Přejít na obsah

Koupě Octavia II – Jak koupit Škodu Octavii 2?

Guest Májinka

Doporučené příspěvky

Caute,

vyhliadol som si novy kus na SkodaPlus, tento. Prve 4 fotky su len ilustracne, az posledne 4 su z auta. Akurat ma mzi ze nema ovladanie radia na volante a asi nebude mat ani handsfree sadu. Este premyslam nad tymto kuskom. Je o 14 tisic lacnejsi nez tamten, ma zda sa lepsiu vybavu ale nema xenony a farba sa manzelke nepaci. Tak mam dilemu ktore auto vybrat. Obe su v Plzni v Auto CB, nemate nahodou s nimi skusenosti?

Odkaz ke komentáři

co som vsade cital tak prave xenony by mali za mokra horsie osvetlovat vozovku, ten luc sa lahsie odrazi od vody.

Mne ide hlavne o ucinnost, jazdim dialnicu casto po tme, hlavne v zime, tak ci sa oplati priplatit za xenony alebo tie projektory+osram/philips ziarovky su uz dost obstojne

Tam nejde o to, ze sa luc odraza od vody, ale o to, ze ked je vozovka mokra, tak je tmava. A ako vieme, cierna pohlcuje svetlo a cim viac kelvinov, tym viac ho pohlti.

Xenony su na mokrej vozovke pouzitelne tak do 4500K, co su aj OEM vybojky vo svetlach. Cim vyssie K, tym su nizsie lm. Pri FL svetlach nie je nutnost mat xenony, stacia dobre ziarovky...no xeny potesia, ale osobne si myslim, ze ta cena za dorabku sa moc neoplati (samotne lampy, nivelacia, ostreky..). Ked uz xenony, tak nech su tam uz z vyroby.

A ked je rec o projektoroch, tak najlepsie ziarovky do nich su NB, ktore maju 3500K a 1550-1600lm, co je myslim rozumny ekvivalent do kazdeho pocasia a podla mojho nazoru najlepsie ziarovky H7, co sa pouzitelnosti tyka :)

Odkaz ke komentáři

PROSBA O NACENENÍ AUTA

Dobrý den,

od známého mám možnost zakoupit Škodu Octavii II 1.6MPI, r.v.2005, nájezd pouze 67tis. km, autem jezdil 7 let důchodce, bylo garážované, poslední 2 roky jej má známý, je pravidelně servisované v autorizovaném servisu škoda - doposud nenastaly žádné problémy ani opravy, kromě standardních výměn oleje, filtru atp.

Auto je nehavarované, pouze na zadním nárazníku je rýha z parkoviště asi od nákupního košíku a na přední kapotě se občas najde stopa po zasažení kamínkem od aut z běžného provozu, nic drastického.

výbava - Ambiente, přední okna v elektrice, loketní opěrka, přední i zadní mlhovky, 4x airbag, kazetové rádio, zámek řadící páky.

Můžete mi prosím napsat odhad ceny takového vozu? Vše výše zmíněné považujte za pravdivé vč. najetých km, je to opravdu tak.

Díky za odpovědi.

foto vozu (omluvte kvalitu, foceno mobilem):

Fotografie0111_zakryta_znacka.jpg Fotografie0112.jpg Fotografie0115.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Dobrý den přeji.

Chtěl bych koupit dvojkovou Octavii. Nejlépe rok 2010 a výš. Chtěl bych kombík, nejspíš naftu kvůli úspoře, jezdím celkem dost po dálnici delší trasy.

Chtěl bych rozhodně automat.

Poraďte prosím jaký motor vybrat, asi bych se spokojil i s 1.6, ale dvoulitr bych bral spíš.

Na co bych si měl dát hlavně pozor? Kolik kilometrů je ještě snesitelných, abych do roka nemusel dělat vstřiky? Mám vzít CR nebo PD?

