Závy Odesláno Březen 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Tak on to tak velkej problém zatím není, protože když to mám zvedlé tak to jezdí a nehučí, takže přinejhorším to zvednu než se to vyřeší :D Pořád si myslím, že je to tím homokineťákem a tím, že nemám přizvedlej motor :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Erin Kane Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 Veliká paráda ;) napadá mi až tam hodíš ten RS nárazník nebudeš škrtat? Je o něco nižší než tuten ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milos0785 Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 Homokinetak by spise cvakal nez hucel ;-) jinak s vyskou jsi dobrej blazen! Ale s kolama to vypada bombove :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dzordzino Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 mas to pekny to teda jo ale na muj vkus uz je ten cumak hodne dole . :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Březen 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 Vejška je dobrá chtěl bych tam zůstat, ale zatím to nejde. :( RS nárazník je skoro stejnej jen má menší nájezdovej úhel, takže za jízdy škrtat nebudu, dávám si pozor.A vím že homokineťák cvaká, ale co to teda je? Teď jsem přijel z geometrie, byla rozhozená, tak jsme srovnali a nastavili na každém předním kole -1,5° odklon a nastavili sbíhavost. Všechno je teď jak má být, ale do levé zatáčky to pořád tak divně hučí. Poznatek je, že levá poloosa se ještě hýbe a má vůli, ale pravá už je našponovaná tou výškou takže to podle mě dělá ono. Musím co nejdřív přizvednout ten motor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Březen 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 (upraveno) Tak tady nic moc video s tím zvukem co to dělá. Lepší kvalitu nenatočím bohužel, ale slyšet to tam je velice dobře. Ve chvíli kdy zatočím do té zatáčky tak to začne. Takové dunivé "trrrrrrr" :( :( ostatní zvuky tam jsou jen nějaký ruch.Poradí někdo prosím? :/https://www.youtube.com/watch?v=xpQpvwW00fg&feature=youtu.be Upraveno Březen 21, 2015 uživatelem Závy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adolfik Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 tak to je hodně divnej zvuk jsi si na 100% jistej že to někde nedře? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Březen 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 Jistej. Nebo spíš bych řekl, že pokud to někde dře tak netuším kde :D Nastříkal jsem poloosu na zeleno aby bylo vidět jestli je odřená a nikde nic. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 Já bych to normálně taky tipnul, že ti něco někde dře :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 složil si to morbidně, doufám, že hučení vyřešíš držím ti palce ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Březen 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 Ano složil, ale ten zvuk to dělá i když to mám na loňské výšce a přitom vloni to nedělalo :( No už se řeší co s tím, takže budu zvedat motor na 100% to už jen čekám na podložky, no a také budu asi poposazovat homokloub o kousek dál abych tím zkrátil poloosu.Kdyby někde něco dřelo tak bych to našel. Koukal jsem už všude :D Na 90% to bude dělat ta vzpříčená poloosa co tlačí do homokloubu a zároveň do diferáku z druhé strany. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Březen 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 Tak do pátku by měly být hotové podložky pod motor a převodovku. A závada zdá se být odhalena a to vnitřní homokinetický kloub. Ten u převodovky. Může být prý pouze suchý, takže první pokus bude ho namazat a uvidí se :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Březen 27, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 27, 2015 Tak zítra se bude zvedat motor :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Březen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2015 (upraveno) Tak hotovo :) Šlo to lépe než jsem čekal, ale hučení to nevyřešilo. Ale alespoň jsem při té příležitosti ležel pod autem a zjistil, teď už na 110% že poloosa nikde nedře. Ale ukázalo se, že ten vnitřní homokloub má určitou vůli při otáčení. Může to mít malou vůli nebo se to nemá hnout vůči poloose vůbec? Přijde mi totiž, že všechny 4 homokineťáky co tam jsou mají malou vůli. Ale teda ten pravý u převodovky největší. O.o asi to prostě risknu a vyměním ho za týden no :(Tady foto ze zvedání motoru :)Edit: Tak jsem objednal celou pravou origo poloosu včetně nových obou kloubů. Snad budu mít pokoj. Upraveno Březen 28, 2015 uživatelem Závy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Březen 28, 2015 Sdílet Odesláno Březen 28, 2015 wau výborná práce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Březen 28, 2015 Sdílet Odesláno Březen 28, 2015 Pěkná šibenice na motor! Dobrá práce ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 28, 2015 Sdílet Odesláno Březen 28, 2015 Kdo si hraje nezlobí... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Březen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2015 Já zlobím i když si hraju :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 28, 2015 Sdílet Odesláno Březen 28, 2015 Tak to jsme dva... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Duben 3, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 3, 2015 (upraveno) Tak včera mi přišla nová poloosa + oba nové klouby, tak jsem dneska měl večer chvilku vyndat tu starou. Poznatky jsou takové, že vnitřní homokloub je vážně K.O. a asi už vím proč. Vyndal jsem totiž i unašeč abych se na něj podíval a hele. Ten kloub o něj uvnitř dře Setkal se s tím už někdo? Bojím se, že až tam nahodím teď nové klouby tak mi zase za chvíli odejdou. Další perlička byla, že po vyndání unašeče z převodovky ani kapka oleje, takže buď tam není nebo je ho tam asi dost málo. Zítra tedy ještě budu shánět olej a měnit olej v převodovce. Že nám ta sezóna ale pěkně začíná.... Upraveno Duben 3, 2015 uživatelem Závy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Duben 5, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 5, 2015 Tak jestli to tu ještě někdo sleduje, tak se s vámi podělím o krušné chvíle co si na mě letošní začátek sezony připravil.Příčina toho hučení a vibrace zjištěna. Bylo to tím, že vnitřní homokloub narážel do unašeče převodovky, viz. minulý příspěvek. To bylo způsobené tím, že to mám už tak nízko, že na poloosu je málo místa. Zajímavé je, že ostatním kdo jezdili LOW to dělalo, až při mnohem větším snížení. No co se dá dělat, musel jsem udělát pár úprav které mi pomůžou. Přizvednout motor nepomohlo. Čekal jsem, že je jen špatný kloub a až ho vyměním bude klid, ale bohužel.Takže Jsem měnil poloosu, ta je úplně nová origo a oba nové klouby. Bohužel téměř vyhozené peníze protože i když byl ten kloub trošku načatý, tak by ještě vydržel.Při demontáži unašeče, jsem zjistil, že je málo oleje v převodovce, tak proběhla komplet výměna oleje. No docela jsem se divil, co z toho na mne vyteklo. A co v oleji bylo za nečistoty. Sice je to flaška od coca-coly, ale vážně je v tom převodový olej po 180tis km. A tady ty nečistoty.Teď kroky, které jsem musel podniknout kvůli té poloose.Vypiloval jsem oválné díry do ramen i kulových čepu a poposadil tím spodní čepy v součtu asi o 5mm na každé straně, což bylo hodně znát na chování toho kloubu společně se zvednutým motorem.Ale vylezly mi docela kola. To ale vyřeší ještě odklon a kdyžtak menší podložky.Když už jsem měl složeno, přišel jsem na to, že v uložení motoru a převodovky jsou oválné díry a že by eventuálně šel celý motor s převodovkou šoupnout ke straně abych udělal té dlouhé poloose ještě více místa. No povedlo se :)Tím jsem nahnal cca dalších 5mm a to si myslím už stačí.S autem jsem ještě nejel protože to pilování čepů mi šíleně rozhodilo sbíhavost takže, zítra na hrubo udělám sbíhavost provázkem a za týden na laser. Snad už bude vše OK a auto dám do podoby na letošní sezónu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
desos Odesláno Duben 5, 2015 Sdílet Odesláno Duben 5, 2015 Dobre jsis makl! :_)) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Duben 5, 2015 Sdílet Odesláno Duben 5, 2015 Ty máš teda času :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Duben 5, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 5, 2015 No čas právě nemám, ale potřebuju jezdit, bez auta být nemůžu. Třeba tu poloosu jsem vyndaval už skoro za tmy s baterkou :D Tak si představ kolik mám času :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sordo99 Odesláno Duben 6, 2015 Sdílet Odesláno Duben 6, 2015 To výš že to tu někdo sleduje :) . Ten olej je dost jetej dobře že si ho vyměnil, převodovka si bude mlaskat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Duben 6, 2015 Sdílet Odesláno Duben 6, 2015 Samy radosti,koukam..Olej rekl bych klasika:-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Duben 6, 2015 Sdílet Odesláno Duben 6, 2015 olej solidní humus, tak to bývá po první výměně :D mákl sis fakt brutálně, to s tím propilováním deř na spodní čep by mě ani nenapadlo, posunutí motoru taky ne, ale nemůže to zase vadit na druhé straně? každopádně doufám, že budeš už mít klid a jen se vozit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Duben 6, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 6, 2015 Košin: To víš už jsem vymýšlel nouzovky. Na druhé straně to snad vadit nebude, tam s tou kratší poloosou nejsou takové problémy. Snad už bude vše OK.Dakie: Přesně tak, samé radost. Snad už bude klid.Sordo99: Jo olej byl jetej dost a výměna byla vážně znát i na řazení, ale to bylo spíš tím že tam 0,5l chybělo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Duben 6, 2015 Sdílet Odesláno Duben 6, 2015 Teda Ty si teda užíváš radosti! Snad už budeš mít klid, držím Ti palce! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Duben 6, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 6, 2015 Jojo :) Už je klid. Teď mám za sebou 200km a bez problému. Zatím ale jen takto sníženo. I tak ale už níže než vloni :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.