daw1d Odesláno Únor 27, 2012 Sdílet Odesláno Únor 27, 2012 Zdravim všechny tady na fóru, před pár týdny jsem koupil O1 1.8T AGU.. R.v. 1999 a najeto 75000km.. Jezdila s tim ženská a dost málo;) Přechod z Audi A6 2.5TDI byl téměř ve všech směrech k lepšímu:) Ten hrůzostrašnej zvuk dieslovýho motoru je nyní nahrazen tichounkým vrčením, auto je hned ohřátý, není zde ta šílená turbo díra kdy nebylo možné se s autem pohnout až cca do 1600 otáček a auto taky neváží milión tun. Podvozek je samozřejmě horší, komfort a audiosystém taky neni to co v Audi. Ale celkově jsem moc spokojenej. Hned po koupi jsem auto hodil ke svýmu machanikovi. Udělal rozvody + kompletní servis (oleje, filtry..), vyměnil jedno ložisko, prasklou pružinu, vyčistil škrtící klapku a nějaký další věci. Odpípnul mi servis a žádný další závady nenašel. Každopádně teď k mýmu problému.. Nejsem žádnej technik, takže to budu popisovat jako běžnej uživatel;) Když jedu cca na čtvrtinu až polovinu plynu a najednou plyn pustím, auto sebou párkrát škubne. Vypozoroval jsem, že škubne dvakrát trochu a potřetí víc. Je jedno na jakou jedu rychlost. A dělá to i při přidávání. Jedu bez plynu se zařazenou rychlostí, šlápnu na plyn (trochu agresivněji) a auto zase škubne a pak už fičí. Ale při řazení to nedělá. Jak sešlápnu spojku, při pouštění plynu, je vše ok. Celej problém zatím eliminuju plynulou prací s plynem. Když ho pozvolna pouštím i na něj zvolna šlapu, auto jede plynule. Nevím jestli to s tím může souviset, ale na můj vkus je i celkem vysoká spotřeba. Tady na fóru jsem četl, že s tímhle motorem je průměr tak 8,5. Já se nedostanu pod deset. A to se snažím jezdit fakt v klidu (cca 70% ve městě). A když stojím na křižovatce na neutrál, tak počítač ukazuje cca 9 litrů. A ještě poslední dotaz. Nebo spíš anketní otázka:D Mám to čipnout nebo ne?? Líbí se mi varianta firmy MotorDesign na 148kW a 295Nm. Dostává pak motor o hodně větší nálož?? Chvíli jsem měl VW Jetta a po čipu od DieselPower auto jezdilo naprosto božsky. Předem díky za rady a tipy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kobrik Odesláno Únor 29, 2012 Sdílet Odesláno Únor 29, 2012 To co popisuješ s tím plynem, tak to dělá i mě. Ze začátku jsem s toho byl taky trochu rozčarovaný, ale tak nějak jsem se s tím naučil jezdit. Moc bych za to nedal, že to tak AGU mají :-) A nebo je něco v háji a čeká to , až se to projeví v plné parádě :-D. Je to jakoby jistá setrvačnost při puštění plynu a jakoby mírné zpoždění při razantním sešlápnutí plynu. Projeví se to specifickým rázem. Je to tak? Já to vůbec neřeším. Chce to trochu citlivější práci s nohama a je to OK. Co se týče spotřeby, tak podle toho co píšeš to sedí. Město je pro tento motor a celkově benzíny zabiják. Hold v tomhle TDI nikdy nedožene :-). Co spotřeba při normální jízdě na delší trasu? Měl by si se v pohodě vejít do nějakých 8L. Jinak pokud ho necháš chipnout, tak si piš, že je ten rozdíl markantní. O hodně větší nálož dostává jen pokud mu nálož dáváš ty sám ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Únor 29, 2012 Sdílet Odesláno Únor 29, 2012 tak nech poradia aj iny, ale to co popisujete mi pripada ako na odchadzajucu spojku. Dava mi to zmysel preto, ked rychlejsie pridate ,zvysite krutiaci moment, ktory dosluhujuca spojka nevie preniest a auto akoby cukne. -Kontrolna otazka - nestane sa vtedy,ze vam pri cuknuti viac vyletia otacky na budikach???? Ak nie, tak problem moze byt aj v potenciometri skrtiacej klapky, ze je potenciometer uz vysuchany a zle chyta kontakty a zle otvara klapku. - To by chcelo zase dat na VAG diagnostiku - ci nevyhadzuje nieco s klapkou Zatial ma nic ine nenapada. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kobrik Odesláno Únor 29, 2012 Sdílet Odesláno Únor 29, 2012 Tak u mě bych se prokluzující spojce nedivil :-). Připravuji se na výměnu, ale zatím se drží a neprokluzuje. Taky mě spojka napadá. Něco už má za sebou. Klapka by měla být taky OK. Při kontrole přes VAG se otvírá a zavírá pěkně plynule. Ještě mě napadá diferenciál, ale chtělo by to abych to mohl srovnat s nějakým jiným AGU. Možná to tak má být :). A nebo taky ne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
