely mají jeho nálepku. Benzíny bohužel neumí, spolupracuje se slovenskou firmou Profituning, kde je kluk, kterej tomu kurevsky rozumí a když vidim, jak kámošům ty auta letěj, tak je to paráda. Jenže auto máš v Praze a ladí se ze Slovenska, což taky neni ideál... Kámošů auta odladěný u Chipforum tak pro příklad: Golf IV 1,9dti, Fabia I 1,9tdi, Bora 1,9tdi, OI RS, O2 RS tfsi, BMW e36 4,0 a spousta dalších. Já jedu na soft do Berouna k TDICHIP. Ladí tam benzíny přímo na míru, lazení trvá několik hodin. Hlavní je, že mi motor odladí přímo na komponenty, který jsou dodělávaný. Mám Audi S3 1,8t 154kw + výfuk Supersprint atd... Dostal jsem na něj doporučení od člena Mustafa, koukněte se na jeho příspěvky a pochopíte, že to je dobrý doporučení. Jezdí k němu on s Fábií 1,8t, jeho brácha s Leonem 1,8t (400ps+) a spousta dalších. Když jsem se tam domlouval po telefonu, poznal jsem, že to je nějakej mladší pohodovej kluk, kterej se prostě autama zabývá a baví ho to (a pravděpodobně tomu i rozumí). Preferuju tenhle přístup víc, než lidi oblečený v sáčkách, který se snažej vystupovat seriózně. To jsou dle mě ty největší šmelaři typu ABC tuning... Jestli se někdo chcete dozvědět víc o jednotlivých zkušenostech a úpravách motorů, doporučuju fórum www.hothatchclub.cz... a na nákup dílů pro navýšení výkonu www.hothatchshop.cz. Opět se můžete obrátit na Mustafu. Tohle je jenom návod pro ty z vás, kteří se v tom moc neorientujete, protože jsem pročetl celý vlákno, ale pro někoho, kdo si chce kvalitně nachipovat auto a neví kde, se tu nic kloudnýho nepíše. Další věcí je, že by vám úpravce měl změřit výkon před úpravou a doložit výkon po úpravě. PS: NEJDŮLEŽITĚJŠÍ MYŠLENKA NA ZÁVĚR: Na chiptuningu v žádnym případě nešetřete! Nekvalitní úprava řídící jednotky může napáchat neskutečný škody na vašem motoru. Takže se opravdu vyplatí si připlatit. Např. za soft na míru u Chipforum platěj kluci 10 000,-, u TDICHIPu mě bude stát individual okolo 12000,-! Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Duben 22, 2012 Sdílet Odesláno Duben 22, 2012 Ano upsal jsem se, rok a dva měsíce je to sice lepší, ale skoro to samé. Pokud Vám vadí tykání, omlouvám se, jsme však na fóru, kde tyká každý každému. Také mi to nevadí. Opravdu jsem po Vás nic neopravoval, Ostrava je přeci jen trošku z ruky. A válka to opravdu není, na tom se shodneme. Jen jsem reagoval na to co vidím a čtu. Hodně mě také ovlivnily parametry na RS. V sériové konfiguraci sice teoreticky dosažitelné, ale na úkor komfortu jízdy /cukání pulzace/ a též životnosti/ teplota na turbu/. Dále používání krabiček které sice doznaly proti minulosti jistých změn, nikdy však nenahrazují regulační a adaptivní schopnosti řídící jednotky. Jejich použití je omluvitelné snad pouze pro Siemens PCR. Jinak sám vím o svých marketingových nedostatcích a neúplnosti webu včetně grafů, ale zapracuji na tom. Bohužel/bohudík/ jsem ve firmě sám a nemám až tolik času. První kdo přijede přebrzdit úpravu od Vás bude zdarma a rád pověsím i graf s jízdním režimem...to je právě něco jiného než výkonový graf. Bude-li OK, rád smeknu. Jinak i bez brzdy....se spoustou aut se nedá ani jezdit jak cukají. To je potom výkon k ničemu. Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Duben 22, 2012 Sdílet Odesláno Duben 22, 2012 A netykám nikomu, koho jsem osobně neviděl. tady na fóru si všichni tykáme Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Duben 22, 2012 Sdílet Odesláno Duben 22, 2012 Tak musím říct, že mne tato diskuze posledních dní pobavila. Firmu Maxchip neznám a po prostudování jejich českých stránek, resp. stránek německé centrály, bych je zařadil do kategorie firem, kterým já říkám „internetoví algoritmoví chiptuneři“. Pomíjím to, že česká pobočka je tu jen rok, v OR má mj. jako předmět činnosti i pronájem nemovitostí, protože jak se lze dočíst na německé stránce, tak se jedná o vývojové středisko. „In unserem modernen Entwicklungszentrum, mit Sitz in Ostrava (Tschechische Republik), widmen sich unsere Softwareentwickler auf unserem hauseigenem Leistungsprüfstand ausschließlich mit der Optimierung und Weiterentwicklung von Leistungs -und ECO-Tunings.