Přejít na obsah

Mechanický zámek řadičky

borlan

Doporučené příspěvky

Nevím kam zařadit toto téma a zároveň chci, aby si toho taky někdo všiml a nezapadlo hned...tak se předem omlouvám.

Měl by někdo typ, kde by mi profesionálně namontovali zámek řadičky (nejspíše bych chtěl DefendLock) co nejblíže k Pardubicím? Našel jsem na netu nabídky, ale nejblíž asi zatím jen Praha. Když to jinak nepůjde tak holt zajedu dále...ale pokud by se něco blízko vyskytlo, bylo by to milé....

Dík předem za případné typy a recenze... :-)

Odkaz ke komentáři

No už jsem to realizoval...jasné, že mi ty prachy rvaly srdce...ale myslím, že zámek řazení má smysl a je dost vysoko hodnocen jako bezpečnostní prvek. Tak nějak doufám, že těm malým až středním zlodějům odolá (resp. se na to vybodnou a půjdou jinam...njn jsem sobec B) ) a ty super zloději (co auto naloží a odvezou apod.) už jdou po lepších a novějších...

Odkaz ke komentáři

nevím, jak máš staré auto, ale sleva na pojistce mizerná.

dodělání zamykání zpátečky vyhozené peníze, za ty prachy jsi mohl mít pojistku proti krádeži např. na 3-4 roky a za tu dobu už o auto nebude tak velký zájem :)

mimochodem OI s defendlockem nám ukradly v práci za bílého dne přred sportovní halou :)

Odkaz ke komentáři

No to jste mě moc nepotěšili s tím zámkem...já teda obecně slyšel jiné hodnocení. To je docela v rozporu. V čem je teda jádro pudla když zde čtu zámek na hovno a obecně slyším jak je s převahou nejlepší z mechanických zabezpečení?

Co se týče pojistky - já to teda nezkoumal, ale tak nějak se mi nechce věřit, že bych dokázal za 6tKč pojistit na víc jak rok...spíš myslím, že ani na ten rok...a ročně platit takové sumy je za můj finanční horizont. A to nemluvím o tom, co by se v reálu pak dělo po krádeži - jakej zlomek reálné ceny a za jakou dobu pojišťovna vyplatí. Nemám obecně o pojišťovnách valné mínění, jsou to zlatokopové a koukaj jak jen pojištěnce skrouhnout...

Tudy pro mne myslím cesta nevede...

Odkaz ke komentáři

ve finále je to na tobě co zvolíš, ale krádež a živel u káry cca 5-6 let a ceny 145k pořídíš kolem 2k kč plus mínus.

jasně, že pojišťovna chce vydělat, ale pojistka je pojistka a určitě se mi lépe spává, když dostanu zpět 145k - např. 5k spoluúčast.

ale ja kříkám každý si musí vybrat co mu nejlépe vyhovuje.

Odkaz ke komentáři

Fakt v tom pojištění jsem lama...tak jak to podáváš by stálo možná za úvahu - jak to vlastně v reálu vypadá? Já si domluvím pojistku na určitou částku bez ohledu na auto? Třeba si řeknu, že chci 145? A když ukradnou po x letech, tak mi vysolej 145? A vysolej vždy, nebo to má nějaké háčky?

Odkaz ke komentáři

Oni by to auto měli prohlídnout a nafotit a stanovit nějakou jeho současnou cenu.

Předpokládám, že při krádeži třeba za 2 roky vyplatí poměrnou část - nějakou současnou tržní cenu.

Já tam mám 0 % spoluúčast (min. však 2OOO Kč). Mám to přes poradce Kapitolu, auto se nefotilo, tak nevím, kolik by mi dali v případě krádeže a jak moc bych nějakého pracovníka musela přesvědčovat, kolik to auto stálo a co jsem v něm všechno měla.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Mám origo DefendLock a nemyslím, že je to úplně k ničemu... minimálně je to další věc co znepříjemní zloději práci a ruku na srdce, každý zloděj taky není profík... A co se O1 týče, mám za to, že jde o mimořádně zdařilé vozidlo, nicméně už nějakej ten pátek pamatuje a pro zloděje přestává být lukrativní. Př. Před rokem jsem tu svou (r.v. 2001 - kombi) koupil cca za 85tis. Tak si říkám, že profík raděj ukradne káru, která má v dnešní době hodnotu alespoň 250tis a víc, aby z toho měl nějakej vejvar a ne jen pár usmolenejch tisícovek...

Odkaz ke komentáři

No tak nějak jsem to zpočátku viděl taky než jsem četl ostatní...tak alespoň nějaká podpora... :lool:

Jinak jsem si dal "nástřel" pojistky u svého dvorního zprostředkovatele a dalo by to +-2.500...tak o tom teď dumám, to bych možná ustál...ale ještě jsem se nerozhoupal, trochu jsem vychladl časem a otupěl... B)

Odkaz ke komentáři

Hele... pokud nemáš nějakou opravdu zachovalou LK verzi v plné palbě, tak bych tu krádež tak nějak extra neřešil... asi jsi proto udělal maximum si myslím... Je to smutný a už to tu taky bylo řečeno, že jakmile se někomu auto zalíbí - příjdeš o něj... i kdyby si na něm měl 10 bezpečnostních systémů... Je fakt, že ta pojistka ti to může částečně vrátit, ale pak stejně příjde nějakej filištín a řekne "hmmm vozidlo 12-15 let staré" no dostanete poměrnou část "plácnu" 30 tis. a hotovo...

