Přejít na obsah

Otesánek eFSíííí

Doporučené příspěvky

Z toho stejnýho důvodu se moc netlačí hybridy a spol. - údajně existují projekty na automobil, který jezdí naprosto bez ropy a přitom má minimálně stejný vlastnosti, ale komu se tím prospěje?? ...Dnešní zájmy jsou prodat ropu a rejžovat prachy...všechno ostatní je až podřadný.

Ja osobne si vážim čo robí Lexus a to klobúk dolu...keby sa pridali aj ostatní. Ale moc šejkov bude asi väčšia. Odpoveď na hybrid od VW - existuje? :lol:

Odkaz ke komentáři

vorlajz: ne, to já zas nejsem nějakej přehnanej eko aktivista.. taky ten můj motor má možná nejhorší emise z nabídky, ne? :X:D Taky jsme jednou byli povinně se školou na nějaký takový ekologický akcičce a tam kritizovali majitele 4x4, co s tím jezdí ve městě, nekecám :lol:. Každopádně se mi nelíbí, jak se chováme k planetě a co tu zanecháváme budoucím generacím, ale začít by se možná mělo jinde než u aut, i když svůj podíl na tom taky mají, takže vývoj hybridů je správnej.

Odkaz ke komentáři
vorlajz: ne, to já zas nejsem nějakej přehnanej eko aktivista.. taky ten můj motor má možná nejhorší emise z nabídky, ne? :X:D Taky jsme jednou byli povinně se školou na nějaký takový ekologický akcičce a tam kritizovali majitele 4x4, co s tím jezdí ve městě, nekecám :lol:. Každopádně se mi nelíbí, jak se chováme k planetě a co tu zanecháváme budoucím generacím, ale začít by se možná mělo jinde než u aut, i když svůj podíl na tom taky mají, takže vývoj hybridů je správnej.

Môj názor: EÚ to preháňa a USA serie na všetky limity, kvóty a ja neviem čo :)

Odkaz ke komentáři

ty wole Viki, třídím odpad, nikdy nic nehodím do lesa... leda šlupku od banánu.... a auto je v poseldní době jediná radost, kterou mám... :) teda jízda autem! :lol: a navíc toho CO2 ten Otesánek zas tolik nevypouští... podle spritmonitor zatím jenom 3660 kg :P

Odkaz ke komentáři

já osobně bych to viděl takhle...

Viky prodá to svoje emise nesplňující auto a začne jezdit na kole...

Maroš si k šedesátinám koupí hybrida od VW :) (bude to Seat BlueCrap) :lol:

Olaf si nechá ve škodovce vyrobit Fabii Combi Scout 4x4 1.2 TSI...

a my se Skajou a USA budeme srát na životní prostředí! :P :D :o

Odkaz ke komentáři
hybrid proc proboha ??? naschval ne je drahej kdyby aspon davali vyhody co tu cenu auta aspon trochu zprijemni ale ono hovno tak ja taky hovno

tjn keby to podporovali tak je to o inom, ale zasa lexus je na vyššej úrovni ako Mercedes a pod. takže cena je samozrejme vyššia...btw. system stop&go už má aj Hyundai, ale mne to príde kravina mať osobitný štartér a že sa ti vypne motor na križovatke a v sekunde naskočí - myslíte že mu to neškodí?

Odkaz ke komentáři

Ol@f: náš stát se člověku nijak neodvděčí, takže motivace ke koupi hybridu, filtru pevných částic, motoru, který plní normy na X let dopředu a nevím, co všechno, je nulová

vorlajz: já jsem jezdil fest na kole do tý doby než jsem dostal do pracky řidičák :lol: a od tý doby se na něj jenom práší :)

Odkaz ke komentáři
Každopádně se mi nelíbí, jak se chováme k planetě a co tu zanecháváme budoucím generacím

Bohužel, to my nijak neovlivníme. Problém není v tom, že někdo hodí PETku do popelnice, nebo že jezdí místo 5litrů za 7. Ostatně automobily na celém světě vyprodukují za rok méně CO2 než kravské prdy :) Ono v praxi není CO2 škodlivý a ani jeho produkce není problém, planeta by se s tím snadno vyrovanla, ale problém je jinde - denně se vykácí šílený množství deštných pralesů, obrovské procento mořské hladiny je pokryto různým bordelem z tankerů atd. a tudíž se regenerační schopnost planety zásadním způsobem snižuje a vzniká ten problém, o kterém se stále mluví. To, že EU pořád vymýšlí nějaký emisní limity a papírově bojuje za ekologii je hezký, ale výsledek je nulový, někdy paradoxně i negativní - viz biosložka v palivech. Je to smutný, ale je to tak - my tu řešíme gram každé pičoviny, ale co se děje za svinstvo v Amazonii a jinde, to nikdo radši nevidí a vidět nechce :lol: Jenže co s tím...když nikdo z těch "nahoře" nemá zájem to řešit, jak to můžeme ovlivnit my obyčejní plebejci :P

Odkaz ke komentáři

jestli to nezvedá spotřebu paliva... někde jsem četl, že se ti vyplatí vypnout a zapnout motor, když by mělo být čekání se zapnutým motorem delší jak 40 vteřin... že pak spotřebuješ na nastartování míň paliva...

jinak si myslím, že to tomu motoru neškodí... ale v autě bych to nechtěl :lol:

Odkaz ke komentáři
..ale mne to príde kravina mať osobitný štartér a že sa ti vypne motor na križovatke a v sekunde naskočí - myslíte že mu to neškodí?

