Přejít na obsah

Čierna Faceliftová Perla :)

Doporučené příspěvky

Svetla su nastavne a nahradne H7 su v kufri :D

Pokial clovek neni debil, tak maximalne povedia nech si to na mieste prehodim a ide sa dalej :) Inak by ma zaujimalo kolki dokazu rozoznat v FL svetle z dialky a v noci, ci su to HID, alebo xenon :rolleyes:

Keby to bolo osadene vo svetle bez cocky, tak nic nepoviem, ale takto? Treba to hlavne dobre nastavit a uvedomit si, ze tam neni nivelacia, cize ak niekto nasadne, tak okamzite to dat nizsie.

Poskusam a uvidim...

Odkaz ke komentáři

Je zaujimave, ze kazdy kyda na HID, ale xenony by si dal kazdy :rolleyes:

Moze mi niekto uplne objektivne popisat, aky je v tom do detailu rozdiel? Samozrejme okrem nivelacie a nebavme sa o svetle bez cocky. Viem, ze halogenova parabola je trosku inak robena ako xenonova, ale ide hlavne o vysledny efekt a pouzitelnost.

Vcera som bol u chalana, na stroji nastavit svetla a dali sme ich nizsie, ako je ryska a plus lave svetlo jemnucko este nizsie. Jazdil som asi 5 hodin vecer a absolutne nikoho som neosvetloval, ani ked som isiel do mierneho kopca, lebo pri tom svetle je presne vidiet kam to svieti.

Videl som HID v parabolach bez cocky a to je vazne hnus velebnosti, to nepopieram, lebo to svieti na vsetky strany a brutalne to oslnuje.

Urobil som s chalanom aj testik, ze on isiel so svojim autom (s xenonmi) oproti mne a potom sme sa vymenili, lebo som to chcel vidiet aj sam...urobili sme to viac krat a na roznych trasach, uz som si pripadal ako debil, stale presedlavat z jedneho auta do druheho a absolutne sa mi nezadalo (ani chalaniskovi), ze by to oslnovalo viac ako xenony :rolleyes:

Uprimne mi povedzte, koho este nikdy neoslnil original xenon. Stretol som sa s hovadami, ktory mali tak rozd*bane xenony, ze sa pred nimi vobec nedalo ist a to mam najtmavsi odtien folii. Aj dobre nastavene xenony oslnuju protiiducich, hlavne do kopca, kde ani nivelacia casto nepomaha, ale to nikto nevidi. Vsetko je to viacmenej o tom, ako sa to nastavi.

Kazdopadne to len skusam (lebo pocuvam len prazdne, nicim nepodlozene reci) a uvidim, ako sa to bude chovat a hlavne ako sa budu chovat oprotiiduci. Keby mi to nahodou pripadalo ako nebezpecne pre prevadzku, tak to hned vymienam za klasiky, no zatial tomu tak nie je ;)

Len jedine, co mi mozno trosku vadi, je to, ze su dost do modra a mozno som mal zobrat skor 4500K, teraz mi tie parkovacky 5000K pripadaju do zlta :D

Co sa tyka toho, ze odchadzaju od toho jednotky, tak toto nie je lacna cinska sada, nakolko prave pri nich dochadza k ruseniu elektroniky a niektorych jednotiek a to oni nemaju prave v laske. Chalan tuto sadu tento rok namontoval do 16 octavii II s cockou a zatial ziadny problem, tak isto ani so zelenymi. Pekne mi popisal ako to vsetko funguje, ako funguje starter, vybojka a aj warning canceller spolu s odrusovacom.