“ Pominu i to, že mne baví, jak na mne u podobných firem vyjede roleta desítek značek, stovek typů aut a ještě více nejrůznějších motorizací od Dacie po Veyron, které daný subjekt naprosto profesionálně a většinou ještě individuálně upravuje. Co mne ale zaujalo nejvíce, tak je fakt, že výsledek jejich chiptuningu je u drtivé většiny motorů daného typu naprosto stejný. Tzn. turbomotor – 25% nárůst výkonu i točivého momentu. Atmosféra – 10% výkon, 5% točivý moment. Neskutečná náhoda. Takže proto ten „algoritmus“, který např. u Škodováckých úprav platí skoro 100%. Je tam občasná variace s 20 nebo 15%, ale model 25/25 a 10/5 naprosto jednoznačně vede. A na tisíce spokojených úprav a zákazníků je tam jen několik grafů z brzdy, které jako by čirou náhodou zrovna z tohoto základního schématu vypadávají (1.2 TSi, 1.4 TSi, 1.8T nebo 2.5TDi) a u těch, kde je datum, tak jde o rok 2011. Zde několik perliček, které jsem našel u motorizací a značek, které znám. Všem škodovkářům známý legendární 1.9SDi – po čipu 80PS/156Nm. Podobně 1.8 20V – po čipu jak jinak, než 138 PS/221Nm. (jen detail - sériový údaj 210Nm platí pro přeplňovanou verzi!!!). A podobně, naprosto stejný koeficient 1,25 je použit i u diskutované motorizace 1.8T RS a spousty jiných motorů i značek. A podobně u atmosfér – vemte doma jakékoliv Porsche nebo Ferrari, popř. Bugatku, a tihle odborníci Vám jako přes kopírák zvednou výkon o 10% a moment o 5. Podobně můj současný vůz a motorizace, FoFo II ST. Proč u něj je použit algoritmus pro atmosféru (podobně jako u RS nebo např. pro turbobenzíny od Opla nebo Citrónu)? Že by chyba, když tento motor má potenciál minimálně 265/420 proti deklarovaným 248/336(!!!) a podobně předpokládám i ostatní turbobenzíny? Proti tomu Kuga, která má daný motor ještě více podladěn než ST lze upravit opět dle známého schématu 25/25%. Ale naopak, u některých vyhoněných atmosfér (namátkou C4) jsou schopni přisypat ještě i těch 25%. Za mne jako zákazníka, který si v reálu odzkoušel už 3 firmy specializujících se na omezené množství značek typů a motorizací, to ve mně budí skutečně velmi velkou nedůvěru a ze mne doporučuji – raději dál a pryč. Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Duben 22, 2012 Sdílet Odesláno Duben 22, 2012 Tak tady tomu se :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Duben 24, 2012 Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 Tak tady tomu se :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: se moc nesmej, a kukej tady vic se teda nebudu vyjadrovat az se sam presvedcim jak moc jste dobri, jak zde pisete. :rolleyes: Tak musím říct, že mne tato diskuze posledních dní pobavila. Firmu Maxchip neznám a po prostudování jejich českých stránek, resp. stránek německé centrály, bych je zařadil do kategorie firem, kterým já říkám „internetoví algoritmoví chiptuneři“. Pomíjím to, že česká pobočka je tu jen rok, v OR má mj. jako předmět činnosti i pronájem nemovitostí, protože jak se lze dočíst na německé stránce, tak se jedná o vývojové středisko. „In unserem modernen Entwicklungszentrum, mit Sitz in Ostrava (Tschechische Republik), widmen sich unsere Softwareentwickler auf unserem hauseigenem Leistungsprüfstand ausschließlich mit der Optimierung und Weiterentwicklung von Leistungs -und ECO-Tunings.