sm0g Odesláno Srpen 17, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2012 Ahoj, chtěl bych se vás zeptat, nemáte někdo zkušenosti se stříkáním stropnice na černo? Jako jakou barvu by kdo doporučil atak.. Nejsem zrovna expert takže stropnici ven nevytáhnu ale jen oddělám sloupky a plasty, oblepil páskou a šplichnul... Tak pokuď to někdo z vás dělal děkuju za každou radu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Srpen 17, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2012 Osobně bych to raději sundal... Budeš to mít nastříkaný všude a nebudeš mít strach, že ti ze spreje něco zůstane na sedácích. No a navíc stříkat něco nad sebe není nic příjemného. Budeš víc nadávat, než když to bude dole. Oblepování je více pracné... Jak sundat stropní tapec je tady někde popsáno, případně v DP je to určitě. Asi bych se koukal po barvě na kůži, nebo na látku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Srpen 17, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2012 Jo díky já teda osobně mám ztrach sundávat stropnici abych jí nezlomil :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Srpen 17, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2012 Když máš strach o zlomení, tak si pomož provázky, které protáneš okny a podrží ti stropnici aby tolik nespadla. Musíš si poradit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Srpen 17, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2012 No sám bych dotoho nešel ale pomuže když jeden uprostřed za okraje bude držet stropnici a druhej oddělá boční sloupky, to by pak nemělo býd tak strašný ne? Našel jsem na škoda octavia návod tak to podle něj asi vyzkouším...Když bude dole a podaří se tak si rovnou vyměním šibr :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 18, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2012 Sundával jsem stropnici munulý týden podle tohoto návodu http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/demontaz-stropnice-skoda-octavia a šlo to jak po másle, sundání i nasazení stropnice jsem dělal sám a bez poškození, takže to určitě taky zvládneš, nic na tom není 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek20VT Odesláno Srpen 18, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2012 nejlépe to jde když odstrojíš všechny slupky, madla, stínítka. Pak stropnice visí už jen na gumách kolem dveří, odhákneš předek, pak zadek a kufrem vytáhneš opatrně rovně ven. Dělal jsem to sám a úplně v pohodě... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Srpen 19, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 Když se tak dívám na ten návod nevypadá to tak zle, jak se vám to dávalo z5 za ty gumy v pohodě? Tak dík chlapi asi to to prubnu a uvidím :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Srpen 19, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 Žádné gumy stropnici nedrží, tak jak top bylo např. u 120 a pod. Tu drží clony, madla, plasty... Pokud máš střešní okno, pak tam může být nalepená okolo okna. Je lepší se podívat přímo do DP. To je také popsané pro amatéry, i takové jako jsem já 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 19, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 sm0g: je to přesně tak jak napsal Radek20VT, po odstrojení všech sloupků, sundání madel, stínítek a stropního světýlka ti stropnice zůstane viset na gumách co jsou kolem dveří. Z těch gum tu stropnici normálně sundáš a kufrem vytáhneš ven (ale to je vše popsané v tom návodu co jsem ti dal), montáž je opačným způsobem ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek20VT Odesláno Srpen 19, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 Žádné gumy stropnici nedrží, tak jak top bylo např. u 120 a pod. Tu drží clony, madla, plasty... Pokud máš střešní okno, pak tam může být nalepená okolo okna. Je lepší se podívat přímo do DP. To je také popsané pro amatéry, i takové jako jsem já nejsou tam gumy kolem dveří jo? Tak se podívej pořádně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Srpen 19, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 Neříkám, že tam nejsou gumy. ale ty nijak silně stropnici nedrží!!! Jsou pouze lehce převlečeny přes stropnici... A co tedy podle tebe drží stropnici??? Snad ne gumy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Srpen 19, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 Lonanek: poradne si precti co psal Radek20VT o tech gumach nikde jsem necetl ze by psal silne drzeli stropnici psal jen po odstraneni vsech plastu bude viset jen na gumach okolo dveri ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Srpen 19, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 Já ji včera zkoumal a právě mě zděsily ty gumičky kolem dveří :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek20VT Odesláno Srpen 19, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 to sm0g: ty gumičky to v pohodě udržej, ona se nezlomí svojí vahou a navíc se daj ty gumy krásně ohnout pro vyndání i nandání. Při nandání zase zavěsit za ty gumy a pak postupně přidělávat sloupkama atd... jinak kolem lampičky jsem jí měl z fabriky nějakou trochu přilepenou ke střeše, ale neboj se trochu zabrat... to Lolanek: psal jsem, že to bude po odstranění všeho viset za ty gumy kolem dveří. Nepsal jsem, že to visí z fabriky už tak !!! Nauč se číst, nebo aspoň dávat pozor při čtení... nic ve zlym... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Srpen 19, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 Nic ve zlým, ale přečti si post #8 Když se tak dívám na ten návod nevypadá to tak zle, jak se vám to dávalo z5 za ty gumy v pohodě? Tak dík chlapi asi to to prubnu a uvidím :) a mou reakci v postu #9 Nereagoval jsem na Tebe... Není to nelogické, že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Srpen 19, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 Tak vše odmontuju jen mi tam trocha vrtá hlavou ten šibr no snad tam nějak nedrží stropnice za něj... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Srpen 20, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2012 nechceš si an to spíš nechat nalepit novou semišovou černou látku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Srpen 20, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2012 Nechat nalepit, mno a kdo to udělá, to víš že bych nechal pokuď by to vyšlo levněji jak shánění černé stropnice se šibrem :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Srpen 21, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2012 No já to původně chtěl nechat pošít. Udělá mi to kolega z práce, co je čalouník. Chci červenou do barvy auta :) lepidlo má vyjít kolem 200, něco za práci + semiš. Černou má kde kdo, chce to něco se vzorem .) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Srpen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 21, 2012 Hmm to by nemuselo vypadat špatně taky mám červenou octu a stropnice v barvě auta??? Každopádně plasty si zkusím šplichnout černou matnou a uvidíme jak to bude vypadat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sojer Odesláno Říjen 31, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2012 Hmm to by nemuselo vypadat špatně taky mám červenou octu a stropnice v barvě auta??? Každopádně plasty si zkusím šplichnout černou matnou a uvidíme jak to bude vypadat :) to by som nerobil, niekde na fore som čítal že dotyčný si kúpil O1 s pôvodne šedou palubovkou, ktorú predošlí majitel prestriekal na čiernu a že to vyzeralo strašne a ešte k tomu sa tá farba olupovala. ..ale k tej stropnici; tiež ju teraz dávam dole lebo mi niečo hrkoce v strešnom okne počas jazdy a strašne ma to se.e, zastavili ma tie záklapky na slnečné clony, pozeral som aj v manuály ako na to ale mne to proste nejde odklopiť. pozeral som ten link čo je trochu vyššie a zajtra to skúsim a ak sa mi to podarí a stropnicu dám konečne dole chcel by som si poriešiť okrem toho okna aj novú anténu lebo na pôvodnej sa po 220tis. km totálne rozpadla tá guma a ak by som chcel streknúť stropnicu tak akým sprejom?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Listopad 1, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2012 Těch slopků bych se nebál řádně odmastit a stříkni to základem na plasty a potom matem.Není problém s loupáním ale je třeba dávat pozor na poškrábání jinak není žádný problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sojer Odesláno Listopad 1, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2012 tak sa mi podarilo úspešne vylupnuť tie záklapky na slnečnú clonu aj lem okolo strešného okna sa podarilo demontovať a stropnica je vonku :).. niečo zjem a idem sa vtomto parádne upršanom počasí dalej vrtať v aute :) stropnicu odporúčam striekať len vonku, neviem si predstaviť ten smrad v aute aj keby som neviem ako vetral.. použil som sprej od MOTIP industrial coating - rýchloschnúci akrylový lak (RAL) farba 7011 (taká tmavošedá), kedže mám celé auto v šedej farbe až na biele stlpiky. každopádne jeden sprej padol akurát na stropnicu s výrezom na strešné okno. stropnica je pekná šedá, presne tak, ako som si to predstavoval :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.