Ak to clovek dobre nastavi, tak si myslim, ze je to celkom pouzitelne a nie nebezpecne.

post-19535-0-40782500-1387025006_thumb.jpg post-19535-0-20984900-1387025011_thumb.jpg post-19535-0-62468200-1387025008_thumb.jpg post-19535-0-74265500-1387028167_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Kromě ostřikovačů světel a nivelace je rozdíl v cloně - halogeny s čočkou pouštějí na pravé straně světlo výš než xenony. Ze svého subjektivního pohledu Tě tu úplně zkritizovat nechci, protože ta čočka to celkem rozumně usměrňuje na rozdíl od paraboly přizpůsobené na halogenovou žárovku a ještě mě tím přes čočku nikdo nepříjemně neoslnil (i když připouštím, že jiným to vadit může a nivelace s ostřiky bezesporu svou funkci mají), ale podle odstínu Ti to od xenonu rozeznám. Jenže z objektivního hlediska nemůže žádný argument jako "mám to dobře seřízené"/"kdekdo oslňuje víc"/"každý den světla čistím" obstát, protože přestavbová sada je a s největší pravděpodobností bude vždycky nelegální a s tím může být spjata celá řada nepříjemností s STK, policií, v případě nehody pojišťovnou, která si ráda najde důvod pro krácení pojistného plnění, a pokud by osoba, které bylo ublíženo na zdraví tvrdila, že byla oslněna, tak pak je možná na uvážení, jestli by technická nezpůsobilost vozidla nebyla porušením důležité povinnosti vyplývající ze zákona ve smyslu trestního zákoníku.

Upraveno uživatelem ViktorMPI
Odkaz ke komentáři

Tohle nechápu. Když chce někdo xenony tak ať teda investuje do origo přestavby nebo si to objedná rovnou k autu a ne tyhle nelegální HID. Nemám rád takový způsob šetření na úkor bezpečnosti. A argument, že to je dobře seřízený a pod. u mě neobstojí. Kdyby to tak bylo tak proč je to tedy nelegální?? Oslňují i origo xenony(např. při přejezdu kolejí a pod.), ale tyto neorigo jsou daleko horší. Také hodně záleží na teplotě světla

Odkaz ke komentáři

V předchozím i tomhle příspěvku uvažuju jen teoreticky, protože v praxi jsem to nezkoumal a judikát zrovna na takový případ neviděl, ale měla by se řešit konkrétní situace, co nehodě předcházelo, co jí způsobilo, veškeré souvislosti, které jevy jsou v příčinné souvislosti, případně jak velký význam na způsobení nehody měly a jestli by bez nich jiné jevy vůbec nastaly nebo nastaly způsobem, jakým nastaly, přičemž příčinný vztah musí být zahrnut zaviněním (u nedbalostních TČ stačí, že si pachatel měl a mohl alespoň představit, že se nastalý příčinný průběh může takto rozvinout). Případ, kdy by se vyboural řidič vozidla s nelegálním rozměrem kol za situace, kdy neviděl na cestu, protože byl oslněn neschváleným zdrojem světla (podle policie bezprostřední ohrožení silničního provozu), si posuďte sami.

Odkaz ke komentáři

Ano ja to chapem, HID mam na tyzden, potom sa mam rozhodnut. Rad skusam nove veci, lebo to, ze jedna baba povedala, mi nikdy nic nepovie, tak si to radsej vyskusam. Hlavne mi islo o nazory, ale padne, lebo vsade len citam, ze si to moze dat len debil a podobne hovadiny, co cloveku nic neprinesu...ale Viktor to myslim napisal celkom zrozumitelne.

Lenze nakolko chodim do Rakuska, tak to musi ist tak ci tak dole, to riskovat asi nebudem :)

Odkaz ke komentáři

Taketo dorabky do auta nepatria. Dufam, ze za ten tyzden Ti niekto odoberie SPZ a budes hladat o druhej rano domov odtahovku ;) Nic v zlom, ale je to tak. Keby jazdis rocne aspon raz tolko ako jazdis a stale po nociach, tak by si tomu pochopil. A kazdeho koho sa spytas, tak Ti povie, ze on to ma spravene 1000% a nikoho neosvetluje :pivo: .

V poslednych tyzdnoch sa s prihranicnimi kontrolami v AT roztrhlo vrece.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...