Po čem se u automatu a těchto motorech hlavně koukat, abych odhalil případné závady.

Děkuji za rady.

EDIT: Ještě mě zajímá. Mají Octavie II integrovaný Bluettoth handsfree? Respektive nabízí se originál nějaký. To by se mi hodně hodilo a nemám rád takový ty přidělávaný kraviny na palubce.

Odkaz ke komentáři

Bartyx: Bluetooth jednotka byla za priplatek a nektery Octavie ji tedy nemaji. Nachazi se pod sedackou spolujezdce, HF umi a ovlada se pres maxidot.

Jak psal Dakie, 2010 maji vsechny jen CR. U roku 2009 jsou jeste 2.0 PD, ale neni to podminkou.

Najezd je individualni... CR je citlivejsi na kvalitu nafty, takze by bylo asi nejlepsi mit s sebou diagnostiku, ktera ti ukaze pripadne chyby, hodnoty na vstricich atd.. ;)

Odkaz ke komentáři

Dobrý den,

chtěl bych poradit zkušené kolegy zde na fóru.

Sháním octavii II s nájezdem kolem 180000 km a cenou kolem 150000,-

První dotaz je zda se dá sehnat za tuto cenu kvalitní vůz, pokud by byl možný kombi uvítal bych to, ale není podmínkou.

A pak bych chtěl popřípadě poradit zda máte někdo zkušenost s těmi to dovozci/bazary

líbí se mi tato octavia http://www.garos-aut.../car/view/1/397

a popřípadě mi kamarád doporučil ještě tuto, že jí viděl na živo a že vypadá pěkně a zachovale.

http://www.zjcar.cz/...=cs&oid=3507449 je to teda škoda octavia rok 2007 cena 155000 ta druhá od spodu, když se zadá do vyhledávače škoda a model octavia, nechce se mi to dobře zobrazit jak je to vyskakující okno.

Popřípadě toto, to se mi líbí asi nejvíce

http://www.autodel.cz/skoda-octavia-1-9-tdi-77kw-elegance-servisk-23785

Děkuji za odpovědi

Popřípadě kdyby někdo prodával určitě uvítám i nabídku

Odkaz ke komentáři

Zdravim,

urcite se da sehnat.

obe jsou pekny a nejsou vylozene zanedbavany. Navic ta seda ma ochranny listy v laku, coz by mohlo znacit, ze majitel si ji opecovaval. Modra ma navic kontrolu tlaku pneu. Kazdopadne obe stojej za investici cca 2x 400,- za vypis z Cebie. Pripadne si skoc do autosalonu Skodovky s VIN kodama, jestli by ti nepomohli o nich neco zjistit z databaze servisnich ukonu. Idealne videt obe nazivo a zkusit se projet, to hodne napovi ;)

pokud nelpis na vybave Elegance, nasel jsem v rychlosti 2 pekny kombiky:

1. Octavia

2. Octavia

u ty druhy je dle Cebie problem s km, ale muze to byt jen malickost.

Ta cerna je podle me stocena. Opotrebeni moc neodpovida a navic je z Italie, takze bude dojebana jako zito.

Odkaz ke komentáři

No určitě na tom nějak moc nedbám, jen bych asi uvítal digi klimu a zadní parkovací senzory, ty by se mi celkem hodili, ale všechno jde dodělat. Takže bych i pouvažoval. Ale moc se v tom nevyznám, můj obor je úplně jinde a známý mechanik taky žádný není. Ale téměř všude si může člověk zajet do servisu at mu to tam okouknout a podle toho se rozhodnout. Což asi budu muset taky využít. Nebo má někdo ještě lepší postup, rád si ho vyslechnu.

