Přejít na obsah

Volvo S40 2,4i

TomasB

Doporučené příspěvky

I kdepak, dokonce jsem někde našel i nějaké judikáty. Nesmíš to schraňovat, publikovat a podobně, ale pro trestní věci, přestupky kde ti je způsobená újma a podobně to lze natáčet a použít jako důkazní materiál.

Problém je v tom, že jsem dnes hovořil s jeho právníkem a ten mu řekl, že za žádných okolností se nemá přiznat nikomu. Tečka. Tohle mu řekl s tím, že jako jeho právník je odpovědný za to, aby ho chránil.

Odkaz ke komentáři

Něco máš tady, cituji:

Pěkným obíčkem nás pod stromeček obdaroval Nejvyšší správní soud, který v rozsudku č. j. 2 As 45/2010-68 (soudce zpravodaj Radovan Havelec) rozebral otázku použitelnosti záznamů získaných z kamerového systému při dokazování v přestupkovém řízení.

Judikát nechává stranou systémy provozované veřejnou mocí – tam jsou pravidla jiná a víceméně vyřešená – a věnuje se situaci, kdy jde o systém provozovaný soukromým subjektem.

Prvním důležitým závěrem je, že z hlediska přípustnosti záznamu je irelevantní, zda kamerový systém byl řádně ohlášen jako zpracování dat u ÚOOÚ. Podle mínění NSS, stejně jako Ústavního soudu v citovaném usnesení IV. ÚS 2425/09, dojde registrací pouze ke splnění administrativní povinnosti, a zpracování osobních údajů může být i přes absenci registrace zákonné (a vice versa).

http://krimi.eurozpravy.cz/40395-reseni-prestupku-kamery-soukromych-subjektu-mohou-byt-dukazem-rekl-nss/

Odkaz ke komentáři

Jelikož se jedná o usnesení o odložení, kde se nelze odvolat, tak žádná lhůta není a tudíž nehrozí ani prodlení. S právníkem jsme se bavili dnes dopoledne, že počkáme týden, co se z toho vyloupne. Pokud se to nikam nepohne, bude následovat stížnost na úředníka a podání na státní zastupitelství. To jsou první dvě věci co si pamatuji, ten zbytek už ne. :) Stížnost dopadne tak, že to Krajský úřad znovu otevře, protože ani moc jinou možnost mít nebude, vzhledem k zjevné nezákonnosti a úředník udělá, co udělat měl, tedy výslechy a nevím co ještě vymyslí. Dost pravděpodobně z něj vypadne, že nelze o viníkovi rozhodnout, nebo určí 50:50. Ať tak nebo tak, bude odvolání a to tak dlouho, dokud nebude skutečný viník uznán vinným nebo dokud nebudou vyčerpány všechny možnosti, aby se mohlo přistoupit k soudu. Asi jsem pominul nějaké další věci co půjdou souběžně, protože se v těch detailech ztrácím. Normální laik to prostě těžko takhle najednou pobere ;)

Odkaz ke komentáři

Tak mi dnes poslala pojišťovna viníka, abych jim dal číslo účtu pro 100% plnění. Viník odmítal přiznat vinu, pak souhlasil s plněním, ale vinu uznat odmítal a tak se jej pojišťovna dotazovala, zda souhlasí se 100% plněním. To písemně odmítl uvést, ale volala mu likvidátorka a na monitorovaný hovor jí odsouhlasil 100% plnění. Písemně ale zásadně ne. No každopádně to má pojišťovna nahraný, tak ono to vyjde na stejno. Teď by mi měli během pár dní poslat vy´čtování.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Kuga je v Belgii v nějakém dokončovacím závodě, kde se domontovávají některé příplatkové prvky jako tažné, nezávislé topení, atd. Pak už jen cesta kamionem do Pardubic.

Jo a další novinka, pojišťovna viníka bude po mém nesouhlasu a argumentaci doplácet.

Jako negativní novinka, že ačkoliv pojišťovna viníka mi vyplatila plnou škodu, tedy viník uznal zavinění, tak regresí si nechali vyplatit u mojí pojišťovny 50% jemu vyplaceného havarijka. Když mi domů přišel dopis, že to moje pojišťovna vyplatila, zuřil jsem a hned druhý den ráno jsem jim volal a už to řeším s likvidátorem mojí pojišťovny. Podle všeho pojišťovna viníka mé pojišťovně dala takové dokumenty, které se jim účelově hodily. Takže já budu posílat své pojišťovně jiné dokumenty a vyplacenou regresi podle všeho budou vyžadovat zpět. Ještě si musím ohlídat, jestli mi díky tomu nenaběhl malus a případně řešit i toto.

Fakt v prdeli, člověk nic neudělá, borec mu zboří auto a jen samé starosti. Kdybych nebyl hodně aktivní a nepomohli mi v tom lidé znalí, tak si myslím, že by to bylo v loji. Takhle se daří všechno uvádět do pořádku, ale je to fuška.

Odkaz ke komentáři

Tak další dobrá zpráva ohledně plnění škody na Volvu. Teď mi přišlo z pojišťovny viníka, že doplácejí drobné náklady, které nezapočetli a k tomu ještě přitlačili dalších 40 tis. na ceně auta, takže za Volvo samotné jsem dostal celkem 200 tis. + další náhrady nákladů souvisejících. Počítal jsem sice ještě o něco víc, ale těch 200 tis. jsem si stanovil jako částku, od které nebudu prudit. Takže tuto část uzavírám. Zásadně mi v tom pomohl Jim, který mi poradil, jak na ně a toho jsem se přesně držel a skutečně to fungovalo bezvadně. Takže jsem nakonec za Volvo dostal to, co jsem za něj v roce 2012 dal. Něco mně sice stál servis poslední dobou a narval jsem do toho fest, ale to proto, že jsem to chtěl mít špígl nýgl a nebyla tam sebemenší chybička. Takže nakonec jsem sice přišel o mazlíka, nasralo to, ale tratnej na tom asi moc nejsem, Pokles ceny po 5 letech nulový, takže jsem jezdil za náklady na servis. A s opravama jsem začal až někdy v roce 2015-2016, kde jsem sice nemusel řešit nic, ale to bych to auto vybydlel na kost, tak jsem holt sypal, aby to byl perfektní. No a jen co jsem skončil, tak bum.

Odkaz ke komentáři

Že ty tomu nerozumíš, je věc jiná a nepodstatná. Těhto aut s danou motorizací je v celé Evropě málo a jsou ceněná. Mimo jiné právě pro ten motor. A najít tohle auto s jasnou historií a v perfektním stavu je nadlidský výkon. Cena daného ročníku a motorizace je v DE 200-300 tis., pokud to není jebka. V ČR jsou na prodej vždy max. 1-3 kusy a všechno se prodá, včetně těch mrdek. Bohužel v ČR to je většinou mrdka.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...