daw1d Odesláno Únor 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 29, 2012 Je to jakoby jistá setrvačnost při puštění plynu a jakoby mírné zpoždění při razantním sešlápnutí plynu. Projeví se to specifickým rázem. Je to tak? Jojo.. to je přesně ono. Taky mě nejdřív napadlo, jestli to neni tim "mechanickým plynem". Zatim jsem jezdil jen s autama s "elektronickým". Ale spojka by to mohla bejt taky :( Přeci jen s tim jezdila ženská :D Nestane sa vtedy,ze vam pri cuknuti viac vyletia otacky na budikach???? Nene.. otáčky se vůbec nehnou. Jen to tak trochu kopne. Taky mi to připadá jako taková setrvačnost motoru..jak psal Kobrik. Dneska jsem celej den jezdil s lehkou nohou a prakticky jsem ten problém eliminoval...musim na plyn lehce šlapat a taky ho pozvolna pouštět. Holt se naučim jezdit jak řidič slečny Daisy :D A ten chip asi pořešim.. Když už mám jezdit za 10, tak ať to aspoň lítá :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kobrik Odesláno Březen 1, 2012 Sdílet Odesláno Březen 1, 2012 jj, na švagrovém AUM je to do značné míry eliminované. Ale je to cítit lehce taky. Zese mi ale přijde na AGU rychlejší reakce na plyn, na elektronice je to krapet zpožděné. Možná je to ale chipem. Sérii už si nepamatuji :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
labus Odesláno Duben 28, 2012 Sdílet Odesláno Duben 28, 2012 Taky mi to takhle občas cuká. občas mi to taky cuka když jedu ve městě na tempomat třeba 50. Ale je to jen chvilkově... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
daw1d Odesláno Červen 10, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 10, 2012 Tak to "kopání motoru" je prý nejspíš způsobený špatným/starým silentblokem motoru. Poradilo mi to už pár lidí a přijde mi to i logický..jestli je teda jeho úloha zabraňovat prudkým rázům motoru:) Ale jsou tam prej dva a neni to úplně zadarmo, tak to zatím neřeším. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
macomh Odesláno Červen 23, 2012 Sdílet Odesláno Červen 23, 2012 No ja mám podobný problém, mám novú spojku a aj tak mi to pri zošlapnutí plynu trhá a cuká. Mne to predtým nerobilo, len po výmene turba a výbruse kľuky. kuknie sem, možno Ti to pomôže niečo, lebo je veľa možných príčin: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=11460&st=0&p=1202556&hl=macomh&fromsearch=1entry1202556 0 Citovat Odkaz ke komentáři
daw1d Odesláno Srpen 2, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 2, 2012 Tak všechny problémy s autem jsem téměř vyřešil:) Koupil jsem si kabel na diagnostiku (za 150,- na aukru:D) a vyhodilo mi to chybu "00561 prizpusobeni smesi". Vygooglil jsem na forech ze to bude buď hadice nebo lambda sonda. Hadice byla jedna děravá a lambda sondu jsem koupil novou. Tím se vyřešilo občasné chcípání po startu, neustálené otáčky a "oklepávání se" auta na volnoběh. Cukání při sešlápnutí a pouštění plynu jsem identifikoval na silentblok motoru, kterej jedu vyměnit 16. Rovnou si tam nechám hodit budík na tlak turba a možná i blowoff ventil. Nechal jsem tam hodit nový kotouče a desky. Teď už jen ten HP Sporting podvozek a čip... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek20VT Odesláno Srpen 8, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2012 (upraveno) byl bych v klidu, mám taky AGU (tudíž lanko plyn) a když například na dvojku zrychluju a najednou pustim plyn, tak to škubne, ale je to tim lankem, prostě je to citlivý samozřejmě to taky může být do jistě míry ovlivněno silentblokem.... jinak spotřeba ráno v koloně po Praze prostě 10 a kdo mi tvrdí že jezdí za 7 po městě tak kecá, nebo bydlí někde na dědině kde potká akorát tak Frantu na babetě.... Upraveno Srpen 8, 2012 uživatelem Radek20VT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Novis_p Odesláno Srpen 22, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2012 Čauec... Měl bych takovej dotaz, nevíte, zda jde vyměnit motor agu r.v. 99 za aum r.v. 04 ??? Dík za odpověď.