Přejít na obsah

výměna gum stabilizátoru oktávie 1,9 TDI


pavel71

Doporučené příspěvky

dnes sem se rozhodl udělat přítřž nepříjemnémů povrzávání přední nápravy zakoupil sem 2ks nových gum stabilizátoru i s třmeny od Meyle cca 150kč a dal se do práce:

povolit levé přední kolo

upraveny_Obraz0338.jpg

 

poté zaklínovat pravé zadní kolo zvednout a podložit auto

upraveny_Obraz0339.jpg

vyšroubovat a sundat kolo

upraveny_Obraz0340.jpg

vzít 13ku oříšek na malé gole a vytočit šroub zajištující třmen

upraveny_Obraz0341.jpg

pak vyndat třmen i s gumou ven já si pomohl druhým heverem panenkou jímž sem si přizvedával rameno i se stabilizační tyčí,při vyndavání si dáme pozor aby se nepoškodila manžeta na spojovací tyči řízení !!!

upraveny_Obraz0342.jpg

upraveny_Obraz0343.jpg

poté nandáme novou gumu i s třmenem,gumu si zevnitř kapku máznem vazelínou a závit šroubu taky, tady je to kapku boj doporučuju si to stáhnout nejdříve za pomocí delšího šroubu a až se to kapku stáhne vrátit originál šroub

upraveny_Obraz0344.jpg

upraveny_Obraz0345.jpg

a je hotovo nandáme kolo,utáhnem schodíme s heveru a hurá stejným způsobem udělat druhou stranu

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zdravím, tak už s těmi delšími šrouby nějakou dobu jezdím a vůbec ničemu nevadí. Průměr gum je správný, protože jsem je kupoval v Horáckém autodružstvu a ptal jsem se i v jiných aut. servisech a tam mi doporučili ten samý průměr.Přeci jen je to guma, která si po čase sedne. Toť moje zkušenost. :-D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Dnes jsem provedl výměnu včetně kostí stabilizátoru. Podvozek na dírách krásně utich. Na Octavii I r.2000, 1.9TDI COMBI mám stabilizátor 23mm, koupil jsem silentblok 21mm. Použil jsem i nové šrouby.

 

Chtěl jsem použít i nové ocelové držáky, ALE POZOR NA NÁHRADY z původ EU!

 

Tyto držáky NEPASUJÍ o cca 3mm, ale už je nestáhnete.

 

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0411336c-drzak-stabilizatoru-eu-11827.html

 

 

Varuji před tímto výrobkem, cena odpovídá kvalitě.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

dnes jsem to dělal podle návodu a povedlo se :palec: jen bych dodal že je lepší vytočit kola do rejdu, aby se nepoškodila manžeta a pak tam je dostatek místa.potom jsem povolil kosti stabilizátoru,no šlo to vše jako po másle až jsem se sám divil.nikde nic nepnulo krásně si to sedlo.ted je v autě ticho žádné vrzání ani mlácení. :palec: takže super návod DÍKY.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Jak se vám to projevovalo před výměnou? Delší dobu mě na O2 1,9 kombi štve houpání auta do stran a klepání na nerovnostech. Do stran se to třepe (vibruje i na místě). Byl jsem na STK to protřepat a nic nezjistili. Vše pevné (silentbloky, ramena atd.). Na testu tlumičů taky OK. Kamarád mechanik mě v lednu měnil tyčky stabilizátoru, na které jedině padlo podezření a beze změn. Teď mě řekl, že jedině toto uložení stabilizátoru. Uložení motoru, převodovky?

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Ahoj kluci, narazil jsem na toto vlákno a rozhodl jsem se s vámi poradit. Dneska jsem sem se pustil do výměny uložení stabilizátoru a kostí. Levá strana šla jak po másle, během chvilky nebylo co dělat. Ale na pravé straně jsem narazil na problém. Šroub co drží třmen té gumy, tak nejde povolit (prostě se protačí - asi strženej závit). Ale zaboha to nejde ven. Zkoušel jsem i a ten šroub zespoda zapáčit, ale stejně se nechytl. Stabilizátor drží fest, ale jezdit s tím je jen tak po dobu nezbytně nutnou. Kluci poradte mi co zkusit??? Díkas předem

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Tak mám už skoro rok po opravě. Bylo to uložením stabilizátoru, které se v nikde samostatně na O2 neprodává jen kompletní stabilizátor, tak jsem to na radu kamaráda ze superforum.zive.cz (tam se dá aspoň dočkat rady a neřeší tuzing :P) vyměnil za pevné uložení Strongflex.eu a přitom jsem to vzal komplet i s předním a zadním uložením ramen a k tomu koupil kulové čepy TRW. Nebe a dudy. Auto sedí podstatně líp, jistější v zatáčkách a nic neklepe. Vzal jsem červené od dovozce Piston. http://www.piston.cz/strongflex/strongflex-skoda-1271/strongflex-octavia-ii-04-1277

konkrétně sadu http://www.strongflex.eu/pl/a3-03-13-8p/1206-zestaw-zawieszenia-przedniego-5902553521023.html

Odkaz ke komentáři

tak jsem to na radu kamaráda ze superforum.zive.cz (tam se dá aspoň dočkat rady a neřeší tuzing :P)

Asi ses tu nedočkal pomoci že je to návod k O I a né k O II a promiň ale superforum (všeobecně) je z 95% hromada hoven. Já tam chodím hlavně když sem v práci abych se pobavil :)

Upraveno uživatelem šulda
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...