Jump to content

VW T5 Multivitamín

LukášV

Recommended Posts

Kube : dyť na tom není nic extra složitého ;)

Neználek : no když už jsem se takhle staral o OI a zařekl jsem se , že do audi sypat nebudu tak to stejně skončilo tak jak skončilo :lol:

Tak jsem o víkendu vyndal světla a vyhodil čočky.

Ty originál čočky co byli ve světlech měli půlku té odrazové plochy zploštělou nacož ty nové jsou kulaté - nevím proč.

Je to vidět i na fotce.

img3145mf.jpg

Porovnání stará / nová čočka

20121104155425.jpg

20121104155442.jpg

Vůbec ty čočky nebyli vypálené - !!! nedoporučuji neoriginální výbojky !!! :angry:

img3164dl.jpg

Zde již připravená nová s novou originální výbojkou

img3140tl.jpg

A tady ostatky z původní čočky..

Abych řekl , tak jsem ani večer nezkoušel jak to svítí - pršelo a nechtělo se mi ven

Nyní tam mám výbojky 4300K , předtím jsem měl 6000K , tak uvidím jak se to bude tvářit.

Jestli to už teď nebude svítit tak nevím , udělal jsem pro to maximum :pest:

img3169t.jpg

Tak jsem to včera večer projel kolem baráku abych viděl jak to svítí a jako dobrý ,ale díky tomu , že tam jsou výbojky originál s barvou 4300K tak mi to přijde moc žluté :D

A mi zítra mají přijít tyhle :D http://www.e-xenony.cz/d1s--d2s-r--d3s-r--d4s-r/osram-12v-d1s-35w-xenarc-coolblue-intense-5000k/

Mohl jsem koupit výbojky s 6000K ,které jsem v autě měl , ale to jsou zpravidla číny a ty už do auta nikdy !! :angry:

Pro porovnání origo 4300K / 5000K coolblue http://www.youtube.com/watch?v=m_kIl9ctxac

Co bych na to řekl ?

Jediné co vím tak odchází elektronické klapky. Mvolesko měl krátkou A4ku v 3.0tdiQ upravenou co si matně pamatuju na 240hp? a liboval si ..

Jinak můj sen do budoucna je B7 avant 3.0tdiQ s velkym Skovym čumákem. Ten 3.0 se s 2.5tdi absolutně nedá srovnávat hlavně i co se týče spotřeby :palec:

Ta B7ma má uplně do chloupku stejnej iterier jako B6 , jen má jinej čumák a zadek a hlavně nový motory 2.0tdi a 3.0tdi ..

Ty kjávo sice nevím co je B6 a B7, ale co jsem koukal tak ty 3,0Tdi maj v serii snad 171kW, což je nějakých 232PS, tak nevím jak to měl moc upravený. A jaký elektronický klapky to maj bejt nevíš? A s tou spotřebou si to myslel jak? Jako že lepší než u 2,5tdi co máš ty nebo horší?

No pořád je to A4 já mám B6 , pak je B7 stejně se to označuje jako u passatu ,..

Dokonce i boční dveře a střechu má B6 s B7 stejnou opravdu se liší jen čumák a prdel a to auto vypadá uplně jinak.

No uplně jsem se v tom ztratil , ono se dělá víc verzí toho 3.0tdi s tím , že ta 171kw je nejspolehlivější verze co se týče i vstřiků. Tak to měl asi upravené kolem 270-280hp ,ale nejlíp ti řekne on sám.

Spotřeba je s tím 3.0 o 2-3 l/100 míně než u té 2.5tdi takže město kolem 7-7,5l

Odchází vířivé klapky v sání a pokud to má okolo 250t km tak i napínáky rozvodového řetězu ale to už při takových km je na zváženou zda neudělat komplet výměnu rozvodů cca za 30tis kč

Tohle je A4 B7 , takovej můj sen :wub:user92910pic14497111403.jpg

Tak výbojky ještě přehozené nemám, udělám to o víkendu v týdnu než dorazím z práce tak je tma..

Ale ještě mě ve světlech hrozně štvala jedna věc a to starej typ patice na parkovačce.

Vystřihl jsem tedy nový typ patice z nějakého svazku co jsem měl doma. :)

Pak přišlo na řadu připravit žárovku. Do předního světla se mi moc nechce rvát nějaké SMD diody , protože pořád je vidět ta kontstrukce té diody.

A tak jsem pátral a našel tyhle žárovky, shodou okolností jsou to také Osram coolblue jako výbojky :wub: a hlavně mají stejnej tvar jako originální parkovačky

http://www.levnealarmy.cz/eshop/externi-sortiment/svetla-zarovky-led/autozarovky-svetla/osram-halogenove-autozarovky/osram-12v-w5w-w2-1x9-5d-5w-cool-blue-intense-1ks-os2825hcbi.html

Barva svítivosti se přiblížila xenonu a tak si myslím , že to je fajn :)

20121108190852.jpg

20121108190646.jpg