Hydraulik Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 na stahovačky jdeš kdy? :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 Taky o tom silně uvažuju, už to mám nazkoušený všechny tyto výměny, tak si říkám, že bych to jednou mohl udělat na čisto a už to nesundávat :lool:, Ale vůbec se mi nechce teda sundávat stahovačky dolu, si říkám, že bych to utlumil jen z vnitřní strany stahovačky a na tapece tu pěnu, jde mi hlavně o kravál z venku, než že bych chtěl nějaký výkony audia, přece jen už jsem jenou auto audio měl a skončili v tom velký prachy, ale vždycky se vyskytlo něco co bylo lepší a už znova to dělat nechci .:lool: Tohle beru už jinak stačí tam ten original, je to trovhu vylepšit, ve Scoutovi je SS a teda zas o tolik lepší to není, jen to trochu více basuje. No uvidíme, dodělám tapece se SS a předělám to na normal radio bez zesilovače. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Crewe Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 na stahovačky jdeš kdy? :D :D Dneska odpoledne :-D - Moc se mi nechce, ale co mi zbývá, ještě musím ještě něco dokoupit. TO vevca: Já to dělám hlavně kvůli rezonazi (drnčení) tapeců. A jelikož muziku miluju a chci aby to hrálo kvalitně. Proto to dělám, tak jak se má všechno kompletně. Až se najdou prachy, tak ještě vyměním sound system za xion. EDIT: Ještě jsem se chtěl zeptat, je něco na co si dát při sundávání stahovačky pozor? Kromě přichycení skla nahoře.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 stručný postup: tapec dolů, vyndat 2 záslepky na stahovačce (vzadu jen jedna), sjet okno až je přístup k těm blokovacím količkům drží okno, vytáhnout jej. Pak oknou rukou nahoru, zajistit páskou, odvrtat opatrně nýty, sundat průchodků co je mezi kastlí a dveřma, rozpojit 3 svorkovnice, kabely vyvlíknout... na dveřích u zámku vyndat gumovou průchodku a odpojit svorkovnici zámku (jde dobře plochým šroubovákem nebo druhou stranou vidličky)... pak stahovačku ven... třeba s ní trochu pohýbat, nejprv asi půjde ven spodní strana, pak horní :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 Až budeš zpátky připojovat dveřní svorkovnice do sloupku, před provlékáním do průchodky tam nastříkej silikonový olej, jde to pak mnohem líp. Bez toho je to boj na malém prostoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 Kajman: dobrý postřeh, taky jem s tím vždycky bojoval 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fulltank Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 stahovacky udelej taky, kdyz uz tak poradne :D Kdyz jsem to delal ja rovnou jsem misto nytu dal nytovaci matky ;) Az to budes vracet zpet, poradne silikonem oblep ten plech jak je ta guma, obcas to tam spatne tesni a pak se objevuje voda v aute. Jinak doporucuju poradny MDF podlozky, bez nich si tak pekne nezabasujes :) A jako poslednu radu :D dej si rozpocet a pres nej se nehni :D :D Jinak dopadnes jako ja :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 rezonuju kazde dvere ? mam columba s 8repro, a nejak som si nevsimol ze by mi cosi niekde rezonovalo pri lubovolnej hlasitosti... ja len ci je mozne ze by to nebodaj predomnou niekto spravil( vysoko nepravdepodobne) alebo je to auto poskladane v strede tyzna (kvalitne?) :D fulltank co ta to vyslo ? a co su poriadne mdf podlozky? predpokladam ze tie podlozky sa bez zlozenia tapeca vymenit nedaju co? a crewe taktiez dakujem za buducu dokumentaciu :D mozno sa casom niekedy neskor do toho tiez pustim, ajked mi auto pride tiche a bez rezoznancii s dobrym zvukom, ale tak vzdy to moze byt lepsie ze :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Crewe Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 Zdravím. Díky za rady. Až teď jsem se dostal domů, ale na sundání stahovačky du stejnak. Dokumentaci teda budu dělat To Fulldant: Jo matice tam dávám. Koupil jsem si právě MDF kroužky (takový ty hnědý 350/2kusy), tak je vyměním - teď tam jsou plastový) Ještě takovej menší dotaz: Jak to mám udělat s motorkem od stahování okýnek, když chci ještě mezi tapec a stahovaču dát molitan. Nebude to vadit motorku? Já osobně si zejtra ráno ještě sjedu do OBI pro hliníkovou fólii a přelepim tim celej mechanismus, aby vůbec molitan nebyl u motorku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 třeba vyzkoušet, ale jedna vrstva molitanu vejde určitě si myslím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 jj pokud vykrojíš díru na to ozubený kolečko tak to pujde v poho, jde o šířku molitanu,a le jakmile to sundáš hnedka uvidíš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Crewe Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 Tak stahovacka