Je to opět ta kapitalistická výroba něčeho na oko. Zákazníkovi ukážou na papíře menší spotřebu, menší emise, ale to, co bude platit pak za díly neví. Nemám s tím osobní zkušenost, ale myslím si, že to fungovat na úkor něčeho bude.

Odkaz ke komentáři
jestli to nezvedá spotřebu paliva... někde jsem četl, že se ti vyplatí vypnout a zapnout motor, když by mělo být čekání se zapnutým motorem delší jak 40 vteřin... že pak spotřebuješ na nastartování míň paliva...

jinak si myslím, že to tomu motoru neškodí... ale v autě bych to nechtěl :lol:

no minimálne keby si motor vypínal normálne kľúčom pri zastavení tak: už máš premenlivý servisný interval, ten niečo vyhodnocuje z počtu štartov, ale to je asi oničom. Potom máš životnosť baterky, životnosť štartéru a pod.

Systém u Hyundaju sa dá vypnúť takže ti to nemusí bežať.

Je to opět ta kapitalistická výroba něčeho na oko. Zákazníkovi ukážou na papíře menší spotřebu, menší emise, ale to, co bude platit pak za díly neví. Nemám s tím osobní zkušenost, ale myslím si, že to fungovat na úkor něčeho bude.

K systému Stop&go je jeden štartér naviac a jedna baterka naviac, myslím že skúsenosti z praxe s tým nie sú...maximálne BMW to môže mať premakané tak by som sa do toho nehrnul

Odkaz ke komentáři
Bohužel, to my nijak neovlivníme. Problém není v tom, že někdo hodí PETku do popelnice, nebo že jezdí místo 5litrů za 7. Ostatně automobily na celém světě vyprodukují za rok méně CO2 než kravské prdy ;) Ono v praxi není CO2 škodlivý a ani jeho produkce není problém, planeta by se s tím snadno vyrovanla, ale problém je jinde - denně se vykácí šílený množství deštných pralesů, obrovské procento mořské hladiny je pokryto různým bordelem z tankerů atd. a tudíž se regenerační schopnost planety zásadním způsobem snižuje a vzniká ten problém, o kterém se stále mluví. To, že EU pořád vymýšlí nějaký emisní limity a papírově bojuje za ekologii je hezký, ale výsledek je nulový, někdy paradoxně i negativní - viz biosložka v palivech. Je to smutný, ale je to tak - my tu řešíme gram každé pičoviny, ale co se děje za svinstvo v Amazonii a jinde, to nikdo radši nevidí a vidět nechce :huh: Jenže co s tím...když nikdo z těch "nahoře" nemá zájem to řešit, jak to můžeme ovlivnit my obyčejní plebejci :(

tak Južná Amerika je kapitola sama o sebe, tam sa ničí všetko čo im príde pod ruky, na to by nestačila jedna konferencia ;)

Odkaz ke komentáři

Skaja: jo souhlas, těch ovlivňujících faktorů je mnoho

wrccko: no, docela mi vadí, že na několika místech udělali z dvouproudovky jednoproudovku, protože tam udělali cyklostezky, aby tam mohlo jednou za hodinu projet kolo. Beru to, když je to ve městech, kde se s tím počítalo od začátku, ale jakej to má u nás význam, když pár set metrů tam ta stezka je a pak zase není.

vorlajz: no to s tím vypínáním motoru jsem četl možná v autoškole, ale já to nedělám.. radši šetřím motor a ten rozdíl ve spotřebě ještě ve městě je tak nahodilý, že to co ušetříš na tom vypnutí a zapnutí zas třeba projedeš nad tím, že zastavíš někomu na přechodu a zase se rozjedeš. V tom fakt nevidím význam.. navíc, kolik to může za těch pár minut spolknout, když to žere ňákých 0.6l/h.

Odkaz ke komentáři
wrccko: no, docela mi vadí, že na několika místech udělali z dvouproudovky jednoproudovku, protože tam udělali cyklostezky, aby tam mohlo jednou za hodinu projet kolo. Beru to, když je to ve městech, kde se s tím počítalo od začátku, ale jakej to má u nás význam, když pár set metrů tam ta stezka je a pak zase není.

no neviem v ktorej časti bývaš ale Hostivař a pod. tam sa dá pekne povoziť :huh: po meste a po centre by som nechodil, kopa ľudí a čo z toho

Odkaz ke komentáři
no co nejvíc "obdivuju" jsou lidi, co teď v tomto počasí nakopnou auto a jdou škrábat.... těm bych dal vlastnoručně do huby!!!

no u nás keď by to videl fízel tak ti môže napariť aj pokutu....u benzínu to je možno efektívne, ale TDI to jednoznačne škodí

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...