Přejít na obsah

zapečené kroužky

Doporučené příspěvky

ahoj borci, dneska mě vyhodili z emisí, že prej to je horší jak trabant.

mechanik říkal, že podle toho jak motor kouří, tak to vidí na zapečené kroužky.

pak taky říkal něco o aditivech do oleje.

jak teď postupovat?

1. sehnat něco do oleje --- co?

2. nebo rovnou jinej motor --- nemáte někdo v garáži levnej

3. generálka (volal jsem do servisu a komplet cca 35000,-) --- do toho nejdu

auto jaxi na vesnici potřebuju.

díky za názor a radu.

Odkaz ke komentáři

ahoj, tak na tvojom mieste, najprv by som si to dal na diagnostiku,ci nahodou nemas nejake cidlo zle. Napr uz taka lambda sonda poriadne zhorsi emisie.

Co sa tyka aditiv, tak z mojho pohladu by som ti odporucil firmu LIQUI MOLY , robia chemiu pre auta, takisto maju aditiva do paliva aj do oleja. Pouzil by som nieco do paliva na odstranenie zakarbonovanych casti a takisto nejake aditivum do oleja od nich. Ja od nich pouzivam vsetko a len mozem chvalit.

A generalka za 35 tisic, to sa vobec neoplati,za to kupis ine auto. Alebo za tretinu z toho iny motor .

Odkaz ke komentáři

no určitě tlaky změřit a co se týče chemie,byl bych opatrný...to bych raději vypláchl olejem motor a dal kvalitní olej,aditiva dost rozpouští a to znamená hlídat a vyměnit častěji olej i filtr.neni to jen můj názor ale kámoše co mi dělá na octě kde selže moje vybavení i znalost a šikovnost.

Odkaz ke komentáři

koukám, že jsem nikde nenapsal, že jezdím na LPG

olej i filtr je měněnej před 5000km.

dali mi tam tento

http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1931

nedokážu posoudit jestli je kvalitní nebo ne.

jestli je šance, že pomůže vyěnit za něco jinýho, tak to není zase takovej problém.

problém jsou ty emise + STK.

Upraveno uživatelem czzapik
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Pravděpodobně budou v háji pístní kroužky nebo gufera na ventilech. Měl jsem taky problém se žraním oleje (1-1,5l/1000km, podle stylu jízdy), nechal jsem vyměnit gufera na ventilech s tím že bude po problému, ale problém přetrvával. Tak jsem nechal vyměnit pístní kroužky a tady byl zakopanej pes, kroužky byly zapečený, při vytáhnutí pístů z válců se vůbec nerozevřely a zůstali pořád sevřené, takže špatně těsnily a proto motor papal tolik oleje. Po opravě se olej vůbec nestrácí a celkové chování a pružnost motoru se o dost zlepšila. S cenou opravy (tj. pístní kroužky, gufera na ventilech, nějaký těsnění a práce) se vejdeš do 10 000,-, pokud by se musela srovnat hlava, tak bude cena o něco vyšší, ale i tak se podle mě vypatí ten motor opravit než shánět jiný, u kterého nevíš co tě bude čekat ;)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdarec chlapi, nakonec to dopadlo tak, že jsem nechal udělat gufera.

A když mechanik sundal hlavu, tak mě přesvědčil rovnou i na kroužky.

Jenom se chci zeptat, jestli je pravda, že když se rozdělí ojnice od kliky, že se MUSÍ dát nové šálky.

Nakonec materiál cca 3000,- a za práci si vzal 4000,-.

Auto vůbec nekouří a já jsem spokojenej jak malej kluk :)

nějaký fotky co udělal během práce. je to jenom z mobilu.

post-16230-0-69890400-1341134324_thumb.jpgpost-16230-0-40227800-1341134337_thumb.jpgpost-16230-0-82575000-1341134364_thumb.jpgpost-16230-0-38323600-1341134473_thumb.jpg

Upraveno uživatelem czzapik
Odkaz ke komentáři

Určitě je dobře, že tě mechanik přemluvil aby jsi udělal vše komplet, protože při takové spotřebě oleje by jen gufera na ventilech nepomohly a musel by jsi nechat určitě znovu rozhodit motor a ty kroužky vyměnit. Co se týká šálků, tak vždy se měnit nemusí, pokud jsou dobré a není na nich nějaká vůle, tak se můžou použít původní (u mě se použily původní), ale s novýma šálkama rozhodně nic nepokazíš :palec: . Jinak pamatuj, že teď ten motor musíš zajet, takže prvních 1000 km jezdi zvolna a motor nevytáčej na víc jak 3000 ot., potom mezi 1000-2000 km motoru už můžeš začít pomalu nakládat a po těch 2000 km mu můžeš v klidu dávat co se do něj vleze. Pokud ten motor správně zajedeš, tak se budeš potom sám divit, jak dokáže pouhá 1.6 upalovat :palec:

Odkaz ke komentáři

ja by som tomu oleju 5W-40 dvakrat neveril .Ako uz aj vravel TomasT je to olej riedky pre tento stary motor.

Moja osobna skusenost, pri 5W-40 mi to zralo tak 1 deci na 2000km, v lete to zralo viac kvoli horucavam a musel som dolievat. Potom som tu cital,ze lepsi je 10W-40 a ten som dal teraz pri vymene ,najazdil som uz vyse 4000km a ono si to uz nevzalo ani kvapku oleja !!! Som rad,ze som zmenil ten olej :)

Odkaz ke komentáři

V případě že motor má už něco najeto tak to beru, že ten 5W-40 může žrát, ale v tomto případě kdy jsou nové pístní kroužky a gufera na ventilech by mu motor olej neměl žrát vůbec. Sám mám nyní najeto 213 000 km, kroužky se měnili ve 199 000 km, olej používám 5W-40 a motor ho nežere vůbec, to co se tam nalilo, tak se při výměně vylilo ;) . No teď ať tam nechá ten 5w-40 a pokud by mu ho motor žral (to ale nepředpokládám), tak může v klidu přejít na 10w-40 :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...