Přejít na obsah

Black Octavia

Závy

Doporučené příspěvky

Vejška je dobrá chtěl bych tam zůstat, ale zatím to nejde. :(
RS nárazník je skoro stejnej jen má menší nájezdovej úhel, takže za jízdy škrtat nebudu, dávám si pozor.

A vím že homokineťák cvaká, ale co to teda je? Teď jsem přijel z geometrie, byla rozhozená, tak jsme srovnali a nastavili na každém předním kole -1,5° odklon a nastavili sbíhavost. Všechno je teď jak má být, ale do levé zatáčky to pořád tak divně hučí. Poznatek je, že levá poloosa se ještě hýbe a má vůli, ale pravá už je našponovaná tou výškou takže to podle mě dělá ono. Musím co nejdřív přizvednout ten motor.

Odkaz ke komentáři

Tak tady nic moc video s tím zvukem co to dělá. Lepší kvalitu nenatočím bohužel, ale slyšet to tam je velice dobře. Ve chvíli kdy zatočím do té zatáčky tak to začne. Takové dunivé "trrrrrrr" :( :( ostatní zvuky tam jsou jen nějaký ruch.
Poradí někdo prosím? :/

https://www.youtube.com/watch?v=xpQpvwW00fg&feature=youtu.be

Upraveno uživatelem Závy
Odkaz ke komentáři

Ano složil, ale ten zvuk to dělá i když to mám na loňské výšce a přitom vloni to nedělalo :(
No už se řeší co s tím, takže budu zvedat motor na 100% to už jen čekám na podložky, no a také budu asi poposazovat homokloub o kousek dál abych tím zkrátil poloosu.
Kdyby někde něco dřelo tak bych to našel. Koukal jsem už všude :D Na 90% to bude dělat ta vzpříčená poloosa co tlačí do homokloubu a zároveň do diferáku z druhé strany.

Odkaz ke komentáři

Tak hotovo :) Šlo to lépe než jsem čekal, ale hučení to nevyřešilo. Ale alespoň jsem při té příležitosti ležel pod autem a zjistil, teď už na 110% že poloosa nikde nedře. Ale ukázalo se, že ten vnitřní homokloub má určitou vůli při otáčení. Může to mít malou vůli nebo se to nemá hnout vůči poloose vůbec? Přijde mi totiž, že všechny 4 homokineťáky co tam jsou mají malou vůli. Ale teda ten pravý u převodovky největší. O.o asi to prostě risknu a vyměním ho za týden no :(
Tady foto ze zvedání motoru :)
post-16683-0-50484600-1427561727_thumb.jpgpost-16683-0-95445500-1427561780_thumb.jpg

Edit: Tak jsem objednal celou pravou origo poloosu včetně nových obou kloubů. Snad budu mít pokoj.

Upraveno uživatelem Závy
Odkaz ke komentáři

Tak včera mi přišla nová poloosa + oba nové klouby, tak jsem dneska měl večer chvilku vyndat tu starou. Poznatky jsou takové, že vnitřní homokloub je vážně K.O. a asi už vím proč. Vyndal jsem totiž i unašeč abych se na něj podíval a hele. Ten kloub o něj uvnitř dře :blink:
post-16683-0-24870100-1428087397_thumb.jpgpost-16683-0-13539200-1428087440_thumb.jpg
Setkal se s tím už někdo? Bojím se, že až tam nahodím teď nové klouby tak mi zase za chvíli odejdou.

Další perlička byla, že po vyndání unašeče z převodovky ani kapka oleje, takže buď tam není nebo je ho tam asi dost málo. Zítra tedy ještě budu shánět olej a měnit olej v převodovce. :wallbash: Že nám ta sezóna ale pěkně začíná....

Upraveno uživatelem Závy
Odkaz ke komentáři

Tak jestli to tu ještě někdo sleduje, tak se s vámi podělím o krušné chvíle co si na mě letošní začátek sezony připravil.

Příčina toho hučení a vibrace zjištěna. Bylo to tím, že vnitřní homokloub narážel do unašeče převodovky, viz. minulý příspěvek. To bylo způsobené tím, že to mám už tak nízko, že na poloosu je málo místa. Zajímavé je, že ostatním kdo jezdili LOW to dělalo, až při mnohem větším snížení. No co se dá dělat, musel jsem udělát pár úprav které mi pomůžou. Přizvednout motor nepomohlo. Čekal jsem, že je jen špatný kloub a až ho vyměním bude klid, ale bohužel.
Takže Jsem měnil poloosu, ta je úplně nová origo a oba nové klouby. Bohužel téměř vyhozené peníze protože i když byl ten kloub trošku načatý, tak by ještě vydržel.
post-16683-0-71815000-1428266100_thumb.jpg

Při demontáži unašeče, jsem zjistil, že je málo oleje v převodovce, tak proběhla komplet výměna oleje. No docela jsem se divil, co z toho na mne vyteklo. A co v oleji bylo za nečistoty. Sice je to flaška od coca-coly, ale vážně je v tom převodový olej po 180tis km. :blink:
post-16683-0-92872300-1428266223_thumb.jpg
A tady ty nečistoty.
post-16683-0-18932200-1428266307_thumb.jpg

Teď kroky, které jsem musel podniknout kvůli té poloose.

Vypiloval jsem oválné díry do ramen i kulových čepu a poposadil tím spodní čepy v součtu asi o 5mm na každé straně, což bylo hodně znát na chování toho kloubu společně se zvednutým motorem.
post-16683-0-47033700-1428266473_thumb.jpgpost-16683-0-48026500-1428266660_thumb.jpg
Ale vylezly mi docela kola. To ale vyřeší ještě odklon a kdyžtak menší podložky.
post-16683-0-32686600-1428266718_thumb.jpg

Když už jsem měl složeno, přišel jsem na to, že v uložení motoru a převodovky jsou oválné díry a že by eventuálně šel celý motor s převodovkou šoupnout ke straně abych udělal té dlouhé poloose ještě více místa. No povedlo se :)
post-16683-0-46111600-1428266857_thumb.jpgpost-16683-0-70722100-1428266956_thumb.jpg

Tím jsem nahnal cca dalších 5mm a to si myslím už stačí.
S autem jsem ještě nejel protože to pilování čepů mi šíleně rozhodilo sbíhavost takže, zítra na hrubo udělám sbíhavost provázkem a za týden na laser. :palec: Snad už bude vše OK a auto dám do podoby na letošní sezónu...

Odkaz ke komentáři

olej solidní humus, tak to bývá po první výměně :D

mákl sis fakt brutálně, to s tím propilováním deř na spodní čep by mě ani nenapadlo, posunutí motoru taky ne, ale nemůže to zase vadit na druhé straně? každopádně doufám, že budeš už mít klid a jen se vozit :)

Odkaz ke komentáři

Košin: To víš už jsem vymýšlel nouzovky. Na druhé straně to snad vadit nebude, tam s tou kratší poloosou nejsou takové problémy. Snad už bude vše OK.

Dakie: Přesně tak, samé radost. Snad už bude klid.

Sordo99: Jo olej byl jetej dost a výměna byla vážně znát i na řazení, ale to bylo spíš tím že tam 0,5l chybělo.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...