Zdravim,

urcite se da sehnat.

obe jsou pekny a nejsou vylozene zanedbavany. Navic ta seda ma ochranny listy v laku, coz by mohlo znacit, ze majitel si ji opecovaval. Modra ma navic kontrolu tlaku pneu. Kazdopadne obe stojej za investici cca 2x 400,- za vypis z Cebie. Pripadne si skoc do autosalonu Skodovky s VIN kodama, jestli by ti nepomohli o nich neco zjistit z databaze servisnich ukonu. Idealne videt obe nazivo a zkusit se projet, to hodne napovi ;)

pokud nelpis na vybave Elegance, nasel jsem v rychlosti 2 pekny kombiky:

1. Octavia

2. Octavia

u ty druhy je dle Cebie problem s km, ale muze to byt jen malickost.

Ta cerna je podle me stocena. Opotrebeni moc neodpovida a navic je z Italie, takze bude dojebana jako zito.

Odkaz ke komentáři

Bartyx: Bluetooth jednotka byla za priplatek a nektery Octavie ji tedy nemaji. Nachazi se pod sedackou spolujezdce, HF umi a ovlada se pres maxidot.

Můžu se zeptat, jak přesně se to jmenuje? Nebo jaké jsou požadavky, aby to v autě bylo? Musí mít předpokládám multifunkční volant a maxidot, ale co ještě? Myslím, že třeba když projedu auta na SAuto nebo tak, tak tam to někde vyčtu? Nebo mají to ve filtru?

Odkaz ke komentáři

necituj prosim posledni prispevek, dela to bordel :)

no jasne, vsechno jde dodelat a spousta veci i za par korun. A jak pises, domluvit se s autorizakem, kterej to zvedne a prohlidne ;)

Zakladni kontrolu si dokazes udelat sam. Vetsinou to je sepasovanost dilu, jestli nekde neco nevrze/nepraska a jak se chova motor - proste celkovy dojem. Pak takovy vic z praxe jako treba, ze knofliky na stahovani oken zacinaji byt kolem 190k+ osoupany, jestli auto nebylo rovnany na stolici apod..

U toho modryho liftbacku z Garosu bych mohl pomoct, mam diag, jsem z Liberce. Pokud bys mel zajem, napis mi SZ a domluvime se. Bohuzel jsem nesehnal nikoho, kdo by u nich kupoval..

ad HF: nejsem si 100% jistej, ale jsou 2 typy MF volantu pro predfacelift, lisi se levou stranou. Na jednom jsou sipky a na druhem typu jsou tlacitka pro prijimani a zaveseni hovoru.

Odkaz ke komentáři

Díky za info, nakonec bych asi rád měl kombi, takže budu asi ještě hledat, tak kdyby jste měl někdo tip rád ho využiji.

Octavia II combi motor asi 1,9 tdi z výbavy bych rád měl parkovací senzory vzadu a digiklimu, (polodot aspon, okna v elektrice, originál rádio)

Najeto tak max do 165000 (180 tis) a cena kolem 150 tisíc

Díky moc

Odkaz ke komentáři

Tak přidám asi třetí nevěřícný příspěvek. :( To auto nemá určitě najeto 112 tis. Proč by si někdo a zrovna v Belgii jako soukromí vůz s nájezdem 12 tis za rok pořizoval 1.9TDI?? :smich: Za druhé zrovna když to přitáhnou do CZ tak se dělá technická - samozřejmě protože před STk se tam stočí tachometr a na posledním protokolu bude kilometrový nájezd který tam natočili. Tím budou argumentovat. Dále Spolupráce s Cebií je krásná věc, ale kilometry ti nedohledají. Další věc se mi nezdá ten vyleštěný motor. Já jsem perfekcionalista takže v takovém to stavu ho mám pořád, ale věřím, že 95% lidí to neřeší, ale řeší to prodejci, když tím chtějí něco zamaskovat. Osobně se musím přiklonit k Šuldovi moc pěkné na to, aby to byla pravda. :palec: Osobní prohlídka by odhalila určo více nebo by nás třeba všechny nevěřící velmi překvapila. :loool:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...