“ Pominu i to, že mne baví, jak na mne u podobných firem vyjede roleta desítek značek, stovek typů aut a ještě více nejrůznějších motorizací od Dacie po Veyron, které daný subjekt naprosto profesionálně a většinou ještě individuálně upravuje. Co mne ale zaujalo nejvíce, tak je fakt, že výsledek jejich chiptuningu je u drtivé většiny motorů daného typu naprosto stejný. Tzn. turbomotor – 25% nárůst výkonu i točivého momentu. Atmosféra – 10% výkon, 5% točivý moment. Neskutečná náhoda. Takže proto ten „algoritmus“, který např. u Škodováckých úprav platí skoro 100%. Je tam občasná variace s 20 nebo 15%, ale model 25/25 a 10/5 naprosto jednoznačně vede. A na tisíce spokojených úprav a zákazníků je tam jen několik grafů z brzdy, které jako by čirou náhodou zrovna z tohoto základního schématu vypadávají (1.2 TSi, 1.4 TSi, 1.8T nebo 2.5TDi) a u těch, kde je datum, tak jde o rok 2011. Zde několik perliček, které jsem našel u motorizací a značek, které znám. Všem škodovkářům známý legendární 1.9SDi – po čipu 80PS/156Nm. Podobně 1.8 20V – po čipu jak jinak, než 138 PS/221Nm. (jen detail - sériový údaj 210Nm platí pro přeplňovanou verzi!!!). A podobně, naprosto stejný koeficient 1,25 je použit i u diskutované motorizace 1.8T RS a spousty jiných motorů i značek. A podobně u atmosfér – vemte doma jakékoliv Porsche nebo Ferrari, popř. Bugatku, a tihle odborníci Vám jako přes kopírák zvednou výkon o 10% a moment o 5. Podobně můj současný vůz a motorizace, FoFo II ST. Proč u něj je použit algoritmus pro atmosféru (podobně jako u RS nebo např. pro turbobenzíny od Opla nebo Citrónu)? Že by chyba, když tento motor má potenciál minimálně 265/420 proti deklarovaným 248/336(!!!) a podobně předpokládám i ostatní turbobenzíny? Proti tomu Kuga, která má daný motor ještě více podladěn než ST lze upravit opět dle známého schématu 25/25%. Ale naopak, u některých vyhoněných atmosfér (namátkou C4) jsou schopni přisypat ještě i těch 25%. Za mne jako zákazníka, který si v reálu odzkoušel už 3 firmy specializujících se na omezené množství značek typů a motorizací, to ve mně budí skutečně velmi velkou nedůvěru a ze mne doporučuji – raději dál a pryč. Odkaz ke komentáři
MAXCHIP Odesláno Duben 24, 2012 Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 se moc nesmej, a kukej tady vic se teda nebudu vyjadrovat az se sam presvedcim jak moc jste dobri, jak zde pisete. :rolleyes: Pěkná práce na tom SEATU. Opravdu. Hodnoty? Jestli je tedy můžete zveřejnit? Odkaz ke komentáři
jajiN Odesláno Duben 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 Tak dneska konecne uspesne proveden chip na aute. A musim uznat ze opravdu firma MAXCHIP vse bezproblemu zvladla a profesionalne vse upravila. Za me tedy muzu jen a jen doporucit Tady nejake hodnoty By jajin at 2012-04-24 A tady hned jsme to jeli projet :D By jajin at 2012-04-24 Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Duben 24, 2012 Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 Peklo.. 160koni v 4800ot hmmm nema to mit nahodou 180koni v 5500ot v serii??? nebo to je diesel?? max vykon 4200ot????. za me palec dolu.. Prubeh hrozny. Odkaz ke komentáři
Lumen1.8 Odesláno Duben 24, 2012 Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 Ten graf vypadá opravdu zvláštně. Na rozjezdu to musí pěkně tlačit do sedačky, ale co to dělá nad 5000 ot? Jak píše Fun, ta křivka spíš připomíná diesel. Na druhou stranu budeš jezdit za 6l, když to nemá cenu točit nad 4500ot. Pojezdíš, pak ti to ještě poladí a budeš mít konečně RS. Jinak moc pěkný fotky, moc vám to sluší. Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky