Přejít na obsah

Stěrače / cyklovač

Doporučené příspěvky

Dnes jsem při krátkém pojíždění zaregistroval lehké cvakání když zapnu stěrače. Při jednom cyklu setření se cvaknutí ozve 2x(na začátku a při konci setření) cvaknutí se ozývá jakoby z prostoru druhé, tedy levé páčky a je úplně jedno jak stěrače stírají - jestli v režimu cyklovač nebo jednotlivé setření. Dost si všímám různých zvuků a jsem si na 99% jist, že to před tím nedělalo. Ne že by mě to nějak extra štvalo ale nerad bych aby mi někdy vyplyvly stěrače a nerad bych něco zanedbal. Připadá mi to jako elektrický zvuk, jakoby stykač nebo něco takovýho ale o elektrice toho vím asi jako Rambo o pletení... Má s tím někdo zkušenost? Ví někdo o co se jedná? (cvaknutí není nijak hlasité ale z míst řidiče patrné)

Dík za odpovědi...

Odkaz ke komentáři

No to místo cvakání se určuje dost těžko... ale je klidně možný že to jde z pod volantu a víc se to ozývá na levé straně. ALe jestli je to normální tak to teda řešit nebudu. Vlastně jsem to zpvu neuvedl přesně - klasickou 1. a 2. rychlost jsem neměl puštěnou - jen cyklovač a jednotlivé setření (při těchto režimech to cvakalo).

Stěrače jdou naprosto klidně a jsou OK, žádné zadrhávní a prostě nic neobvyklého...

Odkaz ke komentáři

Pokud jsi měl puštěný opravdu jen ten cyklovač, tak je to normální že při spuštění a vypnutí stěračů to cvakne. Jinak to relátko na stěrače je na levé straně pod volantem, takže vše bude určitě OK ;)

Děkuji za uklidňující odpověď...

Až pojedu zítra tak zkusím ještě ty dvě klasický rychlosti. Při těch by to tedy cvakat nemělo...

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Tak, ještě ke stěračům... nedalo mi to a vyndal jsem celý mechanismus s motorkem. Čepy ramen stěračů byly zatuhlý tak, že rukou šly jen těžce pohnout, tak jsem vše rozčepoval, vyčistil, vybrousil měděná sedýlka jemným smírkem, napral tam vazelínu a po tomto jde s čepy ve vodících trubkách hýbat jedním prstem :) :) :). Vše jsem složil a stěrače chodí jak za mlada... ale pořát se mi zdá, že setření jde pomalu (jeden cyklus). Jel jsem za jinou octavií a viděl jsem jak tam má rychlost jednoho cyklu: jeden cykluc = šup - šup... u mě šuuuup - - šuuuup... může to být v tom relátku? Nebo na co bych se měl zaměřit?

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Zřejmě to zatuhávání není bolest jen předface mechanismu. Poslední dobou mi začal cyklovač (relé) stěračů taky při dojezdu do klidové polohy nějak pocvkávat, tak sem ten mechanismus vytáhl. Jeden čep naprosto OK a druhý tuhý a rezavý tak, že šel po nahřátí ven i s tím bronzovým futrem. Po vyčištění/namazání a kompletaci je po cvakání.

Datum na mechanismu 11/2003. Ještě mě napadá, že to asi má souvislost s tím, že nějaký malas tam nedal manžety kolem osiček...

Tuším Konny to řešil, objednací číslo té manžety je: 1J0955229, k tomu ještě náleží plastový kroužek 1J0955276B (ten na obrázku je)

post-6780-0-65782000-1390129391_thumb.jpg

post-6780-0-21497000-1390129398_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Ahoj, dokázal by mi prosím někdo poradit v čem může být problém? Dodělával jsem multifunkční volant s tlačítky 3T0 959 537B a 3T0 959 538E do Octavie 2 facelift rok 2010. Provedl jsem výměnu podvolantové jednotky za 5K0 953 569AL + kablík 3T0 971 584A. Podsvícení je v pořádku, klakson taky, na stlačení tlačítek vše reaguje jak má, ale nic neraguje na otáčení scrollovacími kolečky, jak hlasitost tak pohyb v menu palubního PC. Přitom stisknutí těchto koleček funkční je (vlevo mute a vpravo přepínání dlouhodobých/krátkodobých údajů). Děkuji moc předem pokud někdo víte.
    • Bohužel v dnešní době je jen poptávka po SUV a CrossOverech, takže praktické MPV jde stranou a zůstanou defakto "nepraktická" auta 😩. Jsem rád, že jsem ještě vychytal, kdy auta typu Touran byly dostupný 😉 
    • Touran je parádní. Mít rodinu, tak je to moje jasná volba. 👍 O to víc mrzí, že ho VW zařízl.😕
  • Vytvořit...