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DanTe Odesláno Září 27, 2012 Sdílet Odesláno Září 27, 2012 byl bych v klidu, mám taky AGU (tudíž lanko plyn) a když například na dvojku zrychluju a najednou pustim plyn, tak to škubne, ale je to tim lankem, prostě je to citlivý samozřejmě to taky může být do jistě míry ovlivněno silentblokem.... jinak spotřeba ráno v koloně po Praze prostě 10 a kdo mi tvrdí že jezdí za 7 po městě tak kecá, nebo bydlí někde na dědině kde potká akorát tak Frantu na babetě.... Já jezdím i pod 7l, ale to jezdím z kopce z Letňan dolu do Karlína v šest ráno kdy nic nejede, naopak cesta směrem nahoru ve tři odpoledne je 9-11 podle toho jestli to letim 80 nebo 150 :D Každopádně já mám AUQ a tohle cukání co popisujete pozoruju taky, taky mě to trochu rozčiluje, ale je pravda že když člověk s tim plynem zachází s citem, tak to necuká :) Holt si musím jako novopečený škodovkář zvyknout :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kattegat Odesláno Listopad 29, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2013 Já jezdím i pod 7l, ale to jezdím z kopce z Letňan dolu do Karlína v šest ráno kdy nic nejede, naopak cesta směrem nahoru ve tři odpoledne je 9-11 podle toho jestli to letim 80 nebo 150 :D Každopádně já mám AUQ a tohle cukání co popisujete pozoruju taky, taky mě to trochu rozčiluje, ale je pravda že když člověk s tim plynem zachází s citem, tak to necuká :) Holt si musím jako novopečený škodovkář zvyknout :lool: Já teda musím říct, že mám tež motor AUQ a dělá mi to samé s plynem,je to citlivost lanka přesně jak píšete. Ale jinak už se chystám podívat na ty silentbloky protože chci mít jistotu že je vše v porádku. Jinak jezdím do práce (smíchov - Uhříněves) a jezdím i za 6,4 l to byla zatím moje nejmenší spotřeba káždopádně dneska jsem počítala spotřebu při běžným ježdění tak se to pohybuje okolo 7-8 litru.. Já mám asi jiný problem ale ted nevim zda by to mohlo byt turbem nebo prasklou hadickou a nebo jestli je to normalní (ale o tom dost pochybuju) když zaradim za 5 a seslapnu plyn po delší době jízdy tak auto na plyn zareaguje zhruba po 1 vterine (ne okamžitě), stalo se mi to teda jednou, ale i tak jsem z toho byla dost mimo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Prosinec 2, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2013 Já moc po městě nejezdím .. Ale mimo město kolem 7-8 litru uplně s přehledem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Maress Odesláno Prosinec 19, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2013 Zdravím , taktéž mi to na AGU škube ale silentblokem to není ten mám nový a dělá to pořád , a myslím že spojkou to taky není protože to dělá i když na spojku vůbec nešlapu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
caleb Odesláno Prosinec 23, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2013 A stává se vám,že při jízdě na jakoukoliv zařazenou rychlost bez plynu je spotřeba někde okolo 4-6l/100km?Neměla by být vždy 0 spotřeba? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Prosinec 28, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2013 ne ,mě to ukazuje normálně nula když mám zařazenou rychlost a nešlapu plyn ... Ale občas mě děsí spotřeba když stojím a nejedu ,tak to ukazuje klidně i 3l :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 3l za hodinu na volnobeh ?? :O tak to me to ukazuje max 1.4 a to i když mám zpnuté vyhřívání skla a sedaček .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xxhans Odesláno Březen 6, 2014 Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 Ahoj, mám motor AGU a díky bohu jezdím průměr za 6,2. Je to o citu. jinak pokud razantně šlápnu, nebo pustím plyn tak mi to taky zaškube. vypadá to skutečně na to lanko. Jezdím převážně mimo město a motor je bombovej. Na to že je to rok 99 tak nadrbe i novejm autům. Obsah ničím nenahradíš . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest josefkurfirt Odesláno Srpen 20, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2014 A stává se vám,že při jízdě na jakoukoliv zařazenou rychlost bez plynu je spotřeba někde okolo 4-6l/100km?Neměla by být vždy 0 spotřeba? Mě to dělá jen když mam zařazenej kvalt a motor se dostane pod cca 1500 otáček, dokud se drží nad tak to nulu ukazuje, a je to i cítit když naskočí čísla na displeji že to začíná brát benzín. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libris Odesláno Září 17, 2014 Sdílet Odesláno Září 17, 2014 je to v noze si myslím. sblokem to neni jelikož by asi cukal jen motor treba by buchal do kastle atd. ale necukalo to celým autem. taky jsem se naucil s tim jezdit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Září 17, 2014 Sdílet Odesláno Září 17, 2014 Mám sice 1,6 AEE, ale ovládání klapky je taky přes lanko a taky škube :D Vždycky po vyčištění klapky a základním nastavení se to skoro ztratí, ale po pár tisíc km je to zpět, tak už to taky neřešim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.