Jump to content

Přehled originálních alu kol

Dakie

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 7 months later...
  • 5 months later...
  • 2 years later...
  • 7 months later...
V 22. 11. 2018 at 20:47, henstridge napsal:

V úvodním přehledu malá chybka - model Elegant má rozměry 6,5Jx15 ET43 205/60 R15

Zdarec.chcem sa opýtať.Mám tieto kolesa,ale nechce sa mi kupovať pneu 205/60 R15.Ale chcel by som tam dať 195 65 R15.Obuť to obujem,ale či a ako sa zmenia jazdné vlastnosti pripadne iné nevýhody…?Ďakujem za odpoved

205 je na AL kola taky povolený, měl jsem na 1,6 75kW (2004) z výroby.

Vlastnosti se zásadně nezmění, běžný uživatel ani nepostřehne. Na jaře jsem dával nové pneu na Berlingo, tam taky byly 205, ale alternativní i 195, jak na Octě, dal jsem je tam (195) a vše zůstalo při starém.

• 1 year later...

Čau kluci, mám dotaz.
v techničáku mám kromě klasického rozměru u patnáctek
dopsány i 16 a to
6.5Jx16 H2 ET 42 205/55/16
5.5Jx16 H2 ET 36 205/55/16
Problém je v tom, že si chci koupit nové, třeba tyhle https://www.alcar.cz/3DKonfigurator/index.php?lcs=zly4htfjss&country=cz;cz  jenže všechny mají ET38, je to problém? Ptám se protože mám dezenty s ET35 a vyhodili mě z technické 😄 Díky Víťas

Edited by kalamiter
pravopis

Pokud chceš mít legálně nějaký takový kola, tak si je musíš nechat zapsat do TP. To znamená nechat si od výrobce či dovozce vystavit typový list pro konkrétní kola a tvoje konkrétní vozidlo. Na základě čeho ti je úřad po kontrole technikem na TK zapíše do TP.