dole. Asi milion fotek (hlavne kvuli sobe, abych vedet co a jak ma bejt) Zacinam odmastovat, akorat ted resim, jestli ty platy davat jeste bodove na silikon. Co myslite? Jde mi hlavne o leto, aby neupadly. Nerad bych to rozdelaval a opravoval. Odmastuju to technickym lihem. A vyplati se dat 2 platy na sebe? :) P.S. pisu z mobilu, tak se omlouvam za chyby. Diky za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 myslím že silikon nebude nutný... modli abys to někdy nemusel sundávat. P.S.: došla ti SZ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Crewe Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 myslím že silikon nebude nutný... modli abys to někdy nemusel sundávat. P.S.: došla ti SZ? Ahoj. Takže silikon jsem nedával. Dávám pouze jeden plát (druhý plát už by na 1. plátu nemusel tak držet) - Drží to, jak svině, dělal jsem to pod fénem :-D Krásně se s tím pracovalo. Za zprávu jsem ti nestihl ani poděkovat. - Spasila mě, takže díky moc. Jak jsi psal, tak to šlo. Celé jsem to beztak dělal podle tvého návodu, co jsi psal sem. Bez toho by to nebylo možný... Nějaké fotky a další otázky sem hodím zítra. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 Ještě nevíš jaký výdup je ty količky tam strkat zpátky... Aspoň u mně to šlo blbě strčit zpět 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fulltank Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 molitanu se nemusis bat, do motorku se to urcite nedostane ;) Dulezite je aby jsi ty platy nalepil fest, to znamena nahrivat a poradne ale opravdu poradne vytlacit vsech vzduch. Idela je valecek na lino ;). Ty valecky co drzi okno se tam davaj pred montazi toho plechu. Proste je tam namacknes jak byly a az to budes mit hotovy, rychlim tahem dolu tam jen okno zacvaknes ;) Uplne jednoduchy, ale malokdo vi, ze se to tak dela :). Me tlumeni vsechn dveri a komplet kufru vcetne reproduktoru vyslo cca k 20tis :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Crewe Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Takže jsem včera pláty udělal. Opravdu jsem si s tím hrál dlouho. Akorát mi nedává smysl jedna věc. - Měl jsem si koupit nov MDF kroužky (ty hnědé), ale já už tam nějaké kroužky mám, okolo repráku (jsou plastové a vypadá to jako reprák - de do toho přímo konektor. Tak jsem teď zmatený a nevím jak dál. viz. foto. Dal jsem i foto detail. Co myslíte? + Takhle to teď vypadá, je to znát už teď. Spíš se bojím toho rezonování z těch tapeců :-( - Svůj mobil jsem měl vybitý, proto jsou fotky nic moc. EDIT: To fulltank - Takže mám normálně tím molitanem přelepit celej mechanismus? To Hydraulik - Ani mě nestraš. Už teď mám v kalhotách, že se mi to tam nechce dávat zpět 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Ty valecky co drzi okno se tam davaj pred montazi toho plechu. Proste je tam namacknes jak byly a az to budes mit hotovy, rychlim tahem dolu tam jen okno zacvaknes ;) Uplne jednoduchy, ale malokdo vi, ze se to tak dela :). Tak to se přiznám že jsem nevěděl, musím vyzkoušet až tam polezu , dík za tip ! :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fulltank Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 ty MDF podlozdy tam davas proto, ze ty plastovy jsou sracky a pri basovani by ti to drncelo ;). Ted ten reprak odvrtej a zahod i s tou podlozkou do kopriv :D. Az tam budes davat tu drevenou tak si s ni musis hodne pohrat, nema uplne udealni tvar, takze je treba trochu pribrousit, udelat vetsi diry atd ;), zaklad je aby tam dobre sedela a nezapomen ji podlepit silikonem aby dobre tesnila. Ja jsem to na mechanismus nelepil, dal jsem mu tri vrsty toho vibraflexu nebo jak se to jmenuje a molitan nalepil na tapecirunk. Ideal je koupit lepidlo ve spreji ;) pripravit si to, vystrihat vsechny diry na srouby apod. a pak to tam krasne nalepis.. Fotky pekny a nezapone polepit i tu novou MDF podlozku :) Uz mas hotove ty nove nyty? Ja jen, ze je zapotrebi takovych specialnich nytovacich klesti, ktery me stali kolem tisicovky :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 myslím že si je pujčoval... já jsem vyrobil připravek na nanýtování... tisícovka se mi vyhazovat nechtěla :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fulltank Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Jde to udelat sroubem B) ale naradi se doma neztrati a musime bejt trochu profesionalove :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Crewe Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Chlapy díky za rady. Nýtovací kleště jsem si půjčil, bohužel nejmenší nástavec M6 :wallbash: Teď jsem byl znovu v Kutilovi a koupil jsem je za 1000 Kč. - Když mi budou k ničemu, tak je půjdu vyměnit za nějaké šroubováky apod., co se hodí vždycky. Takže dneska večer bych to chtěl mít včetně nových matic. To hydraulik: Už jsem z toho magor, takže jen pro upřesnění. 