Přejít na obsah

Brzdový pedál ztvrdne a špatně brzdí

sateza

Doporučené příspěvky

Zdravím, měl bych dotaz:

Mám Octu 1.9 tdi, r.v. 98, 81 kW. Dneska se mi stalo, že když jsem dvakrát sešlápl brzdu, rychle za sebou, tak na první šlápnutí brzda zabrala v pohodě, avšak při druhém sešlápnutí jsem již cítil, že pedál jako by ztvrdl a skoro vůbec brzdy nebrzdily!!! Když jsem pak zase jednou pomalu sešlápl, tak to brzdilo zase dobře. Stává se to tedy pouze tehdy, když dvakrát rychle za sebou šlápnu na brzdový pedál. Je to zavzdušněné, nebo kde hledat problém?

Díky!!!

Odkaz ke komentáři

U takového projevu bych si představoval nějak nedostatečný, přiškrcený, nebo netěsný přívod vzduchu k posilovači - při vyčerpání zásoby vzduchu se nestačí rychle doplnit. Tak jako když vypneš motor (= přestane dodávka vzduchu)- jednou-dvakrát lehce zabrzdíš, zásoba se vyčerpá a pak už jde pedál natvrdo a musíš se hodně snažit, abys jakž takž zabrzdil...

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Zdravím mám taky takový problém.Měl jsem prasklé plastové kolínko od posilovače.Tu jsem vyměnil a byl chvíli klid.Teď mi to zase dělá,když šlápnu několikrát po sobě na brzdu při volnoběhu(při otáčkách nad 2000 nic vše v pohodě),tak pedál stvrdne a pořádně to nebrzdí.Zaslechl jsem při každém sešlápnutí siknuti od posilovače.Mechanik ze škodovky mi řekl že to je normální :huh: že mám projít veškere hadičky co jsou na podtlak,ale hadičky jsou v pohodě.Tak mě napadlo tandémove čerpadlo.A na to mi řekl že se ten podtlak na posilovač nedá nějak změřit.Mimochodem mám Octavii combi 1.9 TDI PD r.v 2003

Předem díky za rady.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...