Právě toto byl jeden z důvodů proč jsem nešel do nějakýho jinýho - dražšího auta ale do starší Octavie. Je to sice smutný, že si člověk v dnešní společnosti vybírá věc podle toho aby mu ji někdo neukradl nebo ze závisti neobjel klíčem (také vlastní zkušenost u vozidla které vybočovalo z řady) ale prostě je to smutný fakt...

A kolik bude mít Octavia 1 prodejní hodnotu za 2-3 roky? Pořát se dušuju, že se to na kšeft krást nevyplatí - minimálně ošéfovat vinko - barvu - techničák + další věci co k tomu patří... chudák zloděj si nevydělá tak čórne radějc OII která bude stát na druhý straně ulice :)

Odkaz ke komentáři

Tak v zásadě tvůj názor mi dělá balzám na duši...i když nevím jestli je to opravdu správně...ale momentálně mne zklidňuje a to je dobře. B) Ostatní, co měli jiný názor, asi dále budou oponovat...no nechám v sobě to pojištění zrát (klepu na dřevo aby nebyl průser než dozraje). Možná směřuju k tomu pojistit na ty 2-3 roky a pak děj se vůle boží... :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
Guest inteligent

Dovolil bych si přispět názorem z hlediska své praxe. Již 10 let krom jiného mechanické zamykání řadiček montuji . Na foru nejsem dlouho a tema jsem objevil dnes, proto jsem montáž nenabídl. Mechanické zamknutí řadičky (Medvěd blok dříve, nyní Defend, vyjímečně Construkt) a značení ( leptání popř. pískování ) skel jsou první věci které zákazníkům doporučuji . Poměr výkon, kvalita , cena je tu mnohem lepší než u spousty elektronických zařízení. Věřte mi, že montážní středisko je hned po policii druhý cíl kam postižený majitel zcizeného vozu běží. Za svojí praxi jsem se setkal s několika případy pokusu o mechanické překonání ( zejména dříve )- u vozu byly poškozené plasty v okolí zámku, ale vozidlo zůstalo nezcizeno, dále odcizení tažením na laně ( existovali svědci ) a pak podezřelé okolnosti jako např. skutečnost, že majitel ukradeného vozu zcela "náhodně" měl demontován CD měnič i s kabeláží ! a chtěl ho dát do vozu nového ( na které již přispěla pojišťovna ), nebo krádež za bílého dne bezprostedně po změně servisu a navštívení neznámé a neověřené autodílny. Ještě k zmiňovaným krádežím za bílého dne. Skutečně každý důsledně zamykáme řadičky i když jdeme odpoledne na nákup do obchoďáku? A myslíte si, že nezamčení si tipující a pozorující zloděj v takových případech nevšimne ? Zrovna tak jako v drtivé většině pozná, že vůz nemá žádné jiné el. zabezpečení krom standartně seriově dodávaných imobilizérů ? Takováto Octávka je pak snadné souto . A jde to i na rušném parkovišti . Potom každý postižený - už kvůli pojišťovně samozřejmě tvrdí, že zámek měl zajištěn ...

Ale tím netvrdím, že se nedá překonat . Každý systém lze překonat . Jen je otázka kolik zlodějů to umí a zda zrovna tento profík má zapotřebí váš vůz. Zloděj ( pokud tedy nemáte zcela ojedinělý vůz na nějž je již "objednávka ") jde vždy cestou nejmenšího odporu . Projděte si parkoviště a uvidíte kolik nezabezpečených vozů z tohoto hlediska se mu naskytne . Byl by blázen , kdyby se zdržoval ještě překonáváním jakéhokoliv zámku , když vedle stojící Octavka ho nemá .

Z mého hlediska udělal tazatel určitě montáží správně a pravděpodobnost krádeže minimálně snížil . Ještě bych dodal, že prvním zabezpečením je již výběr značky vozu.

Odkaz ke komentáři

To je pravda,že výběr značky je důležitý.Ale když chci mít Octavii nekoupím si citroena který se mi nelíbí jen pro to že se nekradou.Mě se musí auto hlavně líbit.A ne že budu jezdit v čemkoli.Jinak já jsem si vyrobil mech.zamykání které jsem velmi pracně vymýšlel.Myslím,že kdo na něj narazí,tak ho těžko přemůže.

Odkaz ke komentáři

Mám origo DefendLock a nemyslím, že je to úplně k ničemu... minimálně je to další věc co znepříjemní zloději práci a ruku na srdce, každý zloděj taky není profík... A co se O1 týče, mám za to, že jde o mimořádně zdařilé vozidlo, nicméně už nějakej ten pátek pamatuje a pro zloděje přestává být lukrativní. Př. Před rokem jsem tu svou (r.v. 2001 - kombi) koupil cca za 85tis. Tak si říkám, že profík raděj ukradne káru, která má v dnešní době hodnotu alespoň 250tis a víc, aby z toho měl nějakej vejvar a ne jen pár usmolenejch tisícovek...

Nejrychleji sehnane nahradni dily :-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...