1. Dal jsem tam všude vibraflex (asi 2-3 vrstvy). Mě se to taky nechtělo dávat na ten mechanismus motorku, proto jsem přemýšlel, že bych přes ten motorek dal tu hliníkovou fólii a prostě to hodně vyplnil tím molitanem. Teď k tomu MDF: Ta plastová sračka, co tam je(nynější "podložka"). Je součást reproduktoru - jde do toho konektor - Takže opravdu nevím, co teď.... Zkuste mi kdyžtak ještě poradit :-D Polepit novou MDF - čím? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fulltank Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Kdyz mas MDF, musis mit i novy repro tak co resis Ten reprak s tim plastem je dohromady pokud se nemylim. To MDF oblep kolem dokola prouzkem platu ;) POkud se bavime o ty strane kde je videt ten motorek stahovacky, tak se opravdu nemusis niceho bat, tam se nema co namotat, vsechno je zdruhy strany. Kdyby si chtel nejakou radu muzu ti dat mobil a kdyztak se ozvy ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Crewe Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Tak to jsi mě s tím MDF moc nepotěšil. Nové repro zatím dávat nechci. Tím pádem s tím nic neudělám. Nejde ten plast nějako zlepšit/vytlumit? - Ano bavíme se o místě mezi motorkem a tapecem - TO chci vyplnit molitanem, kvůli rezonaci. Akorát jsem nechtěl, aby molitan byl namačkaný na tom mechanismu s motorkem (i kvůli zahřátí, nebo co já vím, co vše tam probíhá) - Mobil by se mi hodil, když by ti to nevadilo - Možná tě ani nebudu muset otravovat (doufám) :-D Pošli mi ho kdyžtak do SZ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fulltank Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Nove repro dej urcite! :D Jinak to nebude mit koule... :lool: Ja daval tohle: PREDEK http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/199-3-komponentni/5/1035-MTX-T6S652 + MDF podlozku jako adapter. ZADEK: http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/198-3-koaxialni/5/1167-MTX-T6C653 + Novou plastovou podlozku. Jinak muzu doporucit i ten obchod, perfektni jednani a poradi. O motorek se neboj tomu je to sumak Ja na tapec pouzil tohle http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/48-1-Tlumici-materialy/0/5/495-akusticka-pena-ANS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 taky bych se o motorek nebál, přece nejede nonstop :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Crewe Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Takže je to hotové. Nebudu sem psát přesně postup, ten kdo si to bude chtít doma dodělat a pročte si pořádně tohle téma, tak to bude vědět. - Udělal jsem to já. Jako opravdový amatér. HLAVNĚ SI VŠECHNO DÁVEJTE K SOBĚ, CO JSTE VYNDALI (Abyste to nemuseli 2x rozebírat :-D (1. dal jsem kabely, co vedou k auto pod stahovačku, 2. nedal jsem tam záslepky) Něco k tomu: Dal jsem molitan všude, jak jste psali. - Abych se přiznal, čekal jsem větší rozdíl (mám zatím pouze jedny dveře, tak nechci soudit). příští víkend budu dělat dveře u řidiče a pak řeknu rozsudek ;-) - Rezonace se snížila (o kolik to vám neřeknu). Ještě k patlání tapeců Vibraflexem: Já to napatlal úplně všude i do spár (Kajman mi říkal, že se to do spár nemá dělat) Přiložím foto a chtěl bych vědět názory většiny, jak je to lepší. MOJE DVEŘE: Kajmanovi: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=msg&attach_id=107519 P.S. - Dostal jsem od známého subwoofer do kufru - Což mě potěšilo (prý ho už nechtěl) Sám ho do auta asi nedám, na to si netroufnu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fulltank Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 jestli tam nedas novy poradny repro delal jsi to uplne zbytecne B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Crewe Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 Teď nejsou finance. Ještě si nechávám dávat MF volant. A chci si nechat dát ten subwoofer do kufru. Já si osobně myslím, že SS hraje moc pěkně. - Teda aspoň mě to stačí. Akorát ty rezonace. - Doufám, že zmizí až dodělám i druhý dveře. Repro mám vybrané toto: http://www.extrem-audio.cz/product/1845-audio-system-xion-200-octavia-ii - Sedí přesně místo SS. B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fulltank Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 se stav :D zahraju ti bez SS a bez subace a myslim, ze budes prekvapen ;) Nehlede na to, ze hraju streamem coz je u me asi nejvetsi limit.. :( kazdopadne bavime se o kvalite ne o vykonu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.