Přejít na obsah

Olej 2.0 TDI s DPF - Long life nebo klasika

Doporučené příspěvky

Mohu dát do uvedeného motoru s DPF filtrem jiný olej než doporučený s prodlouženým servisním intervalem? Slyšel jsem, že jiný než Long life do motoru s DPF nelze dát...

Ptám se proto, že nevidím na olejích s prodl. servisním intervalem (LL) nic pozitivního a u motorů bez DPF jsem vždy přecházel na tyto oleje.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ahoj. Já mam 2.0 TDI BKD bez DPF a mam specifikován olej LL. Nicméně nechat ho tam 30t Km mi přijde dost drastický a podle mě už olej ztrácí svoje mazací shopnosti tím jak je znečištěn sazema. Navíc filtr na 30t se stejně nedělá.

Můj názor, a já to tak dělám, je že olej LL ano ale po max 15t ven i s filtrem aď si chrochtá hezky s novým a čistým olejem :pivo:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Hlavně pokud SPF funguje není důvod ho vytahovat navíc, pak to  jen dýmí a spotřeba je stejná, lít tam co tam patří není to zas tak drahý i s filtem se vlezu za 5L do 1000,- 5w-30 a za 5w-40 je to 750,- takže ty rozdíly opravdu jsou zanedbatelné, čili lít tam co tam patří 5w-30 a měnit co 10-15tis, pak můžeš být v klidu. 

Odkaz ke komentáři

Nechal jsem si olej vyměnit. Až po výměně jsem se ptal na značku, abych dával to samý. No a na základě toho jsem zjistil, že nemá přesně tu specifikaci, kterou mít má. Tak přemýšlím, jestli je to tak vážný a vyměnit ho hned, nebo jestli to ten 1rok/15tis vydrží.

V tuhle chvíli samozřejmně vyndavat nehodlám, když funguje. Ale pokud přestane, vyjde levnějš ho vyndat, než vyměnit. A to o dost. I když i vyndání sakra drahý.

Co jsem zjišťoval, tak vyndání může pak o trochu snížit spotřebu a zvýšit výkon (ale to spíš připisuju tomu, že vyndali ti, co ho měli ucpaný) a emisema to pořád v klidu projde.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

Ahoj. Pokud do motoru s DPF naleju olej, kterej neplní 507 00, co se stane?

Zníčím DPF? (což bude aspoň důvod ho vyndat)

Nebo i něco jinýho?

Nestane se vubec nic až na to že je větší pravdepodobnost že se filtr dpf rychleji zanaší nic jiného v tom není spec.vw507.00 je práve olej bez popelný vhodny pro dpf

Upraveno uživatelem chipmann
Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...