Přejít na obsah

OI oprava osvetlenia popolnika

olisoft

Doporučené příspěvky

Kedze skodovka chce za ziarovku na osvetlenie popolnika nekrestanske peniaze a ziarovka aj tak nic nevydrzi, rovno som sa rozhodol pre upgrade na led osvetlenie.

Kupil som si bielu led na 12V (ano, je urcena na priame pripojenie a funguje to)

test LEDky:

P1060629_mini.jpg P1060627_mini.jpg

Rozobral som povodnu zostavu a ziarovku som zlikvidoval, diely su rozlozene tak, ako budu zlozene (led s ohladom na + a - kontakty)

P1060631_mini.jpg

Odkaz ke komentáři

Nasledne som naohybal vyvody led tak, aby sadla do otvoru a osvetlila popolnik smerom do stredu. Chce to trochu laborovat a pohrat sa s tym.

P1060633_mini.jpg

Ako to vyzera v poskladanom puzdre (pred definitivnou montazou)

P1060634_mini.jpg

No a zlozene, nozicky ledky som "osetril" tenkou zmrstovacou buzirkou, zaizoluje a spevni

P1060636_mini.jpg

Odkaz ke komentáři

Po nasadeni celku na teleso popolnika som este jemne upravil polohu led, aby nezapierala o vystupky na popolniku a zaroven co najlepsie osvetlovala vnutro. Pomohol som si pripojenim na napajanie, pekne bolo vidno ako sa meni osvetlenie pri smerovani ledky.

P1060639_mini.jpg

P1060642_mini.jpg

No a uz len nahodit popolnik nazad (mal som ho vybrany koli inej oprave) a uzivat si pekne biele svetlo.

Poznamenam len, ze svetlo moze niekedy prenikat pomedzi plasty (ramik radiacej paky, tunel a popolnik), takze je vhodne zozadu led "zalepit" ciernou izolackou, alebo inak zatienit. Toto uz ponecham na kazdeho fantazii.

Thanks to: ;) :lol:

1. mojej zene

2. mojim detom (ze ma iba pozorovali pri praci a nebrali mi nastroje)

3. beduinovi za ideu (prerabal osvetlenie uz davno)

4. OC za toto super forum

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

..ked som toto riešil ja tak mi bolo doporučené dať k LEDke odpor vzhladom na to že v aute kolíše napetie a to vám bola operácia :unsure: ale zvládol som aj predný popolní aj zadný aj osvelenie ovladačov kurenia :smich:

drží sa vám ta ledka bez odporu??

...tiež som dával 12V LEDky

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Prosba o radu.

Zdravim chalani. Mam mensi problem s osvetlenim zapalovaca a uz si neviem dat rady, kde je pricina. Najprv som si myslel,ze len odisla povodna ziarovka, tak som sa rozhodol,ze tam dam tu LED na 12 V. Kupil som ju a este v ten den som si nahodou vsimol, ze vlakno v tej povodnej ziarovke je cele - cize mala svietit.

No tak som tam vlozil tu LED a prilozil ku kontaktom, ci svieti a nesvietila. Vlozil som pre istotu aj autonabijacku na mobil,ci zapalovac ide a isiel, tak som zobral merac napatia a skusil svorky osvetlenia ale nic, 0V. na zapalovaci je pekne tych 12V ,ale na svorkach na svetielko 0V.

Neviete, kde moze byt chyba? Co som tak pocital, tak by to mohlo byt nejake rele?

CHyba s osvetlenim sa prejavila takto: Odisiel zapalovac - teda poistka v poistovej skrinke, tak som vymenil poistku a vsetko islo ako malo. Aj svetielko. A po tyzdni na to prestalo svietit, zapalovac ide.

Neviete co mam skusit pozriet?

Vdaka za rady

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...